Dodikova konstatacija: Beograd je poludio za Sarajevom!

• Začetnik teme Začetnik teme Nez
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
odes a nisi video iste prizore :confused:

Da malo ne pretjeruješ ?!:think:
Ispade da je to tako 24 sata svaki dan i na svakome mjestu...,:sad2:

Vjerovatno bude i takvih manifestacija kada se okupi 'elita'...,
pa se slikaju, šetuckaju itd.

Slobodno ti otiđi češće, nemoj da te jedno loše iskustvo zastraši...,
Kada mogu dolaziti i ostali turisti, čujem da ih je bio rekordan broj ove godine,
zašto ne bi mogli ti, ja ili već ko hoće...

Mada, takvi prizori, ne treba nikoga baš puno da iznenade...,
jer kao što napisah u jednom prethodnom svome postu...,
vidljiva je, manje ili više, intenzivna islamizacija skoro svih Muslimanskih naroda i država..., pa očito ni da Bošnjaci nisu potpuno imuni na nju...!

P.S. Vjerovatno je da je među turistima u SA veliki, ili ponajveći, broj iz islamskih zemalja...,
ali ima njih i po zapadnim metropolama...,
Šetuckaju se, slikaju, kupuju, (kupuju cjele fudbalske klubove sa milionskim brojem navijača itd)
finansiraju i potpomažu izgradnju lokalnih dzamija itd.

Poslednja izmena:
Da malo ne pretjeruješ ?!:think:
Ispade da je to tako 24 sata svaki dan i na svakome mjestu...,:sad2:

Vjerovatno bude i takvih manifestacija kada se okupi 'elita'...,
pa se slikaju, šetuckaju itd.

Slobodno ti otiđi češće, nemoj da te jedno loše iskustvo zastraši...,
Kada mogu dolaziti i ostali turisti, čujem da ih je bio rekordan broj ove godine,
zašto ne bi mogli ti, ja ili već ko hoće...

Mada, takvi prizori, ne treba nikoga baš puno da iznenade...,
jer kao što napisah u jednom prethodnom svome postu...,
vidljiva je, manje ili više, intenzivna islamizacija skoro svih Muslimanskih naroda i država..., pa očito ni da Bošnjaci nisu potpuno imuni na nju...!

ja da odem cesce :lol:

pre bih tebi posavetovala isto .... ma, ti zivis tamo ;)

Sarajevo je nekada bilo evropa- danas je azija

Sarajevo nikada nije bilo Evropa,
ali je imalo taj neodoljivi šmek kosmopolitizma....!
Na jednu nozdrvu se udisao miris Evrope,a na drugu Bliskog istoka.
Ne kažem da u mirnom vremenu to nije delovalo omamljujuće.....
Kao u "1001 noći".....
Voleo sam Sarajevo,baš zato što je bilo takvo.
:ok:

Pa, Alijinih Hrvata i nije mali broj...

A Josip Pejaković je takav napresit oduvjek i bio...

P.S. A znaš li gdje se rodio Emil Vlajki ?

Nije baš Josip bio takav oduvek. Zar ne beše on u Savezu Reformskih Snaga uz Dr, Antu Markovića i Dr. Nenada Kecmanovića na 1. višestranačkim izborima? Posle je bilo priča o njegovim psima i šta sve ne. Ali od svega toga ništa nije istinito ni potvrđeno. Mislim da mu se ipak to interesno "lizanje" uvešćemo u celu priču i Zagreb - Sarajevo - Beograd pomalo smučilo kao i svima. Pomirenje na nivou elita dolazi posle pomirenja i zarastanja rana među građanima i običnim ljudima uopšte. Mislim da vladajuće elite preteruju u stvaranju lažne slike nekakve idile na Balkanu koje nema ni od korova. Razumem ja i interes "EU" isl. Ali suštinske probleme međunacionalnih i međukonfesionalnih odnosa neće rešiti stvaranjem slike "NIŠTA NIJE BILO" kad neko iz Brisela pogleda prema Balkanu. Pomenuh negde skoro da domino efekat dezintegracije koji je pokrenula Slovenija neće biti završen tako lako bez zadovoljenja Srba i Hrvata u Bosni i Hercegovini. Tj. Republike Srpske i Herceg-Bosne.

U Sarajevu su sad sve sami mirotvorci.A znate li zasto.

islamm10.jpg

Fini neki dečaci....
I miroljubivi !

Ok, shvatili smo, ti si okoreli srpski sovinista, sada mozes da uzmes bonu.

