Dodir noći .....

• Začetnik teme Začetnik teme Nott
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...Oooooo, gosn. mod. "istorijski" :D ... hvala na "slikici"
tanec.gif

Roman, odakle potiče ilustracija teško je klasifikovati .... On je i parabola, i satira, i roman ideje, i roman tajne, i roman moderne fantastike i demonizma (satanizma). Istovremeno, predstavlja doslovnu paradigmu, jer je (izg)rađen iz više slojeva. Može se tumačiti kao psihološki, sociološki, ljubavni roman ALI i roman od iskonskog značenja ... DOBRA ... i ... ZLA !

Pa, ako se asocijacija slikicom odnosila akonto onog gornjeg ;) lično bi me to jedino asociralo na one "drvene advokate" što ... ničim lično izazvani a još manje za to pozvani, gurnuše noseve u nešto ... što uopšte nije trebalo da ih tangira, ali goreći vajda od želje da i oni nešto predaju i pametuju, koristiše "pilatovštinu"(ali ovi "Pilati" su bez kajanja i sumnje u ispravnost svojih komentara) da abolirajući "krivca" (!!) istovremeno "(o) sude" nečiji postupak (?) ... koji je apsolutno bio na svom mestu (!!!) ... Svašta.
Ali, posebno me raduje, ako su uživali u tome .... :lol:

Moderatoru, još jednom hvala na poslatom :hvala: :ortaci2: :bye:

Лепо речено, грађанко. Браво, браво, браво! :D

3720_16.jpg

Veceras noc je bila uz nas, dodirnula, prekrila, sakrila,

od svih onih koji bi zeleli da ti i ja nismo srecni....

Medjutim, na zalost svih tih necastivih, zavidnih kreatura,

mi jesmo srecni, i opet je veceras bilo , kao da je prvi put,

bilo je predivno u toj tvojoj sobici, koja je opet lebdela izmedju jave i sna,

jer smo ti i ja, svojom strascu podigli svet oko nas, zaboravili gde smo, sta smo,

jedino cega smo bili svesni, dok nas je ova noc dodirivala, bila je ljubav, koja nas ispunjava,

stalno, svakim danom sve vise....ma, do kada ovakva ljubav moze da traje...DOVEKA?

7eccb0355e055ffe734e3cca6420eb24-d3ivcl5-373x700.jpg

U tridesetoj mi slepoočje šara, sada
prerano sazreli pepeo smrti. S mojim danom
ko večna polarna kiša kapljući pada
gorčina sa suzom, laganom, hladnom i slanom
i kao da sad plaćam kakav dug il` greh rase
ko košnicu mi dube bolovi, grudi snene
u svakom trenu što prođe, ja živim večne čase
ko reka k' moru, otiču moje gorke vene ...

B. Prelević

8223c0cadfc85bd0ae9902f790ca2b3d.jpg

Putevi su moji daleki... nigde znaka, putokaza ... Osluskujem vetar, kisu, Sunce ... gledam Mesec i zvezde ... Pozdravljam proplanke, sume, reke ... i predele daleke....nalazim sebe u svemu sto je lepo..

10354589_10201672042834507_980478380115208429_n.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back