Додик: Срби никада нису били свјеснији свог идентитета

Милорад Додик: Срби никада нису били свјеснији свог идентитета (ВИДЕО)
Срби нису никада били свјеснији свог идентитета него данас. Најважније да ми Срби имамо заједничке ставове по питању прошлости, садашњости и будућности, поручио је Милорад Додик, српски члан и предсједавајући Предсједништва бивше БиХ у интервјуу за МИС телевизију.

Милорад Додик (фото: youtube.com/MISTelevision) -

Милорад Додик (фото: youtube.com/MISTelevision)

- Увијек смо били некако на крају, кроз приче комунистичког система, па онда и такозване самозване "међународне заједнице" која нам је наметнула некакву колективну одговорност за дешавања у посљедњем рату - истиче Милорад Додик.

Он каже да таква реторика стиже из политичког централног Сарајева.

- Није им довољно што су им преци били у Ханџар СС дивизији, И дио фашистичких формација са којима се свијет тада обрачунао. Срби су највећи страдалнички народ. Зар треба да набрајам наша стратишта: село Пребиловци, Паг, Јадовно, Јасеновац, Шушњар, Гаравице, Дракулићи, трагедија Козаре, Брод на Дрини ... - истакао је Милорад Додик.

Милорад Додик напомиње да перцепција коју форсира политичко централно Сарајево и дио "међународне заједнице" око дешавања у посљедњем рату, не пије воде у Српској.

- Зашто да се некоме извињавамо? Од 1992 - 1995 страдало је 28.000 Срба, за оне лоше ствари које смо починили одговорали смо, и војни и политички врх, у Хагу, али и пред домаћим судовима и стављамо тачку на ту причу - рекао је Милорад Додик.

И то је један од разлога зашто сматра да бивша БиХ као унитарна жеља из централног Сарајева не може проћи.

- Бивша БиХ не треба да постоји, јер то није реална прича. Што су срушили Југославију, Чехословачку, Совјетски Савез, а ми као морамо заједно? Имамо страшну заједничку историју, и увијек смо бли на различитим странама, ми Срби побједници, а ови други уз освајаче - нагласио је Милорад Додик.

Милорад Додик истиче и различите перцепције миграције становништва, како се форсира једна прича и једна страна, а она друга ставља у запећак.

- Око 400.000 Срба из великомуслиманско-великохрватске Федерације бивше БиХ отишло је са тог простора, и исто толико из Републике Српске Муслимана и Хрвата. Међутим само, се спомиње једна страна, а гдје друга? Па, само из федералног централног Сарајева отишло је или протјерано је 120.000 Срба. Ми не желимо доминацију. Наша жеља је само Република Српска. Док Муслимани желе доминацију, и на српским просторима, а тако и оним који је под доминацијом хрватском корпуса - поручује Милорад Додик.

Милорад Додик истиче и лажну наду које подгријава политичко централно Сарајево око доласка Џоа Бајдена на чело Сједињених Америчких Држава.
- У централном Сарајеву је створена таква еуфорија као да ће 6. флота искрцати се из Јадрана, и у наредних шест мјесеци поравнати Републику Српску, све до посљедње жеље централног Сарајева. Можда је Џо Бајден њихов пријатељ, можда ће бити некаквих притисака, али Република Српска је неупитна категорија, и то их највише боли - нагласио је Милорад Додик.

https://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=422650

Srpski član predsedništva "državne zajednice" bivše BiH Milorad Dodik brani Republiku Srpsku, a Srbi iz bivše BiH ne treba da se brinu o sudbini Hrvata iz bivše BiH jer se o njima brine Herceg-EU i austrijski Slovenac Valentin Incko, iako su Hrvati kao kolektivni obožavaoci Austrije ravnodušni prema rezultatu "Koruškog plebiscita" iz 1920 i sudbini koruških Slovenaca odnosno njihovom porazu u tadašnjoj Zoni A (Republici Srpskoj pripada 72% teritorije bivše BiH kao u periodu 1992-1995)! CCCC 👀👂👂🇷🇸

Srpski član predsedništva "državne zajednice" bivše BiH Milorad Dodik brani Republiku Srpsku, a Srbi iz bivše BiH ne treba da se brinu o sudbini Hrvata iz bivše BiH jer se o njima brine Herceg-EU i austrijski Slovenac Valentin Incko, iako su Hrvati kao kolektivni obožavaoci Austrije ravnodušni prema rezultatu "Koruškog plebiscita" iz 1920 i sudbini koruških Slovenaca odnosno njihovom porazu u tadašnjoj Zoni A (Republici Srpskoj pripada 72% teritorije bivše BiH kao u periodu 1992-1995)! CCCC 👀👂👂🇷🇸

Siguran u te procente?

Чекић: Моја породица није социјални случај, Додик нам је дао сву подршку и помоћ (ВИДЕО)
Радован Чекић, отац дјевојчице Биљане, коју је свијет упознао по улози Даре из филма "Дара из Јасеновца" изјавио је за Срну да његова породица није социјални случај како њега и његову породицу представљају поједини медији у Републици Српској и Србији, као и да никада није тражио помоћ од било кога.

Додик угостио глумце из Српске који играју у филму Дара из Јасеновца - Фото: РТРС

Додик угостио глумце из Српске који играју у филму "Дара из Јасеновца"Фото: РТРС
- Новинари нас обилазе и свако пише нешто своје, а истина је да никада нисам тражио ништа од било кога, никакву помоћ, нити сам социјални случај као што је то сада приказано. Борим се као свака друга породица и не требају нам куле и градови - истакао је Чекић.
Радован је нагласио да не жели да се таква слика шири даље, истичући да је и материјалну и моралну подршку већ добио од српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.
- Заједно са својом кћерком Биљаном и осталом дјецом глумцима био сам код господина Додика, који нас је угостио на најљепши начин и пружио сваку помоћ, и материјалну и моралну. Тад нам је речено да су нам његова и врата институција Републике Српске увијек отворена врата и хвала им на томе - рекао је Чекић.

Play Video

Биљанин отац је навео да је запослен, ради и бори се да са својом породицом живи неки скроман живот, онолико колико се може.
- Имао сам неких проблема о којима сам причао господину Додику и који су ријешени. Речено нам је да се обратимо шта год је потребно, да су нам на располагању. Оно што ми је посебно драго јесте да ће Биља добити мјесечну стипендију и требало би да се наредних дана састанем са српским чланом Предсједништва и разговарамо у вези тога - испричао је Чекић.
Радован је поручио да не жели да се неким измишљеним причама скреће пажња са одличне улоге коју је Биљана одиграла у филму "Дара из Јасеновца".
- Нека се истина пренесе онаква каква јесте. Молим све да буду објективни, јер сам и ја свима изашао у сусрет и то ћу радити и даље - рекао је Чекић.

Додик и Кустурица са начелником Вишеграда о улагањима и новим пројектима (ВИДЕО)​

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и прослављени српски и свјетски режисер Емир Кустурица разговарали су данас у Вишеграду са начелником ове локалне заједнице Младеном Ђуревићем.

Додик, Кустурица и Ђуревић - Фото: СРНА

Додик, Кустурица и ЂуревићФото: СРНА
На састанку је било ријечи о актуелној ситуацији у општини Вишеград, неопходним улагањима у ову локалну заједницу и њеном развоју, као и новим пројектима.

Састанку су присуствовали и посланик у Народној скупштини Републике Српске Перо Петровић и директор предузећа "Хидроелектране на Дрини" Недељко Перишић.

Back