Догађај из мог живота који памтим...

Свакако да религија не може ни по ком аршину бити у потпуности изолована од свакодневнице па самим тим ни од политике. То могу само да причају људи лаици, или злонамерници из неког разлога. Уосталом, Ви господо, са Крсте, што не понудите алтернативу па обновите подфорум Религија ? Било би Вам најелегантније решење.

М. Елијаде: "Ако је историја ткиво онда је религија костур, стуб на коме почива. Историја без религије би била само пепео костију распршен у ветру."

Ко има кефало - схватиће ! ;)

pilgrim_kg:
Ne mozes slona nauciti da igra balet...
Kako objasniti necijoj ogranicenosti da je vera unutrasnji dozivljaj...da to nema veze sa zemljom u kojoj zivis vec sa pojedincima...nikako, verovatno...
Kako objasniti da postoji nesto sto se nalazi iznad svakodnevnih desavanja...nikako,verovatno...
Ma nema boga ljudi ....Kakav Bog....Svako je gospodar svoje sudbine :wink:

goxy:
Ma nema boga ljudi ....Kakav Bog....Svako je gospodar svoje sudbine :wink:
Ja nisam govorila o Bogu, vec o necemu drugom, a cim nisi pepoznao sta je to, a toliko je puta pomenuto otkad je otvorena tema, e onda dzabe i da ti kazem..;)

A nemoj meni, ovo da pricas, evo ja sam na primer vrlo sveana da ne moze Bog da mi pomogne da polozim ispit, ako ne budem sela da ucim...;)

Kohen:
Au, brateeeeeeeee, al bi bilo , :):):)

Izdajnik, nevernik, latin, sorosev placenik, a spanjolka bi , verovatno bila, instruktor CIA, vatikanski spijun, na tajnom zadatku da prevede Srbe u katolicanstvo.............

O ljubavi , ne bi bilo ni Lj..na ovoj temi............:)

Мислим да си промашио тему, али хајде да ти одговорим (мада није било мени упућено)...Зашто мислиш тако? Наравно да не бих замерио свом пријатељу у наведеном хипотетичком случају.

Поента би и даље била иста - проста и чиста душа пре свега....Јаче нема, бар по мом мишљењу.

Neispavana:
Mene samo zanima kakav bi tok imala ova priča da je drug autora teme, a ne španska ribetina, promenio veru i prešao iz pravoslavlja u katoličanstvo.
Sve pod parolom: "Bog je jedan", vođen moćnom rukom večne ljubavi i zaslugom kućnog vaspitanja...

Осим што си поспана, још си и злонамерна. Чему то? И због чега си тако огорчена ?

Kohen:
Au, brateeeeeeeee, al bi bilo , :):):)

Izdajnik, nevernik, latin, sorosev placenik, a spanjolka bi , verovatno bila, instruktor CIA, vatikanski spijun, na tajnom zadatku da prevede Srbe u katolicanstvo.............

O ljubavi , ne bi bilo ni Lj..na ovoj temi............:)
Spajolka je ustvari sam Soros licno,odnosno Soros je transformers :lol: :lol: :lol:
Za svoje zle ciljeve uzima oblike po zelji :lol: :lol: :lol:
U Italiji je uzimao lik Cicoline ;) Provereno ;)

Архангел:
Осим што си поспана, још си и злонамерна. Чему то? И због чега си тако огорчена ?

U čemu je tvoj problem i kako ti je uspelo da doneseš sasvim pogrešan zaključak iz mog ogdovora-pitanja?

Manje-više sam citirala autora teme i postavila sasvim logično pitanje svim pravoslavcima, ovoga puta (i što reče Jomini odgovor bi mogao biti vrlo interesantan) ;)

Архангел:
Неиспавана,

једноставно погледај шта пишеш, начин на који изврћеш подсмеху и иронисање за које не видим разлог...

Какве Ћићолине, Сороши...Ако си добро схватила уводни пост, онда нема потребе за тиме.

Pre nego što udeliš savet drugome primeni ga na sebi. Pišeš koješta :lol:

Back