Dogo Argentino

• Začetnik teme Začetnik teme tango
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta vi mislite o ovom psu? Ocene od 1 -10

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Da Belka je bas porasla a za izlozbu ja sam bila zaduzena za slikanje:super:pa zar se ne vidi:klap:ima naravno i losijih slika nego ne bih da kvarim reputaciju mladog fotografa!:whistling:Pablo taj sto mu je tata Karlo junior je jako lep mladi pas star oko 1 god i kad uspem slikacu ga obecavam i postavicu slike trenutno mi nije fotoaparat tu tako da cemo cekati malo,a gazda stvarno ulaze u njega i ja se nadam da ce mu se to i isplatiti bice to jedan jako lep pas !Asto se tice Sarinih setnji po ovim vrelinama skroz si u pravu pazi jer oni ne podnose vrucine velike evo juce je moj muz-puz vodio Beku u selo napolju joj je napunio neku kadu i kaze ona je non-stop uletala unutra i hladila se njegovi drugari su joj se pocepali od smeha:super:strasno voli da se kupa jos kada bih imala negde da je vodim na plivanje.......bilo bi super ako neko zna neku lokaciju dobru gde psi mogu da plivaju ovde u Bg-u neka javi?!

Vi u Beogradu imate bar Dunav.Tako da,Olja ne oklevaj,teraj je na plivanje.
Evo i mene da upadnem ovde.Citam malo postove kada stignem da zavirim ovde a i Ana me je nagovarala da se registrujem.

pozdrav svima !!!

Olice neces mi zameriti, tek sada vidim fotke. :rumenko: Bas su lepi, i jos vise mi je zao sto nisam mogla ici da ih vidim. Inace zaljubila bih se i ne bi me mogli odvuci kuci. :D Ali drugi put sigurno cu odvojiti vreme.

Za toplotu, pazim ja na nju.. znam da ne trpe vrucine pa je malo okupam tokom setnje i pije dosta vode, a idemo ili rano ujutru ili popodne kada je hladnije, nikada po vrucini.

Dok sam zivela u Beogradu, vodila sam moju sasavu pudlu na kupanje na Adu na strani blokova, mozes i ti Beku. Nema puno ljudi a bilo je uvek drugih pasa, i nikad se nije neko bunio.

Canedogo dobro dosli u nase drustvo, malo ali odabrano. :D Sto kaze Troja da cujemo malo o tvom dogosu i slike da vidimo. :) :)

Caaaannnnneeee legeeendo pa gde si?!ovde ti je opustencija mozes da pises ozbiljno a mozes i da tracaris niko ne zamera-obicno tracarimo na racun pasa!Evo malo slika
kako smo se kupali na 25.maju sa drugarom stafordom[/ATTACH]
pa zatim devojka za volanomPogledajte prilog 38505 i napokon to famozno brckanje u fontani na Vukovom spomenikuPogledajte prilog 38506:super:
Inace moram da vam kazem da od danas moja devojka polako ulazi u svet zrelih dama-dobila je prvo teranje!!!:klap:

Pa naravno evo vec smo poceli da trazimo momke pa cemo da biramo mistera za Belku bice to jako zanimljivo, organizovacemo komisiju, to moraju biti najsladje kuce na svetu-Boze dragi neko ce pomisliti da ni8sam normalna ali valjda me znate volim da se salim mada sta mislite to i nije tako losa ideja da malo istrazujemo pronalazeci muske primerke dogosa i da komentarisemo pa nikad se ne zna mozda iskrsne nesto zanimljivo-ja znam da Trrojancica ima dosta slika tih momaka pa bi mogla da okaci neku slikicu?!I Cane naravno da nam se pridruzi kao iskusan odgajivac sa njegovim procenama!