I Nezainteresovani, ako je tebi ovo kulturna konstruktivna diskusija, onda mogu da zamislim kako izgleda nekonstruktivna:hahaha:

To je tvoje misljenje. I ja imam pravo na svoje. Sloboda govora i pravo na misljenje je jedno od osnovnih ljudih prava koje nam donesose zapanjaci. Pa iskoristimo ih. Ako po Njemackoj mogu marsirati neonacisti, mozemo valjda i mi Srbi koji smo stradali u proslom ratu iznositi misljenje o onima koji su nam pricinili stradanja. Ako je to sovinizam, ok.

Ok, shvatili smo, ti si okoreli srpski sovinista, sada mozes da uzmes bonu.

I Nezainteresovani, ako je tebi ovo kulturna konstruktivna diskusija, onda mogu da zamislim kako izgleda nekonstruktivna:hahaha:

Što da zamišljaš? Pa čitao sam ja tvoje učešće u takvima. Bar psovki i prebiranje po kostima nije bilo tako da to je već samo po sebi veliki uspeh u nekoj diskusiji. Nije li?:lol:

To je tvoje misljenje. I ja imam pravo na svoje. Sloboda govora i pravo na misljenje je jedno od osnovnih ljudih prava koje nam donesose zapanjaci. Pa iskoristimo ih. Ako po Njemackoj mogu marsirati neonacisti, mozemo valjda i mi Srbi koji smo stradali u proslom ratu iznositi misljenje o onima koji su nam pricinili stradanja. Ako je to sovinizam, ok.

Sovinizam nema veze sa time da li si stradao ili ne. Sovinista moze da bude i neko ko je najvise stradao. Naravno, slobodno misljenje iznad svega, i imas pravo da ga izneses. Ja sam liberal, i mislim da i sovinizam mora da ima mesta u slobodi govora. Sve dok se ne sprovodi u praksi. Ali onda i ja, ili neko drugi ima pravo da izrazim svoje misljenje, tj. da se peeeep na necije tudje misljenje koje je sovinisticko. I to je ok, ovo je slobodna zemlja, to je jedan od razloga zasto smo rusili Slobu.

Poslednja izmena od moderatora:

Nije kolega samo argumentom na argument. Ad-hominem napade i psovke svakako treba izbeći. Osetljive teme donose i emocije. No pre puštanja emocija u prste na tastaturi treba uključiti razum i kulturu. Sve je OK samo ti nastavi braniti i iznositi svoje stavove. Ali uvaži i pravo drugih da iznesu svoje.:ok:

Poslednja izmena od moderatora:
Nije baš Josip bio takav oduvek. Zar ne beše on u Savezu Reformskih Snaga uz Dr, Antu Markovića i Dr. Nenada Kecmanovića na 1. višestranačkim izborima? Posle je bilo priča o njegovim psima i šta sve ne. Ali od svega toga ništa nije istinito ni potvrđeno. Mislim da mu se ipak to interesno "lizanje" uvešćemo u celu priču i Zagreb - Sarajevo - Beograd pomalo smučilo kao i svima. Pomirenje na nivou elita dolazi posle pomirenja i zarastanja rana među građanima i običnim ljudima uopšte. Mislim da vladajuće elite preteruju u stvaranju lažne slike nekakve idile na Balkanu koje nema ni od korova. Razumem ja i interes "EU" isl. Ali suštinske probleme međunacionalnih i međukonfesionalnih odnosa neće rešiti stvaranjem slike "NIŠTA NIJE BILO" kad neko iz Brisela pogleda prema Balkanu. Pomenuh negde skoro da domino efekat dezintegracije koji je pokrenula Slovenija neće biti završen tako lako bez zadovoljenja Srba i Hrvata u Bosni i Hercegovini. Tj. Republike Srpske i Herceg-Bosne.

Moguće da je bio, nemogu se sada sjetiti, sitan je sat a sutra-danas radim...
Ali čini mi se da su se mnogi 'presvukli', neki i više puta...

Izvini, ali ja mislim drugačije...,
da su baš te nekakve sebične, grabežljive nacionalne 'elite' i dovele najviše...,
do ovoga cjelokupnoga zla na Balkanu...,
a i danas, možda sa nekim novim kadrovima i liderima, oni uglavnom drže glavne konce u svojim rukama...:sad2:

Oni su ti koji imaju ponajveći uticaj na javno mnenje i raspoloženje u jednom narodu...,
Uglavnom u njihovim rukama su sva potrebna sredstva za ispiranje mozga,
i stvaranje projekcija stvarnosti kakva njima odgovara...:sad2:

Poslednja izmena:
Što da zamišljaš? Pa čitao sam ja tvoje učešće u takvima. Bar psovki i prebiranje po kostima nije bilo tako da to je već samo po sebi veliki uspeh u nekoj diskusiji. Nije li?:lol:

Ovo je isto kao kada ja ucestvujem u takvim, samo bez psovki, sustina je ista. E sad, da li cemo obracati paznju na sustinu ili formu, pitanje je sad?:think: Ja sam za to da se niko ne kaznjava. Mada, ne mora ni to, barem mi dajte pravo da im uzvracam istom merom. A ne da mi lupite ban svaki put kada odgovorim istom merom na neki sovinizam ili glupost. Ja kada procitam sovinizam, krenem da psujem, tako sam vaspitan. :hvala:A to sto je neko ko je napisao neku sovinisticku stvar ok zato sto to zavije u kulturnu formu, a ja sam ekstremista jer ga napsujem, je jako zanimljivo.

