Додик: Нисам босански Србин, вријеђате ме

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326
Додик: Нисам босански Србин, вријеђате ме (ВИДЕО)
Република Српска и Срби нису агресори у БиХ, ми нисмо босански Срби и престаните нас тако звати, поручио је на конференцији за новинаре српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Милорад Додик - Фото: РТРС

Милорад ДодикФото: РТРС
Додик је нагласио да га вријеђа када га неко зове босанским Србином.
- Док год нас зовете босанским Србима, за мене су Бошњаци само муслимани. Нека се љути ко хоће. Хоћу да ме зовете Србином јер сам Србин. Онда сам и ја спреман да вас зовем Бошњацима, јер ви то тако хоћете. Ако за вас важи да имате право да одаберете народ којем припадате, назив тог народа, и то треба да поштују, онда то постоји и за мене - изјавио је Додик.
Он је рекао да о томе говори зато што је та тема стално присутна.

- Нисам босански Србин, нећу никада бити босански Србин. Вријеђа ме кад ми то кажете. То је можда флоскула. У свим анализама које добијамо сада пише босански Срби. Нисмо босанкси Срби. Ми смо Срби, ми смо Република Српска - поручио је Додик.
Додик је поновио да у Српској не постоји никакав план за сепарацију.
- Кад цитирамо, рецимо, многе извјештаје који говоре о БиХ на прагу пропасти, онда нам се прикаже сепаратизам. Рећи ћу још једном: ми у Српској немамо никакав план за сепарацију. Постоји план, жеља и воља више него план да се бранимо од насртаја да нас нестане на овом простору. А БиХ очито путем којим је кренула, неће добро завршити и неће опстати. Они који крећу тим путем нека иду - закључио је Додик.

Vidi Baje sta im radi. Samara i levo i desno :)

s one strane drine su svi bosanci. sto obrezani, sto ovi obicni

Представници Српске у Сарајеву нису безбједни; Све више пријетњи (ВИДЕО)

Представници Републике Српске у Сарајеву нису безбједни, а то показује све више пријетњи које добијају, рекли су након састанка предсједница Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик са предсједником ВСТС Миланом Тегелтијом.

Цвијановић, Тегелтија и Додик - Фото: РТРС

Цвијановић, Тегелтија и ДодикФото: РТРС
Тегелтијин случај само је један у низу, а циљ је ослабити позицију Српске унутар БиХ, рекли су представници институција из Српске.
Безбједност предсједника ВСТС, Милана Тегелтије, озбиљно је угрожена, а пријетње смрћу се не смију олако схватити, поручили су представници институција из Српске.

Након састанка са предсједником ВСТС све је јасније да би Милан Тегелтија могао и званично да поднесе оставку.
Тегелтија је рекао да ће званичну одлуку саопштити у четвртак, како је и најавио.
- Ја као особа и као предсједник ВСТС изложен сам незаконитим обавјештајним и параобавјештајним активностима, који у својој коначници, с пуним правом могу да сумњам, могу да резултирају и угрожавањем мог физичког интегритета, што значи евентуално мојом ликвидацијом. Ја на такве услове тешко да могу да пристанем - навео је Тегелтија.
Политичко Сарајево ће ускоро да крене са писањем новог закона о ВСТС-у, којим ће бити омогућено бирање искључиво подобних кадрова, под ингеренцијом бошњачког фактора, рекао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва. Безбједност српског кадра у Сарајеву више не може да буде гарантована, а пријетње добија све више српских представника, рекла је предсједница Српске, Жељка Цвијановић.

