Dodik: Nema članstva u NATO, koji je bombardovao Srbe

Република Српска НЕЋЕ БИТИ ЧЛАНИЦА НАТО-а ................ можете дежурни идиоти само да га "дувате"........... нема од тога ништааааааа...
Ne znam, nejasno je šta se desilo jer prvo je Duduk izjavio da neće u Nato, a onda je Darko Truffaut rekao: "Eto vidite, Dodik je i sam rekao da hoće u Nato."

My guess is, Nato će pregaziti sve rusobuljitelje od Lisabona do Urala.

Ne znam, nejasno je šta se desilo jer prvo je Duduk izjavio da neće u Nato, a onda je Darko Truffaut rekao: "Eto vidite, Dodik je i sam rekao da hoće u Nato."

My guess is, Nato će pregaziti sve rusobuljitelje od Lisabona do Urala.
Схвати ДА СВИ ВИ ЛОЈАВЦИ - МОЖЕТЕ САМО ДА НАМ ГА "ПУШШИТЕ"......... нити Република Српска нити Република Србија НИКАДА НЕЋЕ БИТИ ЧЛАНИЦЕ НАТО ЗЛОЧИНАЧКЕ АЛИЈАНСЕ.............

Postoje ozbiljni šumovi na vezama Cvijanović - Dodik

Između dvoje zvaničnika Republike Srpske, Cvijanovićke i Dodika, postoje ozbiljni šumovi na vezama, koje više niko ne može osporiti.

• Vijesti
    • Republika Srpska
Subota, 24.08.2019. | 19:28

765-430-308d28c1b317045261e1677d7e37db60.jpg

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović nalazi se u potpunoj diplomatskoj izolaciji, međunarodni predstavnici i strane diplomate je marginalizuju jer su svjesni da ona nije adresa na kojoj mogu bilo šta bitno saznati, niti bilo koji problem riješiti.

Cvijanovićka se tokom jedne od brojnih svečanosti u Beogradu na koje je zadnjih mjeseci odlazila, a na kojim je prisustvovao i Dodik (Milorad), požalila domaćinima na nepriličan status i nedovoljnu pažnju koja joj je ukazana. "Dodik ovdje predstavlja Bosnu i Hercegovinu, a ja Republiku Srpsku, odnos prema meni pokazuje i poštovanje prema Republici Srpskoj čija sam predsjednica", navodno je, kako prenose pojedini mediji, ljutito prigovorila povrijeđena Cvijanovićka domaćinima u Beogradu.

Dalje se navodi, da za upućene u političke prilike u Banjaluci nisu nikakva tajna tenzije i zahlađenje odnosa koje postoji na relaciji Cvijanovićka-Dodik. Oni otkrivaju da je predsjednica Republike Srpske postala na neki način simbol tihog otpora apsolutističkom, čvsrtorukaškom, Dodikovom modelu vladanja i da se oko nje okupljaju drugi nezadovoljnici.

Među njima izdvajaju Zorana Tegeltiju, nesuđenog predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, potom Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS. Diskretnu podršku, ili barem razumijevanje, oni imaju i od gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, a bez simpatija za Cvijanovićku nije ni Nebojša Radmanović, bivši član Predsjedništva BiH.

Nakon što je Radmanović nedavno izabran za člana Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne Skupšine BiH, pobunili su se pojedini poslanici iz SNSD-a, optužujući Radmanovića da on nije dovoljno lojalan Miloradu Dodiku. Navodno najglasnijeg i među njima, Stašu Košarca, Dodik je umirio obećanjem da će biti ministar u budućem Savjetu ministara BiH.

413b9a5bf5f9f7b40e0f8ceeed9b9aff.jpg

Željku Cvijanović, predsjednicu RS, marginaliziraju i mediji koje kontroliše Dodik i njegovi poslovni parneri. JS RTRS još donekle zadovoljava formu i programske obaveze izvještavajući o, rijetkim i irelevantnim, aktivnostima Cvijanovićke, dok Alternativna televizija u vlasništvu Dodikovog biznismena Slobodana Stankovića predsjednicu Republike Srpske uredno ignorira. "Više na Alternativnoj televiziji ima Marinka Čavare, predsjednika Federacije, nego Željke Cvijanović", kaže u šali za portal SB jedan poznavalac medijskih prilika u Srpskoj.

Neki od sugovornika tog portala pokušavaju povući paralelu između netrpeljivosti između Željke Cvijanović i Milorada Dodika i sve to uporediti sa sukobom koje je prije dvadeset godina tadašnja presjednica Republike Srpske Biljana Plavšić otvorila protiv rukovodstva svoje bivše stranke, SDS-a.

Takva se poređenja ne mogu smatrati ozbiljnim, jer se vrijeme Plavšićkine "antibirokratske revolucije" u kojoj joj je nakon međunarodne zajednice najviše pomogla podrška Milorada Dodika, ne može se porediti sa ovim današnjim.

