Dogo Argentino

• Začetnik teme Začetnik teme tango
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta vi mislite o ovom psu? Ocene od 1 -10

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mi smo Belu platili 400e a isto smo je uzeli sa namerom da bude kucni ljubimac i ipak smo se odlucili da je vodimo na izlozbu,svako vece je izvodim druzi se sa svim psima i istina je da je nevidjena maza ali imaju oni malo jaci karakter pa je zbog toga i potrebna socijalizacija-i moram da kazem da je Bela prvi put ispoljila svoj lovacki njuh hvatajuci bube po dvoristu ako se i to racuna postala je lovac-ali na bube!!!!

Hvala Oli!Bas si me obradovala,ja sam mislila da je njihovo stene 1000e:)!
To za socijalizaciju znam, to vazi za sve dominantnije rase pasa!
A za izlozbe cemo videti, mozda cemo i ici!:) Znate sta sam jos htela da vas pitam - sa koliko ste ih uzeli 2,5 - 3 meseca. i jeste li imali vecih problema kad su bili mali, u smislu da su vam "ruinirali " kucu, sve grickali i sl?:D

Mi smo je uzeli sa 3 meseca bila je jako plasljiva i sicusna sada kad uporedim slike ne mogu da poverujem koliko je porasla jako brzo kapiraju obaveze i brzo se prilagodjavaju a to za cenu pretpostavljam da ima i stenaca koji su skuplji ali mene licno to ne interesuje to su tzv titulasi a mi smo ljubitelji!!!:super::heart::heart::heart:

Pa naravno cucemo se sledece sedmice da se organizujemo inace Bela je pocela sama da uskace u fontanu na Vukovom spomeniku samo se izgubi i vidis je kako kruzi po fontani i hvata mlazove-skroz je blesava

Jedva cekam:D
Sa Canetom se cujem stalno,kaze da je Paki super:D(smoricu coveka,al sta da radim:lol:)
Moram da ga nagovorim da se druzi malo sa nama ovde. Verovatno ima puno korisnih saveta...

Jutros smo Gizmo, Milica i ja upoznali jednu prelepu devojčicu rodom iz Argentine i njih dvoje su se malo poigrali ali je on, čim sam ga otkačila s povodnika da se ne bi više zaplitali, počeo da se pravi važan. Ona je savršena! Ljudi moji, ja nigde osim na nosu nisam videla crnu boju, čak ni po stomaku da izbija. Nisam htela odmah da deprimiram gazdu ali uspela sam nekako na finjaka da iščačkam da izgleda dobro čuje. Milica nije prestajala oduševljeno da komentariše kako je "jepa kusa"!

A da joj uzmes jednu tako lepu "kusu"?!I moram da priznam da sve vise vidjam dogose i po Bg-u sto mi je jako drago jer ih je do skoro bilo jako malo cak ljudi kada vide Belu nisu znali o kojoj rasi se radi a neki su i dalje ubedjeni da je dogo argentino ipak doga i to je tako jer oni to kazu i ne mozes ih ubediti u suprotno nema sile!!!

Ja bih volela da možemo da uzmemo jednu takvu jepu kusu ali pre neki dan nismo uzeli ženkicu možda čak i čistokrvnog bernskog jer bi bilo sebično da uzmemo psa kom trenutno ne možemo da pružimo maximum. Ja sam za neku "opasniju" varijantu iz II FCI (ne dobermana ni rota), tipa alabaja, tornjaka ili dogoa, zašto da ne, ja ih jako volim, ali smo morali da se opredelimo za neku mirniju varijantu tipa bernskog ili njufa a i to tek kad budemo mogli da priuštimo da budemo 100% sigurni da će taj pas dobiti vrhunski tretman. Dakle, taj čovek koji je poklanjao te 3 prelepe kujice mi je čestitao na iskrenosti i odgovornosti. Jednog lepog nada, biće kod nas i pojačanje, zasad smo skoncentrisani na obezbeđivanje uslova.

Danas je u KV bila CACIB izložba, ja nisam bila ali mi ujka kaže da je bilo dosta argentinskih "doga". Pohvalno je što je uopšte poznao rasu, on, nekadašnji vlasnik haskija, za ime ću mu objasniti neki drugi put. :lol:

Mislim da u 9 pocinje izlozba,ali provericu danas tacno.
Ja bas i ne volim sto ih ima sve vise,jer ce poceti `stancovanje` kucica i upropastavanje rase. Mada toga,kako cujem, vec ima:confused:
Mimi`s da vidis Olinu Belu,imala bi drugaciji komentar za `mirnije rase`.;)

Ma znam ja sve to ali bi pas svakako dosta vremena provodio u dvorištu ispred prodavnice koncentrata/vet. ambulante/whatever a ljudi se nekako manje plaše da uđu u dvorište u kom se izležava plišani meda u prirodnoj veličini nego "opaka zver", kako većini dogo izgleda.