Nije kolega samo argumentom na argument. Ad-hominem napade i psovke svakako treba izbeći. Osetljive teme donose i emocije. No pre puštanja emocija u prste na tastaturi treba uključiti razum i kulturu. Sve je OK samo ti nastavi braniti i izbositi svoje stavove. Ali uvaži i pravo drugih da iznesu svoje.:ok:

Opet, meni vaspitanje ne dozvoljava da sovinisticki stav napadam bilo kako drugacije od argumentuma ad-hominem. I ne samo sovinisticki. Zato me i Caliburn nikada nije razumeo:sad2:

Jesi li se pitao,kami,zašto se driblaš !?
Ako dođeš do korektnog odgovora,odmah ćeš shvatiti i razloge
čestih banovanja.....
Ja znam,ali neću da ti kažem.
Osetićeš se važnijim ako do odgovora dođeš koristeći sopstven um.

Ne bih sada da spamujem temu pa da dalje raspravljam o tome, mod nas je upozorimo da se vratimo temi, pa se plasim da me ne banuju opet:sad2:

E,smatram da je Dodikova izjava pretenciozna.

Svakako on na Sarajevo gleda drugačijim pogledom od ovdašnjih političara.
On se tamo lomi sa muslimanima svakodnevno.

Zabijaju mu klinove u točkove,miniraju odluke RS,koje bi,donete kroz
institucije,pogurale razvoj.

To zajedništvo sa federacijom je onaj kamen o vratu RS.
Tadić i srpski politički establišment živi bez tog kamena.
Ali, njihovo nazadovanje ima druge razloge i uzroke.
Njih same.....

U urbanističkom smislu Beograd je materijalizacija bezumlja a po pitanju mentaliteta teška palanka u kojoj se za prevlast bore starosedelački i došljački klanovi a pritom se ne zna koji je primitivniji. Mrtva trka.

Budimpešta recimo koja je globalno gledano trećerazredna prestonica je pojam za Beograd po svim pitanjima.

Nije da se ne slažem, ali ko si ti da ocenjujes metropole...sta si ti neki menadzer za metropole? lol

Pogledajte prilog 210399

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je "Beograd poludio za Sarajevom" i da ignoriše realnost da multietničko Sarajevo od prije 20 godina više ne postoji.

„Vi ste iz Beograda svi poludjeli za Sarajevom. Sarajevo nije ono koje je bilo prije rata. U Sarajevu danas živi 98 % muslimana“, naglasio je Dodik.

Dodik je konstatovao da se "neki liberalni beogradski krugovi" i neki mediji ponašaju kao da se ništa nije desilo.

„Ovdje sada postoji sasvim druga realnost, a jedna od tih realnosti je da u Sarajevu, po istraživanju Helsinškog odbora, živi 1,2 % Srba. Tog multietničkog Sarajeva nema, nisu Srbi otišli iz Sarajeva zato što im je bilo lijepo“, naglasio je Dodik.

On je naveo da se Republika Srpska u nekim medijima u Srbiji pojavljuje samo u negativnom kontekstu i ocijenio da je to "još gore nego što RS tretiraju u Sarajevu".

„U pojedinim medijima postoji neka vrsta negativnog odnosa prema RS - vjerovatno zbog atmosfere koje nameću neke nevladine organizacije“, ocijenio je Dodik.

(Izvor: SRNA)

Link odakle je tekst preuzet:
http://www.source.ba/clanak/995933768463/vijesti/Dodik:%20Beograd%20je%20poludio%20za%20Sarajevom!/?ref=najcitaniji

Moj komentar:

Da li je moguće pronaći srednji put u odnosima sa susedima? Ponekad imam osećaj da vlasti a i cela nacija posmatra sve crno-belo. Volim-mrzim, Zvezda-Partizan. Postoji li nada da neke pojave u okruženju i u našoj zemlji posmatramo sa dozom objektivnosti i neutralnog stava u kome nećemo voleti nekoga samo zato što je Srbin iako smo sigurni da nije u pravu a mrzeti po inerciji svakoga ko je Hrvat ili Bošnjak jer je to jedini razlog za mržnju. Posmatrati situaciju hladnije i staloženije, bez vatrene slovenske duše. Gledati procente i potrebe ne grbove.
Moramo li baš uvek mrziti Tomu ako podržavamo Šešelja ? Ima li šanse biti ravnodušan i hladne glave u donošenju suda o nekome i nečemu ili u sve srcem i grudima pa kako nam Bog(viša sila) da. Dakle možemo li biti malo ravnodušniji u dnevnoj politici a svoje interese, ako je neko uopšte i zacrtao potrebe i interese Srbije protažirati i lobirati za njih tamo gde to ima potrebe i smisla a ne po kafanama i restoranima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu itd...