Sve je danas drugačije, unutrašnji politički raspored, kao i globalni međunarodni odnosi. Plavšićku je podržao Zapad i NATO savez, Cvijanovićka je , kao i Dodik, zavisna o uticaju Rusije. Međutim, da između dvoje zvaničnika Republike Srpske, Cvijanovićke i Dodika, postoje ozbiljni šumovi na vezama, to niko ne može osporiti.

Kao ilustracija za to neka posluži svjedočenje jednog ozbiljnog insajdera iz Banjaluke. Nedavno se Dodik revoltiran (ne)uspjehom koje je dobio tokom osmomjesečnog predsjedavanja Predsjedništvom BiH, povjerio Cvijanovićki: "Dođe mi da napustim Predsjedništvo BiH i vratim se u Banjaluku da preuzmem Vladu RS". "A ko će te predložiti za premijera? Ja, budi siguran, neću ", uzvratila mu je Željka Cvijanović.

Ulazak RS i/ili Srbije u NATO bi dovelo do masovnog valjanja Hrvata od smeha! Onda bi i srpski kontingenti bili slani u neku EU članicu koja se graniči sa Rusijom!?:rotf:

Grijesis, shtovani kolega. Kad bi Srbija usla u NATO Rvati bi pokrepali od muke.
To je jedna od tri stvari kojima se Rvati danonocno hvale, "mi smo EU, mi smo NATO, i mi imamo nogometno srebro."
Clanstvo Rvacke u NATO-u daje Rvatima iluziju superiornosti nad Srbima, i kad bi Srbija usla u NATO, te iluzije bi nestalo, jer bi Srbija zbog svog polozaja, velicine i vojne moci, jednim potpisom preskocila lijepu nashu po vaznosti u NATO savezu za nekoliko mjesta.
A to Rvati nikad ne bi mogli progutati. To bi znacilo najmsaovniju pojavu samorezanja staklom u istoriji covjecanstva.
Rvacka ce sve ciniti da sprijeci ulazak Srbije u NATO, ako bi to nekad bilo moguce, a nece.

Додик за Руски репортер: Улазак у НАТО без сагласности Срба - смртна пресуда за БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће они који буду покушали да заобиђу Србе и Републику Српску и уведу БиХ у НАТО сами потписати "смртну пресуду" за БиХ.

- Без учешћа Срба, земља је осуђена на пропаст. Вјероватно ће мене и моје истомишљенике покушати да уклоне како би радили са неким другим, али ја сам апсолутно убијеђен у снажну позицију цијеле Републике Српске. Јер, да су могли да нас заобиђу, већ би то учинили - рекао је Додик за Руски репортер.
Додик је рекао да БиХ не може ући у НАТО без сагласности Срба, те напоменуо да постоје процедуре према којима спољнополитичке одлуке доноси Предсједништво уз консензус.
- Не вјерујем у БиХ, у концепт њеног формирања, не вјерујем у њену будућност и нико овдје нема револуционарни план да се она укине, али једном ће на камену спотицања, било то питање НАТО или слично, она сама да се распадне - каже Додик.
Он је рекао да је Република Српска у потпуности одлучна да штити и јача свој уставни поредак и самосталност, свој посебан положај, те да се њеним грађанима вратила вјера, упркос притиску међународне заједнице и Бошњака који желе да јој смање аутономију и укину Српску.
- Ми нисмо друштво авантуриста, ма колико времена и снаге требало, наставићемо да се боримо политичким средствима. Увјерени смо да ниједна аутономија у свијету не би дозволила себи да нестане - оцијенио је Додик.
Он је истакао да се ситуација на нивоу БиХ усложила, као и унутрашњи односи, али да је Српска сада значајно сигурнија у себе, економска ситуација је стабилнија, иако су потребне инвестиције, али у цјелини све се креће у позитивном правцу.
Додик је рекао да се за формирање Савјета министара, који желе да претворе у владу, поставља додатни услов да се пошаље званично сагласност за ступање у НАТО, што су Срби одбили и ни у којем случају то неће прихватити, јер се никада формирање заједничких институција није условљавало нечим сличним.
Додик је рекао да је улазак БиХ у НАТО немогућ, те подсјетио да је Српска усвојила Резолуцију о војној неутралности, у којој је јасно рекла да не жели бити члан НАТО-а и да не намјерава да се креће у том правцу, те да неће да буде дио тог савеза због низа политичких, војних, економских и других разлога.

Што се тиче тврдњи да ће се економска ситуација побољшати уласком у НАТО, Додик је рекао да види шта се дешава у Хрватској, Црној Гори и другим земаљама региона које су ушле у Алијансу.