Cestitamo.Polako nemoj zuriti,samo ti nju dobro spremi za parenje i okot.Sto je kuja vitalnija i u dobroj kondiciji lakse se koti.A i vidim da je Belka pozurila malkice sa tim ali dobro mesec dva gore dole ne skodi.Uzivajte u kupanju.A Ayu moram baciti na dijetu ugojila se nesto mnogo i malo da joj povecam radius kretanja,morace malo na trcanje.
Trojanka daj onda koju slikicu mladozenja pa da komentarisemo. pozzzzz....

Pa nemoj da si stipsa daj nekog da vidimo!!!E ona se stvarno cudno ponasa vidi se da joj hormoni divljaju svaki cas bi da piski,stalno bi da jede mazi se vise nego pre...samo uvali glavu u krilo...cudno je to nista se ne razlikujemo!

E,evo nekih slicica od juce:D
Setali smo bandu,bas je lepo bilo...
Svi su dobri i slatki,al kad se kupe zajedno..Hehehhe...
Pablo je ogroman:eek:
I on je bogami postao odrastao:lol: Poceo da dize nogu hehhehe:lol:
Evo nasssss

:klap:Kakvo drustvo ne zna se ko je lepsi Paki je naglo izrastao-vidi se da mu je lepo!A kad je inace vreme za prvo teranje i ja bih rekla da je malo poranila-mozda je devojka jednostavno zrelija-a sta ti znaci vitalnija znam da mora da bude misicavija nego sto je sad i da ne bi trebalo da bude debela oni ne znam koliko je istina mogu da imaju u trudnoci problema sa ledjima?!-al polako ne zurimo imamo dosta jos za pripremu to sam ja samo srecna sto ce hvala bogu biti beba....jednog dana....:super:Cane daj Ayinu sliku da vidimo koliko je lepotica porasla mozda su i njoj hormoni sto se tice tog gojenja a mozda je i pasivnost pa ajd Cane daj se u akciju izvodjenja pasa i jurenja devojaka...vreme ti je:super:

Troja druga slika me je skoro rasplakala.. maza mala, prelep je. :heart: :heart: :heart: Na trecoj slici, to je Pablo sto te lize? To je ljubav. :) Ne mogu da ne kazem, uzmi ga nazad.. :( Nema veze sto ne cuje.

Olice, iako mozda nije sada u teranju uskoro ce biti. Ja nazalost ne mogu bas pomoci puno oko odabira muzjaka za parenje osim sto cu ti dati ime uzgajivaca odakle je Sara, pa mozes se dalje raspitati ili ici da ih posetis. Ima vremena, mada koliko se ti radujes bebicama toliko sam i ja presrecna, vec potajno brojim dane. :)

Uh..
E nije to Pablo sto me lize,to je Aya. Devojcica lepa:heart:
Veruj mi Saro,ima veze...
Ipak je Paki muzjak i to veoma dominantan. Sad ga jedva zadrzim,a jos je mali.
Drugacije su zenke skroz...
Videla je Oli Falca,koliki je pas..Ali je on dresiran i to dobro. Gledala sam neke snimke njegove dresure.
Ne mogu da zamislim da neko izadje na kraj sa tolikim psom kad se naljuti. Naravno,mislim na druge muzjake. Za ljude je druga prica.
A ja mislim da je ovde sa nama neko mnogo strucniji od mene:lol:
Ajde Cane,daj svoje favorite da vidimo:lol: Ja se sa tvojim ukusom slazem,da vidimo za ostale..
Pozz svima:D

Pogledajte ovo-1947 kako je Martinez predstavio dogo argentino svetu
http://video.google.nl/videoplay?docid=1191992140329480341 ne znam da li sam uspela ali ako nisam pokusacu ponovo uglavnom ja sam odusevljena i pogledajte razliku izmedju tadasnjeg dogosa i sada nasih pasa

Odgledala sam i mogu unapred reci da nije za svaciji stomak. Sto je na vid-u nije predstavljanje pasmine ali nazalost jos uvek se koriste kao borbeni psi za sta zapravo nistu ukrstani, tj. stvarani. Velika je razlika izmedju borbenog i lovnog psa, a argentinci su prvenstveno lovci.

