Dogo Argentino

• Začetnik teme Začetnik teme tango
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta vi mislite o ovom psu? Ocene od 1 -10

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Jao,pa sta ste vi sve radili,a mene nema :-o
Kupali se,slikali se,setali po sumi...
Oli, i Pakiju su tako crvenkaste oci malo. Verovatno im je to tako.Onako uz ivicu kapka,iznutra. Jel na to mislis?
A Sara je prelepa.:heart: Najlepsi su kad su u svom prirodnom okruzenju,u sumi. Jel da?
Joj kako ih volim,tako su graciozni i elegantni. Mnogo su lepi.
A Belka ima na dedu glavu. I on ima takvu;)

Da crveno uz ivicu ali cini mi se da joj se vise zacrveni kad se umori-a gde si ti ,nema te,zapostavila si nas-kad spajamo pse?!Nego ljudi pocinju da me nerviraju,do sada nisu ali evo primecujem pocinju-u parku zena seta malog jazavicara i kad vide moju dusu malu pap kuce pod misku i samo sto se ne dade u beg-nema veze okarakterisem to kao"kreten"-kao da ce moja Beka da joj pojede psa-ajd ode ona-samo neka ide i neka se ne vraca al dodje druga i poce da davi 'Zasto smo se bas opredelili za ovu rasu-pa oni znaju da budu agresivni itd."uf bas sam dosla nervozna i ljuta

:evil::twisted:Trebalo je da joj kazem kao u crvenkapi vuk"Da te lakse pojede!" pocecu da primenjujem nego najgore je sto ti ljudi nisu stalno u parku i onda kada se tako jednom samo pojave urnisu ti raspolozenje jos moja dusa trckara zeljna igre sa kucicima pa su joj neka deca bacala frizbi da se igraju sa njom a ove dve bestije...:evil:

Oli i Sari je rozikasta boja koze oko ociju.. nekada manje, nekada vise. Ne verujem da treba da brines. I jos nesto sto je interesantno je da joj se menja boja koze na stomaku, od belkaste do rozikaste. Cudno, i ne znam sta li je uzrok toga ali pretpostavljam da je tako prirodno.

A da Sarina njuskica je izduzena, a njen drug Baron je imao kackastiju njusku i okrugle okice, dok ona ima malo kose oci. I on je bio divan. Bilo kakve njuskice da su, prelepi su.:)

A ti ljudi u parkovima koji imaju male kuce i beze glavom bez obzira.. ne obaziri se, ali slazem se posle nekog vremena strpljenje i tolerancija postaju sve tanji jer nije problem da se sklanjaju vec nacin na koji to rade, prosto kao da mi pise na celu da imam kugu, tako da te razumem. Pisala sam o raznim pogledima i usputnim komentarima, ali odbijem im na glupost jer jako malo ljudi zna bilo sta o psima, kamoli o Dogosima.

Ukratko samo da ispricam sta nam se desilo pre par nedelja.. U jutarnjoj setnji cekamo na semaforu i vidim sa leve strane otprilike na desetak metara ide nam u susret momak sa manjom kucom na povocu.. ne mogu ni da se setim pasmine jer sam toliko popi*dela da ne znam ni kako sam videla da li je zeleno ili crveno svetlo. Kao sto znas i sama, dok ih setamo u gradu postoji neko precutno razumevanje izmedju vlasnika koji se susrecu.. narocito ako vidim da nam prilazi veci pas, predjemo ulicu ili se zaobidjemo, bar sam tako ja radila cisto da bi izbegli scene skakanja, lajanja, rezanja... I sasvim postujem kada to isto urade drugi, a ne da bezi k'o da spasava svoj zivot.

Elem, momak je stao jer verovatno je hteo da saceka da predjemo ulicu, tako da vise nisam obracala paznju na njih, a ni Sara. Odjednom cujem da vice "Drzi je!! Dobro je drzi!!" :shock: Verujes li da su ljudi u blizini stali u koraku i gledaju sta se desava. Eto, budala je se predomislio i nastavio ka nama i kada je prisao na metar valjda video da je njegov pas reagovao i poceo da vuce povodac. Drzala sam Saru tik uz nogu i nije reagovala dok nije cula da se dere, i povukla me je iznenada tako da sam se okrenula oko svoje ose i poletela za njom. Ne da sam bila besna. Uf.. ne da sam se izderala na njega.. gde prilazi na metar i dere se kao da ga kolju. Zamisli da mi se istrgla. Ne bi ona nista uradila tom psu ali koga da jurim da je slucajno podletela pod auto. Eto takve stvari i takvi ljudi me dovedu do tacke ljucanja u milisekundi.

