Dodir noći .....

• Začetnik teme Začetnik teme Nott
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
0001VMP4FYIP24H2-C116-F4.jpg

Ne sviđaju mi se ti hladni, besprekorni, savršeni ljudi koji, da ne kažu nešto pogrešno,
ne govore uopšte i koji ... da ne bi uradili nešto pogrešno ... nikada ništa i ne rade...

Kažu, promenila sam se ! U pravu su ljudi. Postala sam drugačija.Ne, ne mislim da sam gora... naprotiv... bolja sam od mnogih, koji bi rado i za to da mi sude.Kažu da sam drska ! Sigurno nisam. Samo ne dam da me ništa i niko više gazi. Kažu da sam rezolutno dominantna ?! Nisam ni to no ...učinjenu mi nepravdu i udarce, istom merom (uz) vraćam ... kusur ne uzimam ali svoje dugove uvek plaćam ... i opet ne valjam ?! Kažu da sam izgubila dobrotu u sebi. Nikad !!,,... samo je više ne pokazujem svima.I ne treba.Podigoh zidove ... a do najboljeg dela mene sada stižu samo oni, kojima ja to dozvolim i onima, koji to znaju da poštuju i cene ... koji su to zaslužili... Ostali, nek'stoje napolju ... iza zidova ... i nek' se pitaju : " Bože, kakva li je iznutra ?"

woman_10.jpg

kolona-na-auto-putu-Subotiva-Novi-Sad-3.jpg

Loši momenti nas prate kao kolona na autoputu. Dok šibaš, ne mogu ti ništa, ali ih se nakupi, pa vuku se za tobom kao krokodilski rep, i samo čekaju da usporiš. I kad to učiniš, gotov si. Pregaze te. Svi odjednom. Ali, onda protutnje. Odu. I nemoj da juriš za njima, pokušavajući da ih obiđeš. To ne može. Smanji gas, preuzmi kontrolu, vrati se u svoj ritam. Idemo dalje...

large-72.jpg

Nemam sitnih misli i prećutnih odgovora
na čipkasta pitanja, što mori i dušu melje

ja, koja te volim, zauvek to odneh sa sobom

i više nikad' neću da ih vratim, ni ako svratim

samo ću u nekom slučajnom ćutanju i dalje

svilenim mislima ... da te volim i pamtim ...

Sada sam noću dovoljno daleko, ako hoćeš

obriši me pogledom a sve ono moje zaboravi

samo nastavi da ideš tim utabanim stazama

po svim tvojim tamnim, košmarnim vilajetima ...

I-SEE-MYSELF.jpeg

Poslednja izmena:

Senka uhvaćena ukoštac s prividima, mesečar koji vidi sebe kako hoda, koji posmatra svoje pokrete ali ne raspoznaje pravac ni svrhu.

E. Sioran

tumblr_my3r6kqkEE1sbg0tro1_500.jpg

Mjesečar

Bog noći
mjesec
sađe s neba
i dokoraca lagano do moje kuće

Polako on se uspne na moj prozor
i spusti pogled na me

On mami mene u noć

Ja ustajem... i moje lice bijelo... smiješi se

tumblr_my3r6kqkEE1sbg0tro2_1280.jpg

Koračam sanen rubovima krova
i šetam kroz noć u visini
- Mene drže meke ruke mjeseca -

O tako lak sam... nezemaljski... lebdim
i mogu stati na list stabla

Ne zovite me: glas sa zemlje
smrt je moga nebeskoga bića

Visoko iznad zemlje lebdim lagan kroza sfere

Antun Branko Šimić

tumblr_my3r6kqkEE1sbg0tro3_500.jpg

Želim da živim tvojim dahom i da se smejem osmehom tvojim, želim da bolujem tvoje boli
i da strahujem tvojim strahom ... dokle me ima ... dok postojim ...

M.Antić

1482862_625274737531851_974463676_n.jpg

Poslednja izmena:
tumblr_mm29ljj61N1rxtevvo1_500.jpg

Kad se noću otkriješ, polako se okreni
da ne polomiš sve one reči što ispletoh
u tvoju izgužvanu kosu, da sanjaš o meni
jer bi te moglo svako moje jutro zaboleti
a ja nedam zori, tugom od mene da te deli
Uvek kada budna sanjam ja oči zatvorim
znam, noćas gubim sve ono što sam volela
čujem kako ćutiš, kad mi resto reči zafale
ja bejah sanjar, ti samo magla a ja ponosna
Nemam više šta da nudim, šta još da izgubim
samo kilometre praznog hoda da zaboravim
uzalud nadanja, čemu budna jutra na usnama
i mislićemo uvek isto, ti o njoj, a o tebi ja ...

Poslednja izmena:
A sama postoji, večna, u najslobodnijem duhu.
No mora nam za uzvrat, da bi nam u trenutku
Oklevanja u tami oslonac nekakav bio
Zaborav da udeli i sveto pijanstvo,
Udeli reč što struji i zaljubljenim je slična,
Besana, i puniji pehar i smeliji život,
Sveto sećanje k tome, budni da ostanemo noću.

Helderlin

large.jpg

Čekali smo sve ove godine, da pronađemo nekoga, ko će nas prihvatiti onakve kakvi jesmo, nekog, s čarobnjačkom snagom da otopi stenu u sunčevom zraku, ko će nam moći doneti sreću, uprkos uprkos iskušenjima, ko se može suočiti s našim zmajevima u noći, ko nas može promeniti u biće kakvo smo odabrali biti. Upravo juče, otkrio sam da je taj magični ... neko lice u ogledalu. To smo mi i ... našom vlastitom rukom napravljene maske....
Rihard Bah

b5972451b7580a7f0235bb.L._V395284602_SY470_.jpg

Poslednja izmena:
afd9264ae4.jpg

Boli me ova jesen. Sve te romantične ulice, zaljubljeni parovi. Prkosno i šuškavo lišće, sve mi smeta, sve mi prkosi. Bole me srećni ljudi. Boliš me ti, i ono . što nismo i posle ove jeseni mogli biti ....

11november013.jpg

Nikad ne treba očajavati, kad se nešto izgubi, osoba ili radost ili sreća ! Sve se još divnije vraća.
Što otpasti mora ... otpada, što nama pripada ... uz nas ostaje ... jer sve se to odvija po zakonima koji su veći od našeg saznanja i s kojima smo, samo očigledno u suprotnosti ...

Rilke

1002846_134850806726248_1010956337_n.jpg

... ono što se ne može objasniti samome sebi, treba govoriti drugome. Sebe možeš obmanuti nekim dijelom slike koji se nametne, teško izrecivim osjećanjem, jer se skriva pred mukom saznavanja i bježi u omaglicu, u opijenost koja ne traži smisao. Drugome je neophodna tačna riječ, zato je i tražiš, osjećaš da je negde u tebi, i loviš je, nju ili njenu sjenku, prepoznaješ je na tuđem licu, u tuđem pogledu, kad počne da shvata ...
M. Selimović

8306.UzSvjetlostSibice.jpg_2D00_550x0.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back