Према његовим ријечима, када је ријеч о војним разлозима, НАТО је бомбардовао Србе два пута без резолуције УН, што је била једнострана и криминална акција НАТО-а против Срба, која је нанијела огромне људске и материјално-техничке губитке у Српској и Србији.
- Срби као народ немају ниједан разлог да ту незакониту војну операцију амнестирају ступањем у НАТО. Нека су наши противници јаки и утицајни, а ми мали и слаби, али наша воља је да не желимо да им се прикључимо. Не желимо војну границу на Дрини - каже Додик.
Он је рекао да Русија став Српске о неутралности разумије, али да од Запада стиже ултиматум, а покушавају и да искористе структуру БиХ да наметну НАТО.

Додик је додао да је политички разлог зашто Српска не жели у НАТО тај што од тог чланства не види никакву корист, него губитак пријатеља, што не жели.

- Ситуација у свијету на глобалном нивоу се усложњава и већ се може разумјети у којем правцу иде. Сада ми ни на који начин не смијемо изгубити ниједног од наших партнера - истакао је Додик.

Додик је рекао да ништа доброг није испало од међународног мијешања у ствари у БиХ, те додао да је увјерен да је и сама БиХ, формирана у овом облику, као резултат Дејтонског споразума, била грешка.

- Неко је одлучио да створи БиХ, неку илузорну државу, која са посебном тврдоглавошћу доказује своју неспособност да опстане. То се види на примјеру када с представницима других народа потписујете споразум, који већ сљедећи дан не важи - додао је он.
Коментаришући изјаву америчког званичника Метјуа Палмера да ће се САД залагати за интеграцију БиХ у ЕУ и НАТО, Додик је рекао да је за чланство БиХ у НАТО потребно да он гласа за то, што се неће догодити.
- Наравно да то повлачи за собом масу проблема - рекао је Додик и подсјетио да га је САД већ ставила на списак непожељних особа, али да он није изабран да се брине о личном комфору, него да штити српске националне интересе, а да ли се свиђа некоме у Бриселу или не, то је питање за њих, а не њега.

Источна алтернатива: Прекинути разговоре са Палмером и окренути се Русији и Кини

Удружење грађана "Источна алтернатива" Републике Српске оцијенило је да треба прекинути све разговоре са специјалним америчким изаслаником за Балкан Метјуом Палмером и окренути се ка Истоку и сарадњи са Русијом и Кином.

Источна алтернатива - Фото: РТРС

Источна алтернативаФото: РТРС

Из овог удружења саопштено је да Палмер "жели да преузме улогу судије, џелата и гробара српског народа мијењањем Дејтонског споразума на штету Срба и Републике Српске".
- То може бити окидач за нови рат на Балкану чије би се размјере прошириле на цијели свијет - поручују из "Источне алтернативе".
Из Удружења наводе да је америчка, као и политика ЕУ, уперена против Срба "и све што није остварено у рату на уништењу српског народа и његових права хоће да униште у миру".
Због тога у "Источној алтернативи" сматрају да са Палмером треба прекинути све разговоре и "окренути се јединој алтернативи која нуди сигурну будућност српском народу, а то је искрена сарадња са Русијом и Кином".
"Источна алтернатива" сматра да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик једина сметња политици уништења и поробљавања Срба од стране политике САД и ЕУ јер његује односе са Русијом и Кином, бринући о српском народу, због чега му ово удружење пружа пуну подршку.

Preminula Olga Draško: Borila se za istinu o stradanju Srba, Hrvati je mučili i silovali u logoru
Draško je preminula u 63. godini

20.09.2019. (Telegraf.rs/Srna)

Logoraš u zloglasnom Dretelju i borac za istinu o stradanju Srba na prostoru nekadašnje Jugoslavije Olga Draško iz Čapljine preminula je u 63. godini i biće sahranjena danas na čapljinskom groblju u Tasovčićima.

Savez logoraša Republike Srpske, čiji je bila istaknuti član, u saopštenju izražava duboko saučešće porodici, rodbini i prijateljima Olge Draško, te najavljuje inicijativu institucijama Srpske da njeno ime ostane u trajnom sećanju srpskog naroda i Republike.

- To je, po svojim delima, bila velika žena koja se svojim svedočenjem o paklu kroz koji je prošla tokom mučenja u zloglasnom logoru smrti u Dretelju kod Čapljine i časnim životom pridružila prebilovačkim, jasenovačkim, starobrodskim, jadovničkim i drugim nevinim srpskim žrtvama bezumne mržnje prema svemu što ima srpski predznak - navodi se u saopštenju Savez logoraša.

Olga Draško bila je žrtva rata i svedok užasa koji su se događali na prostoru Hercegovine tokom poslednjeg rata.

Godine 1992. odvedena u koncentracioni logor za Srbe - Dretelj jedan, gde su je mučili i silovali pripadnici hrvatskih snaga sa tog područja.

Pre rata radila je u Domu zdravlja u Čapljini kao lekar.

Back