Sta hocu da kazem je iako imaju pse, mnogi ljudi ne znaju ama bas nista o njima. I nazalost nailazicemo na takve cesto.

Ma znam tacno na sta mislite...
Juce sam usla u apoteku da kupim Pakiju AD kapi i pocen prica,treba mi za stene,jao a koje imas...Kazem ja Dogo Argentino,a ona zena me sazaljivo pita- A jel si ga dobila na poklon ili si bas njega htela:confused::confused::confused:
Jaoooooo....Reko` DA,bas sam njega htela,dajte da pozurimo,eno ga ispred ceka,pa da ne odgrize nekome nogu:evil:
A takodje u povratku situacija sa komsinicom koja ima neko malo kuce,mislim da je neki mesanac pekinezera,tako nesto. To kuce kako je odvratno i zlo nemate pojma.
Srecemo se stalno,ali ne prilazimo.
I ide ona sa malim baksuzom,a mi u ulici imamo tri lutalice sa kojima se Paki stalno igra,mnogo su dobre kuce,ja ih stalno mazim.
I ta jedna kujica, koja se upiski od srece kad joj pridjes ide za njima,oce da se igra i mazi. A ova zena uzela neki prut i bije kuce:shock::shock::shock:
Zato sto ova njena baksucina kidise i ujeda lutalicu. Jao kako sam se iznervirala:shock:
Alo bre zeno,sta bijes jadno kuce sto je tvoje besno:evil:Kreten.
Ma bre,pola od tih ljudi koji se plase nsiu nikad ni culi za Dogo Argentino,Vide velikog psa i odma trk
.Mislite da oni znaju da je to pre svega lovacki pas,koji lovi u coporu i koji prema tome NE SME da bude agresivan.Ni prema drugim psima ,ni prema ljudima.

A evo da stavim i slikice jednog prelepog Dogoa- El Santo De Argentum.
Mnogo je lep,a i da se nadovezem na onu pricu o nasim opasnim psima:lol:
Ovaj divni pasi ide u lov na divlje svinje i ide na izlozbe gde mu nepoznati ljudi gledaju zube:lol: Putuje po celom svetu... Vidite ga sa ovom bebom:lol:
Bas je opasan;)
A vlasnica mu je inace devojka od 24 godine,koja ga dresira i hendluje na izlozbama;)
P.S. To nam je dalji rodjak,jel licimo :lol:

Ma znam tacno na sta mislite...
Juce sam usla u apoteku da kupim Pakiju AD kapi i pocen prica,treba mi za stene,jao a koje imas...Kazem ja Dogo Argentino,a ona zena me sazaljivo pita- A jel si ga dobila na poklon ili si bas njega htela:confused::confused::confused:
Jaoooooo....Reko` DA,bas sam njega htela,dajte da pozurimo,eno ga ispred ceka,pa da ne odgrize nekome nogu:evil:
A takodje u povratku situacija sa komsinicom koja ima neko malo kuce,mislim da je neki mesanac pekinezera,tako nesto. To kuce kako je odvratno i zlo nemate pojma.
Srecemo se stalno,ali ne prilazimo.
I ide ona sa malim baksuzom,a mi u ulici imamo tri lutalice sa kojima se Paki stalno igra,mnogo su dobre kuce,ja ih stalno mazim.
I ta jedna kujica, koja se upiski od srece kad joj pridjes ide za njima,oce da se igra i mazi. A ova zena uzela neki prut i bije kuce:shock::shock::shock:
Zato sto ova njena baksucina kidise i ujeda lutalicu. Jao kako sam se iznervirala:shock:
Alo bre zeno,sta bijes jadno kuce sto je tvoje besno:evil:Kreten.
Ma bre,pola od tih ljudi koji se plase nsiu nikad ni culi za Dogo Argentino,Vide velikog psa i odma trk
.Mislite da oni znaju da je to pre svega lovacki pas,koji lovi u coporu i koji prema tome NE SME da bude agresivan.Ni prema drugim psima ,ni prema ljudima.