Ljudi,ovi na drugim forumima gde su dogosi tema nisu normalni!Ma kakav tihi ubica?!Nevidjeni ubica koji kad jednom ugrize vise ne pusta!Glavni koljac macaka i sl?!Kao nema sanse da kod njega potisnes lovacki nagon tako da mora da lovi macke i ostale domace zivotinje!?:shock: JA znam da je pas onakav kakvim ga napravis, ali mi je malo frkica!:DJer nece jedan dan da mu se probudi lovacki instinkt pa da smaze mog macka? :sad2:

:lol::lol::lol::lol:
Pazi i ako imas morsko prase,posto pored puma love i divlje svinje.:lol:
Izvini,morala sam malo da se nasalim.;)
Tihi ubica ih zovu zbog nacina na koji love.
U lov obicno ide od 4 do 6 pasa,i obavezno vode i gonice,kao na primer biglove,koje Vilus ima, jer Dogosi ne laju.
Pa je moguce da se izgube u sumi i da ih lovci ne nadju,ili postoji mogucnost da se jedan pas odvoji i da nastrada,jer su oni nalik gladijatorima.
Aa sto se tice tog `nepustanja`,to je isto u kontekstu nacina na koji oni love. Da ne zalazim sad u detalje.
A ne brini,cak i te pse koje koriste za lov moraju da treniraju za to.
Ja jos nisam cula da je neki Dogo pojeo macku:roll:

A pa onda je to druga stvar,sasvim;)

Mada sam se i sama uverila jedno 1 000 000 puta da i oni umeju da budu takve plišane mece... Ja se ne bih usudila bilo kom psu kog ne poznajem da povredim teritoriju ali ovako, u šetnji su dogosi mnogo pitomiji od, recimo, NO. Jedino su mi rotovi ispred njih po tome koliko su prijatno iznenađenje u poređenju sa reputacijom.

pa znate sta rekla sam vec sta moja Belka lovi-i toliko od nje kao lovca a sto se tice jedenja macke mozda kad bih joj je spremila u nekom sosicu:super:ali posto preferiram laku ishranu-granule ni to se nece dogoditi Pa ljudi bre ova moja ne da ne laje nego je bas mrzi da ustane cak i kad neko od nepoznatih dodje u kucu:dontunderstand: dobro sam ja rekla jos na pocetku ove teme da mene pored mog psa mogu da odnesu sa sve krevetom moracu da nabavim sebi onu jednu malu krestavu civavu cisto da se oseti lavez u kuci i upoznala sam jos jednog fana dogosa koji inace -ne znam da li znate za tog lika-ima potomka tj sina Karla juniora kojeg drzi covek iz Valjeva-inace pas mu se zove mos misliti Pablo i prelep je star nekih godinu dana a lik je kosarkas u Partizanu i svo svoje slobodno vreme posvecuje njemu cak ga je dao i na dresuru i to kod lika koji se vec godinama bavi Deusom i njegovim misicima i mogu vam reci da sam koliko sam cula zadovoljna sa cifrom dresure-200e to je verovatno nesto najosnovnije ali i sta ce njima nesto drugo i za Trojancicu sta mi je taj isti momak rekao -da je dosta ceprkao sto se tice nastanka rase i da su dogosi gluvi jer se u tom ukrstanju rasa nasao i gluvi staford pa eto ne znam da li je istina ali vredi isceprkati-zanimljiv podatak pa ako neko sazna nesto o tome neka jav iiiiiijjjuuu kolika poooorukkaaaaaa

Hi-hi-hi!E super ti je ovo bilo!:mrgreen::)
Ma i ja sam mislila da ako odraste sa macama mora da ih voli ili bar tolerise, ali da proverim!
Bas vas smaram ali posto sam pocela ozbiljno da se pripremam za uzimanje malog dogosa iscitala sam sve sto sam o njima nasla na netu,i pored ovih gluposti o tome kako su strasno opasni i dave mace:),procitala sam i da balave. E sad ja sam videla samo jednog uzivo i nisam primetila da balavi, sta vise sigurna sam da nije balavio,ali da proverim i to:).
Znaci vi svi u sustini mislite da je dogo super izbor za kucno ljubimce i stan?
P.S:Trojancice videla sam Pakijeve slicice i toootalnoo san odlepila! On je najsladje i najlepse stene koje sam videla!:)Mnogo mi je zao sto je sve ispalo tako bez veze!:sad2:

pa evo ga cist primer ne mogu nikako da je isteram iz svog kreveta cak su i prijatelji poceli da zezaju mog muza kad vide nju u krevetu sa glavom na jastuku pored mene "Sta brate nije te isterala zena nego pas iz kreveta"-on ludi!!!!!!!!

Da u sustini su super za stan a i zbog bele boje ne bi bas bilo lepo da budu u nekom boksu ne balave ali se linjaju evo mi sada bas imamo muke sva sreca pa su dlake bele i nisu toliko kratke pa ih je lako usisati trenutno usisavam 2 puta dnevno pa mije to malo smarajuce ali procice i to i ljudi moji da vam ispricam i ovo nije bilo nikakve mogucnosti da je slikam ali je ovo trebalo videti po ovoj kisi se uvalila tj prosula je onu najvecu plasticnu saksiju punu zemlje zarijala se u tu zemlju kao prase i postala dogo dalmatinac i to sve to sa zvukom lavezi usput mozete misliti pa moj pas zna da laje dok sam je donela onako jedva do kade ne sto je kuca bila blatnjava nego i ja a kad se stresla izlazivsi iz vode okupala je decu tako da smo na kraju svi zavrsili na generalci eto jos nekih njenih nestasluka nisam je odavno slikala moracu pa vam stavljam slike da vidite kako je porasla!

Heheheh,mogu da vas zamislim:lol:
Ne balave,uopste.
Bellisima,hvala ti i meni je mnogo zao:cry:
Evo ti jos jedna slicica,cisto da vidis kako ces imati prase,a ne psa:D
I da,mnogo brzo rastu...

Be lka ima 32kg i oko 60 je vec visoka mpzda59 a tek ce da raste-tepamo joj nasa mala bebica od sto kila Izlozba pocinje u 9h na gradskom stadionu Trojancice jel ides treba da se cujemo da se dogovorimo oko sastajanja ja cu spavati na Vozdovcu jer cu decu uvaliti-naravno svekrvi taj dan pa i ja malo da se opustim!

Back