Dodir noći .....

• Začetnik teme Začetnik teme Nott
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U ovoj džungli života ... moj bol je zabranjeni krik. I mirim se sa tim', da sam tebi kost u grlu ... a ti meni jedan od svih. Bez tebe, noću, umorna od svega dok čekam novi dan, pod kožom čuvam tvoje dodire. I tražim svoje parče neba ... ko zarobljena u dlan ... da zaboravom tugu pokrijem ... jer sve što imam, nemam od kada nisi tu i moja senka se od mene odrekla ... i sve što imam nemam ... ili jedino okupano u snu ...

tumblr_nczpjp_TZJA1tq867no1_500.jpg

http://fs1.****************/images/150131/mmqmgqqw.jpg:bye::zag:
Celoga je dana - Desanka Maksimovic
Celoga je dana sneg lagano pado
kao s voćki cvet.
O, kako večeras, o, kako bih rado
odletela nekud daleko u svet,
nekuda daleko kroz cvetove snežne,
kao leptir lak
i nekome htela reci reći nežne,
tople, lepe, nove, kakve ne zna svak.
I sutona celog sneg je tiho pado
umoran i gust.
Večeras bih nekog ugledala rado,
ali njega nema. Put je davno pust
Samo s bledog neba beloj zemlji sleću
Pahulje kroz zrak.
O, kako je bolno kad ti doći neće
neko koga čekas, a spušta se mrak

Pomislim, kako kasno u noći, kada se saznanja u sećanja vežu ...ja svoju dušu na svoje dlanove spustim i pijem poslednje kapi uspomena svojih kojima me život daruje, da u tišinu uđem spremna
... i naspram noći stanem ...

:klap::drugari:
http://fs1.****************/images/150205/t6jtza8m.jpg
OD KOGA KUPIH OVE NOCI..

od koga kupih ove noći samoću koju posedujem
ko izgovara naredbu koja korak ubrzava
vetra cveta hladnoće kroz lišće tek začeto
ako me zoveš oluja odjekuješ kao neki voz daleko
tužni talasu pali pred moje noge ko ti kaže
mesečar krvi što uvek polazi zoru da traži

prepoznajem te ali daleku odvojenu
nagnut u tvojim očima tražim sidro izgubljeno
tamo ga drziš setna u rukama od sedefa
i to zato da završim i nikad ne nastavim
i zato te slavim drugo moje duše gledajući te unazad
uvek te tražim među znacima povratka
puna si zaspalih ptica kao tišina šuma
otežali i tužni krinu na drugu stranu gledaš
kad ti govorim boliš me tako daleka ženo moja
ubrzaj ubrzaj korake i zapali svitce

PABLO NERUDA​

Naučile me noći da idem sama i da svoju sudbnu bojim svojim postupcima.Navikla sam se već, da i u tmini biram svoj put i da zalutam.Ali urođenim instinktom osetim nevidljivo, prepoznam već doživljeno i to me uvek vrati tamo, gde mi je mesto !
U samu sebe ...

10509602_778770545515602_5896394636950028797_n_j.jpg

Govorio si mi da svaki sumrak,donosi novo svitanje.Govorio si mi da sam da sam tvoj talas tisine,govorio si mi i ono sto si cutao,a ja slutila...Govorio si mi...govorio a ja sam nemo cutala.Gladna tvoje bliskosti,tvoga dodira,gladna tvojih reci pohvala i kritika.Puna nade i razocarenja.Kovitlac osecanja koji me danima nosi,baca,podize i ponovo baca na samo dno.Trenutno primirje.Sta donosi?Da li sam spremna na jos jedan tvoj pogled citanja?Da li imam jos uvek snage da te gledam u oci i da ti dam odgovor na sva pitanja?Jer tren i jeste prolaznost vremena,ali izmedju nas je ostalo jos toliko toga.Iscekivanja,ocekivanja,stajanja i tumaranja po sivilu zivota.Rekao si mi usta mogu toliko toga da izgovore,gde su dela?U kom smo se trenutku tako razisli,i postali jedno drugome tako strani?U kom prostranstvu smo se izgubili?Htela sam da te zastitim,htela sam da pored mene ne patis.Jer ako ne mogu i nisam ona koja ce da ti ulepsa dan,mesec godine zivota nisam ti ni potrebna.To je mozda moja najveca greska.Sto sam navikla da zivim kao vucica.Kriva sam sto nisam umela zajedno sa tobom da sanjam...sto sam sada zaboravila da li sam uopste ziva i da li sam spremna za ikakva osecanja.Kriva sam!!!
Beskraj
10846491_309855899203615_1032796514783744620_n.jpg

Vratilo me vreme ,vratio me san..i drevni Egipat..kao crnu senku ,kao robinju sto kleci pred svetim stopalima Keopsovim.
Cudno je bilo..jer mislim da sam ga obozavala,a nisam mu videla lice.Robinja nesme da pogleda sina boga Sunca...

egyptian1-1.jpg

photo.jpg

Prazna soba stane da reži
uvučem se u svoju kožu
Tavanica stane da skiči
hitnem joj jednu kost

Uglovi stanu da kevću
i njima hitnem po jednu kost
Pod stane da zavija
hitnem i njemu jednu kost

Jedan zid stane da laje
i njemu hitnem jednu kost
I drugi i treći i četvrti zid
stane da laje
hitnem svakom, po jednu kost

Prazna soba stane da urla
i sam prazan
bez ijedne kosti
u stostruki se noćni odjek
urlika pretvaram

I odjekujem, odjekujem
odjekujem ...

Vasko Popa :heart:

Nije uvek samo noć koja vas najviše boli ... ali dođe ponekad' trenutak,
kada morate da shvatite, da nikada nećete biti dovoljno dobri za neke ljude !
Pitanje je: „ Dal' je to vaš problem ... ili njihov ? „

Antonio Makado

111170181_435ed0afce8232c9b317b0e394534db5.jpg

Poslednja izmena:
FF_II_02.jpg

Kada smo sami u zvezdanoj noći, kada slučajno vidimo ptice selice u jesen, opadajuće lišče sa mokrih, kestenovih drveća, kada vidimo decu u trenutku kada su stvarno deca, kad' znamo da volimo punim srcima ili kada čujemo, staru žabu, što kreketanjem pluta na mirnoj površini usamljenog jezerceta ...

148150.jpg

... u takvim vremenima buđenja, okretanja iznutra od svih vrednosti, novine i praznine .... čistotom vizija postaju jedino i evidentno sposobna merila ... da pruže uvid u kosmički ples ...
Tomas Merton​

Kad' dođu noći i suze, zastanem u nekom dubokom odušku jer znam, da plivam svetom bujicom gde su mnogi pre mene ... tamo otišli ranije. I te suze nisu ni pred kakvim nervnim rasulom ... moje srce još uvek ludo kuca ... i duša je budna ...

0_b1db1_44aacdb7_XL_jpg.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back