Prvi put sam procitala "saljivo" ali vidim sazaljivo je pitala. :lol: Upravo je to u pitanju, imas strpljenja, tolerises kojekakve komentare i pitanja.. cak i provokativna, i normalno je da svako dodje do tacke kada shvatimo da nismo duzni da polazemo racune, narocito o izboru licnih pitanja kao sto je izbor pasa, i narocito ne strancima u prolazu. Ne daj se, imate jos mnogo godina ispred vas, bice jos "interesantnih" ljudi i situacija. Ako je za utehu. :) Kao scena na semaforu koju sam opisala, lepo i mirno cekamo da predjemo ulicu i u sekundi cujem dreku i gledam coveka kako se drzi za glavu.. a Sara stoji mirno. Inace verujem poverovao bi samo ko je video, ali eto to su predrasude, sa kojim moras nauciti da se nosis.

Nikada nisam bila svedok zlostavljanja pasa, ali toj zeni ne bih precutala.

Poslednja izmena:
Ma ja ne mogu da verujem koliko su ljudi bezobrazni. Pet puta sam vukla tu kuju da ide sa nama,ali se boji Pakija jer je veci od nje. Sve trci za tom zenom,a ova mlati sa onim prutom. Na kraju samo joj sestra i ja rekle,bukvalno,alo zeno sta radis to. Gleda nas budala ko da je pala sa Marsa:confused: Ne verujem da ce nam se ikada vise javiti na ulici,bas smo bile drske prema njoj.
E da,isti taj dan kad smo setali moja sestra,Paki i ja,prolazimo pred neke devojke,a ona nama bukvalno u facu,kao vidi ove,setaju dzukelu:roll:
Paki je bio miran,al sam morala sestru da zadrzim da ne skoci da se bije:lol:Ona se nije jos navikla na komentare,pa ima te reakcije:lol:
Jednom prilikom,jos dok je Paki bio manji, isli nas troje i prolazi neka baba pored nas. Paki krene prema njoj,pas na povocu,a ona skace,kao jaoooooooo,vristi:roll:
Maki se iznervira i onoj bakuti-sta ti je baba,vidis da je mali:lol: Ton,ono odlepila:lol:
Ja sam umrla od smeha. I zbog babe i zbog nje:lol:

Joj, žene, kapiram vas potpuno. A nećete verovati da čak i ja za mog Gizma koji kad se nagoji kao svinja nema 10kg slušam vez 12,5 godina komentare tog tipa. Kad ga neko nazove džukelom, ja kažem Džukela ti tata, moj pas je mešanac! Kad krenu da histerišu kako će da im pojede decu, kažem im da oni svojoj deci stave povodnik oko vrata i korpu na njušku, da je moj pas vaspitan i vakcinisan... Ne znam kako me još niko nije istukao s obzirom da ne ćutim i ne trpim, štetno je po zdravlje, isto kao i preterano burne reakcije. Ja lepo smireno izvredjam budale pa samo ostanu zabezeknuti.

Dogose stvarno volim i poštujem kao rasu ali izbegavamo da se družimo s njima jer i oni kao lovci i ovaj moj iskomplexirani kepec koji po dimenzijama više liči na plen nego na pravog psa imaju svoje ‚‚bubice" za koje je bolje da ostanu neisprovocirane, pošto bi ishod bio krajnje izvesan, htela ja da priznam direktnu krivicu svog psa ili ne.

Poslednja izmena:
Kazes "Dzukela ti tata" hahahaha :mrgreen: Razumem da nismo jedini koji nailazimo na takve ljude, ali pitam se zasto.. jer bar su polovina "gradjana" iz sela bar jednu generaciju unazad. Zar nisu imali pse i ostale zivotinje? Otkud tolika netrpeljivost prema psima?

Slazem se ne treba burno reagovati, ali eto da se taj momak nije tako ponasao i ne bi mi palo na pamet da se proderem.. nazalost ko je gledao video je njega kako histerise i belo "cudoviste" kako skace i otima se (ne znaju oni da skace od srece), i ja sam to sve zacinila sto sam se proderala pa izgleda besan pas a i vlasnik isti.. ali hbg tada mi je prekipilo. Eto, nedavno isto setamo.. zastala sam ispred izloga i ide zena sa bebicom u kolicima i zakaci Saru kolicima :o i hladno nesto promrmljala preko ramena i nastavila dalje. Gledam je i pitam se da li je normalna? Ili je ceo svet prosto poludeo? Za ime Boga ima bebu ispred sebe i ide pravo na psa. :roll: :roll:

Gizmo i Sara.. ne bi ga povredila budi sigurna, gledala sam je sa malim kucama i obicno oni legnu a ona ih njuska i lize i malo se izjure ali ne bi mogli da se izigraju u pravom smislu slazem se ali ne zbog bubica vec jer je prevelika razlika u tezini. A ova je trapos i zanese se od srece. Jednom je slucajno nagazila maleckog pa je zaskicao a ona stala i gleda kao sta li je sad bilo? Sta god da joj Gizmo uradi ne bi ga povredila. :) :)

Troja, sta da kazem sto vec ne znas.. ljudi u kontaktu sa zivotinjama najcesce pokazuju svoju ruznu stranu, a neki i ne moraju da se previse trude.