- Наш апел се односи на то да се ствари под хитно уреде и доведу под контролу, да је ово амбијент у коме се тешко функционише, ово није једина притужба коју смо добили од људи који функционишу на нивоу БиХ, који су под сталним ударом, тамо се води стална хајка против кадрова из Републике Српске - истакла је предсједница Српске.
- Ово што хоће да ураде са Тегелтијом јесте да га истјерају из ВСТС, угрожавајући га на разне начине и наравно, шаљући поруке да ће га убити у Сарајеву и то није нимало безазлено.
- Поруке о убиствима и мене и других људи су свакодневне. Ко год је покушао да ради у складу са интересима Републике Српске, представља Србе тамо, пролази онако како пролази Тегелтија - поручио је Додик.
Тегелтија је поново одбацио оптужбе које су у јавности произашле из објављених снимака, да је злоупотребио положај и кршио законе.
- Ја сам све све у животу радио законито, ништа нисам радио незаконито, укључујући и ову ситуацију. На крају крајева, имате епилог који говори да особа о којој је ријеч прије двије године била, кад сам са госпођом Бухом разговарао о томе, на мјесту на ком је и данас - навео је Тегелтија.
Кршење надлежности, непоштовање закона, Устава БиХ, заобилажење институција Српске, нелегитимно постављање руководства институција БиХ – тако изгледа тренутно стање у БиХ поручују институционални представници из Српске.
На све то, међународни представници ћуте, рекла је предсједница Српске.
Посљедњи примјер је, каже, незаконито именовање руководства ЦИК.
Цвијановић је напоменула да ниједан странац није осудио прескакање процедура у избору чланова Централне изборне комисије БиХ, већ напротив осуђује се Република Српска која на то указује.
Извјештаји разних невладиних институција али и државних структура, што европских, што америчких, јасно показују да је на сцени реализација унитарне идеје о БиХ, оцрњивање српских и хрватских политичких представника, каже Додик и додаје да то показује и само један од материјала у коме се СНСД и ХДЗ означавају као једине националистичке странке у БиХ.
- Требамо се окупити око институција. Требамо обавијестити јавност. Мислим да је вријеме и за Народну скупштину, али и да о овом стању разматра и Скупштина Србије, да предложимо да парламент или Сабор Хрватске разматра ову ситуацију, као они који су супотписници Дејтонског споразума и да им сугеришемо наша виђења - истакао је Додик.
Додик је поручио да у БиХ мора да постоји договор, јер се међународни фактор понаша пристрасно, што показује, како каже, и недавна изјава амбасадора Европске комисије који је, каже Додик, рекао да они не добијају оно што желе од бх правосуђа, за новац који му дају.

...ako Covjek tako kaze
postovati jer nece uz svoje srpstvo
nikakvu nijansu tj tzv. blize odredjenje...
Nije to ni bliže odredjenje.
Srbi iz Bosne i bosanski Srbi nije isto.
Zamešateljstvo je to veliko još iz doba AU i onog Kalaja.
Konačni cilj je Bosanac kao neka nadnacija gde nije bitno ko je ko i koje je vere.

U pravu je Mile 100%
Ako će da žive u jednoj državi BiH nemam ništa protiv, ali ako su Srbi usvojili da su muslimani Bošnjaci onda treba i Bošnjaci zvati Srbe onako kako jeste ispravno a to je Srbi.

Лепо сте ви вола наложили .. е сада ће да му утерају рогове ...

Gospodin Dodik,sasvim neumesno kritikuje sve instance u evropi,koje stanovnike Republike srpske,naziva bosanskim srbima.To nije nista uvredljivo,cak
sta vise,sasvim jasno odredjuje pojmovno,gde se ti srbi nalaze.Mi danas imamo ustaljen naziv za srbe u hrvatskoj,koje nazivamo hrvatskim srbima.
I nikog to ne vredja,jer takodje imamo srpske hrvate,koji kao nacionalna manjina,zive u Republici Srbijil. Sto se mene tice,mislim da je trebalo da ostane
i dalje,ustaljen naziv za sve stanovnike Bosne,da se nazivaju Bosancima.To je najnormalnije,medjutim neki uspaljeni nacionalisti,podelili su stanovnike
te divne Bosne,pa smo tako dobili Bosanske srbe,Bosanske hrvate i Muslimane ! Da su svi stanovnici Bosne,i dalje ostali Bosanci,ne bi nikada doslo
do tog bratoubilackog rata,devedesetih godina proslog veka.Mislim da Gospodin Dodik,treba malo da smiri zivce,i da poradi na tome,da svi ljudi koji
u Bosni danas zive,zive kao braca,slozno i udruzeno,da svoju zajednicku Otadzbinu,izgrade i stvore bolji zivot za sve koji u Bosni zive....

Nisi ti ni Srbin uopste najverovatnije, Dodiga Hrvata buljuk, a koliko se zagrejao za treci entitet mozda je to i dokaz.
А Драшко геноцидни четник ? А шта би радили да је победио Говедарица, онај из СДС-а што свира гусле, а мало је фалило да победи Додика пре пар година ?
Помирите се, није вам ваљао Додик партизанско дете, а добићете четника са дна каце и после њега још једног итд.

Kakvo zaoštravanje ti vidiš u tome kad čovek traži da ga zovu lepo, jasno i glasno Srbin?
Muslimani su tražili da ih zovemo Bošnjaci (čak i ovi iz Raške) i mi ih tako zovemo.
Daj da budemo korektni :rtfm:

Он се сада сетио да је Срб .. кад му се дрма 86 000 стабала шљиве ..

Што је претио за грејање ? Штамијетотребало ... Е сад же да му ужгају ...

Back