Uh..
E nije to Pablo sto me lize,to je Aya. Devojcica lepa:heart:
Veruj mi Saro,ima veze...
Ipak je Paki muzjak i to veoma dominantan. Sad ga jedva zadrzim,a jos je mali.
Drugacije su zenke skroz...
Videla je Oli Falca,koliki je pas..Ali je on dresiran i to dobro. Gledala sam neke snimke njegove dresure.
Ne mogu da zamislim da neko izadje na kraj sa tolikim psom kad se naljuti. Naravno,mislim na druge muzjake. Za ljude je druga prica.
A ja mislim da je ovde sa nama neko mnogo strucniji od mene:lol:
Ajde Cane,daj svoje favorite da vidimo:lol: Ja se sa tvojim ukusom slazem,da vidimo za ostale..
Pozz svima:D

Troja imas pravo, i podrazumeva se da mu zelis najbolje, i vidim da mu je odlicno gde je. Ima drustvo i lepo se zabavlja. Ljubac veeliki za naseg Pakija. :cmok:

U pravu si definitivno nije za svaciji stomak ali pazi ti tu snagu on je uhvatio i ne pusta...

Osim sto su hrabri, odvazani, i prelepi.. male su bebe. ;) Ja ih takve vidim i nekako volim da se zadrzim na tim karakteristikama. Definitivno van kaveza, :) Da su srcani, jesu. Gledala sam vid dogosa koji juri za plenom i pada niz strminu i nastavlja da lovi kao da nista nije bilo.. ali pomislih bolje ne.. ipak.

Sad se setih snimka na jednoj od prethodih strana na kojem love divlje svinje, i bas kao sto kazes da ima razlike izmedju tadasnjih i sada nasih pasa, primetila sam da su na snimku zdepasti u poredjenju sa dogoama sa ovih prostora. Da li su jos mali ili to ima veze sa krvnom linijom ne znam ali je interesantno.

Volela bih da znam kako se priprema kuja pred parenje.. npr. kako se menja ishrana, i koliko pre samog parenja se to sve radi? Znam da dok je skotna treba izbegavati da se penje i silazi niz stepenice. Bilo bi poucno ako neko ima savete da podeli sa nama. :)

Vidim da me Troja proziva da se ukljucim,malo sam se ulenjio.Saro,nema potrebe kuji pre parenja menjati ishranu,ali bi trebalo uraditi uzorak krvi da se vidi nivo hormona i kada je kuji otprilike najbolji period za parenje.A u toku da nazovem njene trudnoce,pojacati ishranu i davati joj granule za stence..znaci puppi.Ali sve ovo sto ti pricam ne mora da znaci tako,sve zavisi od psa.Isto kao i kod ljudi nisu svi isti.Npr. moja pokojna Lea dok je bila skotna nije htela puno da jede,tek kada se okotila onda je pocela kao luda.A kod nas i nema razlike izmedju lovnog i borbenog psa.Jer kada ti pustis u gater vepra ili drugog psa sa DA to je borba nije lov.Zato dosta ljudi kazu da ce se dogou izgubiti svrha za sta je stvoren.Ali si u pravu za razliku,lov je jedno a sama borba je drugo. podrav svima

De ste ljudi:D
Hm... Lov..
Da je kod nas dozvoljen lov sa DA i da sam lovac,vodila bih svog psa..Ali onako kako se lovi sa njima...
Ali u gater ga ne bih nikad pustila.To mi je uzas.
Cemu to:thumbdown:
Evo vam jedna lepa slicica...Vidite kako su slatki..
Ja mnogo volim Pampera.
Danas nesto nisam u fazonu:(

Hvala Cane, ja pitam preuranjeno.. nece mi trebati jos neko vreme, ali Olici ce verovatno dobro doci prilicno uskoro.

Troja, sad videh da je prosle godine Pampero uginuo, bas je steta.

Back