El Santo De Argentum, prva slika mi je bas poznata, cini mi se da sam je videla negde. Divan je, i njegovoj vlasnici svaka cast. Cenim kada neko ulaze sebe i nastavlja tradiciju ove pasmine. Sarina baka je bila peta ili treca u Svetu, ne mogu tacno sada da se setim a mama prvak Argentine. I eto u njenoj generaciji se sav trud u odrzavanju kvalitetne krvne linije bacio u vodu. Psa sa takvim pedigreom i potencijalom zatvoriti u boks celi zivot i hraniti ga otpacima.. to im ne mogu nikada oprostiti, ali ne samo zbog toga vec prvenstveno jer je nehumano. :evil:

Kazes "Dzukela ti tata" hahahaha :mrgreen: Razumem da nismo jedini koji nailazimo na takve ljude, ali pitam se zasto.. jer bar su polovina "gradjana" iz sela bar jednu generaciju unazad. Zar nisu imali pse i ostale zivotinje? Otkud tolika netrpeljivost prema psima?

Slazem se ne treba burno reagovati, ali eto da se taj momak nije tako ponasao i ne bi mi palo na pamet da se proderem.. nazalost ko je gledao video je njega kako histerise i belo "cudoviste" kako skace i otima se (ne znaju oni da skace od srece), i ja sam to sve zacinila sto sam se proderala pa izgleda besan pas a i vlasnik isti.. ali hbg tada mi je prekipilo. Eto, nedavno isto setamo.. zastala sam ispred izloga i ide zena sa bebicom u kolicima i zakaci Saru kolicima :o i hladno nesto promrmljala preko ramena i nastavila dalje. Gledam je i pitam se da li je normalna? Ili je ceo svet prosto poludeo? Za ime Boga ima bebu ispred sebe i ide pravo na psa. :roll: :roll:

Gizmo i Sara.. ne bi ga povredila budi sigurna, gledala sam je sa malim kucama i obicno oni legnu a ona ih njuska i lize i malo se izjure ali ne bi mogli da se izigraju u pravom smislu slazem se ali ne zbog bubica vec jer je prevelika razlika u tezini. A ova je trapos i zanese se od srece. Jednom je slucajno nagazila maleckog pa je zaskicao a ona stala i gleda kao sta li je sad bilo? Sta god da joj Gizmo uradi ne bi ga povredila. :) :)

Tolika netrpeljivost prema psima upravo zbog ruralnog porekla i očajničkih pokušaja da od njega pobegnu i sakriju ga pa za njih čak i mržnja prema psima simbolizuje raskid sa prošlošću. ‚‚Možda je u Vašem rodnom selu normalno zlostavljati pse i nazivati ih džukelama ali u gradu je situacija malo drugačija. Ako Vam se ne sviđa u gradu, vratite se tamo gde Vam se sviđa."

A mene pak gledaju popreko kad povedem i Milicu i Gizma, misle ko zna šta a moje dete je i psihički stabilnije i zdravije od svih svojih vršnjaka koji nemaju ‚‚kusse". Tek je skoro počela da tuče drugu decu i to samo u samoodbrani ili u cilju prevencije da uopšte dođe do potrebe za samoodbranom. Dotad je samo ćutala i trpela dok joj otimaju igračke i tuku oni nju.

Znam ja da je Sarka jedna dobrica koja je u stanju svašta da istrpi i da ga nikad ne bi namerno povredila ali on je posle nekoliko pokušaja odustao od igranja sa svojim najboljim ortakom labom Arijem sve dok ne napada lep suv debeo sneg...:lol: Odlično amortizuje udarce i padove. A bio je mlađi i okretniji onda, Ari je uginuo od starosti pre 4-5 godina.