Koji su naši ciljevi u budućnosti uopšte?

UBEDLJIVO NAJBOLJE RESHENJE ZA SRBE, HRVATE I BOSHNJAKE JE DA SE LEPO I POSHTENO RAZIDJU.
NEKA SVAKO IMA SVOJU DRZAVU I TACHKA!.
NEZAVISNA REPUBLIKA SRPSKA, NEZAVISNA BOSHNJACHKA DRZAVA INEZAVISNA HERCEG BOSNA.

U Sarajevu a u TUZLI PONAROCHITO ima DOSTA ZAMOTANIH ZENA. U to se mozete uveritit i preko NET-a gde je profil svake 2-e ili 3-e Tuzlanke sa slikom na kojoj je zamotana zenska osoba, neretko i u sobi, zatvorenih prozorskih kapaka.
ONO SHTO JE NAJGORE, mislio sam da one to rade na silu ili zbog novca ALI NIJE TAKO.
99% njih se zabuljuje samovoljno i to je VELIKA OPASNOST ZA REPUBLIKE SRPSKU a samim time i SRBIJU.
U Sarajevu ih takodje ima dosta a ONO STO JE NAJGORE sve vise ih vidjam i u Beogradu ali BAR SE RADI O STRANKINJAMA HVALA BOGU.
Pitam se samo, da li je Tuzlankama IKADA PALO NAPAMET da obuku BOSHNJACHKU NARODNU NOSHNJU i proshetaju gradom.
NE!. TO JE SRAMOTA A BITI ZAMOTAN KAO DZAK NIJE.
PA ONO NE LICHI NI NA SHTA, GROZOTA ZIVA.
NIJE NI CHUDO SHTO 88% REPUBLIKE SRPSKE ZELI DA BEZI IZ BiH.
A I HRVATIMA JE VEC DOVDE? DOSTA TOGA, KOLIKO VIDIM.
DAJ DA SE PODELI BiH i da zivimo svi u miru.
STO SE MENE!!! TICE, ZA TO SAM I DA SE DELOVI NOVOG PAZARA, TUTIN I SJENICA PRIPOJE NOVONASTALOJ BOSHNJACHKOJ DRZAVI,
POSHTO SU BOSHNJACI, DODUSHE SAMO UNUTAR BiH! KONSTITUTIVAN NAROD JOSH IZ BIVSHE SFRJ.

U Sarajevu a u TUZLI PONAROCHITO ima DOSTA ZAMOTANIH ZENA. U to se mozete uveritit i preko NET-a gde je profil svake 2-e ili 3-e Tuzlanke sa slikom na kojoj je zamotana zenska osoba, neretko i u sobi, zatvorenih prozorskih kapaka.
ONO SHTO JE NAJGORE, mislio sam da one to rade na silu ili zbog novca ALI NIJE TAKO.
99% njih se zabuljuje samovoljno i to je VELIKA OPASNOST ZA REPUBLIKE SRPSKU a samim time i SRBIJU.
U Sarajevu ih takodje ima dosta a ONO STO JE NAJGORE sve vise ih vidjam i u Beogradu ali BAR SE RADI O STRANKINJAMA HVALA BOGU.
Pitam se samo, da li je Tuzlankama IKADA PALO NAPAMET da obuku BOSHNJACHKU NARODNU NOSHNJU i proshetaju gradom.
NE!. TO JE SRAMOTA A BITI ZAMOTAN KAO DZAK NIJE.
PA ONO NE LICHI NI NA SHTA, GROZOTA ZIVA.
NIJE NI CHUDO SHTO 88% REPUBLIKE SRPSKE ZELI DA BEZI IZ BiH.
A I HRVATIMA JE VEC DOVDE? DOSTA TOGA, KOLIKO VIDIM.
DAJ DA SE PODELI BiH i da zivimo svi u miru.
STO SE MENE!!! TICE, ZA TO SAM I DA SE DELOVI NOVOG PAZARA, TUTIN I SJENICA PRIPOJE NOVONASTALOJ BOSHNJACHKOJ DRZAVI,
POSHTO SU BOSHNJACI, DODUSHE SAMO UNUTAR BiH! KONSTITUTIVAN NAROD JOSH IZ BIVSHE SFRJ.

Tamantije se i ne bi dao sloziti sa sobom

ti si siguran da ides u Sarajevo i Beograd :lol:

Back