Znaci ovako-pocinjem sa samodisciplinom-ne interesuju me primitivni utripovani nafilovani,kako jos da ih nazovem,da iskompleksirani "setaci" ignorisem sve redom--hodam opusteno smeskam se i ne komentarisem-oguglavam na sve.Cerka mi je bila u Cacku kod mame i kada je nakon 7 dana videla Belu rekla je 'Mama a jel ovo Beka:shock: bas je polasla a kad mogu da je vodim kod Stefe i Mise da vidu kako je polasla(inace to su joj braca)?!Eto znaci dete od 3 godine se ne plasi psa koji je bas porastao ne toliko nego je poenta sto je ona nije videla a nadju se neki,boga ti,"pametnjakovici" da mi sole pamet-e pa nece!:ok:Samo treba iskulirati kao da ih ne cujem-ne postoje u tom momentu tu!Ko moze naravno videcemo ishod il ce neko biti plav ili izlecen od uzbudjivanja sto bi reko Sojic"Panticu ja sam uzbudjen i duboko uvredjen-suspenzovan si!"Svi na disciplinsku

Cao svima,

Mnogo mi je tesko,ali moram da vam se javim.
Paki vise nije kod mene. Morala sam da ga dam odgajivacu,jer ne cuje:cry:
Nisam znala za sebe nedelju dana,plakala sam po ceo dan..
Posle obilazaka veterinara i razgovora sa njima i odgajivacem,shvatila sam da je to najbolje za njega jer ce mu biti bolje sa jos dva psa. Kazu mi da ce lakse da se socijalizuje i normalno zivi kad je sa njima.
Oni su divni ljudi i mnogo vole pse,nikad ga ne bih dala da su neki koji ih cuvaju samo zbog zarade.Kod njih je jedna zenkica iz Pakijevog legla i jedan mali od 2 meseca,kog su skoro uzeli.
Tesko mi je i da pisem ovde i da gledam slike...:cry::cry::cry:
Ne znam kako cu bez njega...

Ma daj bre ne mogu da verujem zasto ga nisi ostavila ionako imas dvoriste ne bi ti smetao a i mogla si pored njega da imas i jednu zenkicu pa bi ti bilo lakse -stvarno ne mogu da verujem ...ja ne bih to mogla da prezivim bez obzira na sve a i raspitivala sam se zasto se javlja gluvoca kod pasa-kada je zenka skotna ako joj se daje neki antibiotik-reci cu kasnije koji jer trenutno nisam zapamtila,to je ustvari neka kombinacija leka mimi`s mom to verovatno zna javlja se gluvoca-tako da to nije nasledno i nije on mukica-dusica moja kriv bas mi je zao sto ga nisi ostavila!!!

Gluvoca se kod njih javlja bez obzira na sve. Oni imaju taj gen zato sto su albino. U proseku svako deseto stene je gluvo. Nema veze sa lekovima,u ovom slucaju.
Jedino gluvo stene u leglu je moj Paki. Pogodilo se da je on to deseto:cry:
Daleko od toga da bi mi on smetao,spavao je samnom u krevetu tri meseca.I ako imam psa,samo ce tako biti.
Jednostavno sam odlucila da je to najbolje za njega i gledala sam da ne budem sebicna,iako mi se srce cepalo.
Nravno da on nije kriv i nema potrebe niko to da mi govori. Samo ja znam kako mi je sada.:cry:

Cao svima,

Mnogo mi je tesko,ali moram da vam se javim.
Paki vise nije kod mene. Morala sam da ga dam odgajivacu,jer ne cuje:cry:
Nisam znala za sebe nedelju dana,plakala sam po ceo dan..
Posle obilazaka veterinara i razgovora sa njima i odgajivacem,shvatila sam da je to najbolje za njega jer ce mu biti bolje sa jos dva psa. Kazu mi da ce lakse da se socijalizuje i normalno zivi kad je sa njima.
Oni su divni ljudi i mnogo vole pse,nikad ga ne bih dala da su neki koji ih cuvaju samo zbog zarade.Kod njih je jedna zenkica iz Pakijevog legla i jedan mali od 2 meseca,kog su skoro uzeli.
Tesko mi je i da pisem ovde i da gledam slike...:cry::cry::cry:
Ne znam kako cu bez njega...

Bas mi je zao zbog ovoga,ali gluvi psi mogu normalno da zive u kuci. Dobro,ti si htela samo najbolje za njega. Nadam se da ce mu tamo biti lepo.

Back