Dodik: Dan RS ne mogu da ukinu

Parra-Bellum

Buduća legenda
Poruka
40.087
Dodik: Dan RS ne mogu da ukinu

Zahtev bošnjačkog člana Predsedništva za ukidanje dana RS osuđen na propast. Dodik: Ni Ustavni sud ni Izetbegović ne smeju da diraju u Dan RS!

reg-dodik_620x0.jpg

BANJALUKA - Zahtev bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića za ukidanje obeležavanja 9. januara, Dana Republike Srpske, novi je sarajevski napad na ustavno-pravnu poziciju RS, iza kojeg se krije patološka mržnja prema svemu srpskom u zemlji, ocenili su zvaničnici i političari Srpske. U Izetbegovićevom dopisu Ustavnom sudu BiH, u kojem je zatražena hitna ocena ustavnosti Zakona o praznicima Srpske, zbog “diskriminacije nesrpskog stanovništva”, srpski političari vide nastavak bošnjačke propagande protiv RS, čiji cilj je stvaranje unitarne BiH i rušenje Dejtonskog sporazuma.

Predsednik Srpske Milorad Dodik izjavio je da je 9. januar Dan Republike i da se to sigurno neće promeniti.

- Neka Bakir Izetbegović slavi šta hoće, šta me briga. Ja mu ne branim, ali on neće nama osporiti da mi proslavljamo šta mi hoćemo - rekao je Dodik.

On je istakao da je to praznik RS i da to ne može niko da dira, pa ni Ustavi sud BiH.

- To je praznik Srpske, proglašen u skladu sa Zakonom o praznicima. Ne može to niko dirati, za nas je to sveto. Ne može nikakav ustavni sud, pa ni Ustavni sud BiH ništa tu da uradi - izjavio je Dodik, za Srnu.

On je dodao da Izetbegović “može slobodno da nastavi sa tom mržnjom prema Republici Srpskoj” i da to nije ništa novo.

- Što se tiče krsne slave, to je naša slava i neće Bakir Izetbegović sada nama još određivati da li je ili nije slava. Dosta su oni to radili u istoriji. Neće više - zaključio je Dodik.

Izetbegović je naveo da je Zakon o praznicima RS suprotan odredbama Ustava BiH i međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima.

- Ovo je praznik samo srpskog naroda u RS. Tog dana se slavi i krsna slava RS Sveti arhiđakon Stefan, što jasno ukazuje na oficijelnu vezu i odnos Srpske prema isključivo jednoj religiji - smatra Izetbegović koji naglašava da je Deklaracijom o proglašenju Republike srpskog naroda BiH, koja je usvojena tog datuma, predviđeno teritorijalno razgraničenje sa drugim narodima u zemlji.

Da se primetiti da je mržnja koju Muslimani demonstriraju prema Srbima samo maskirana događajem u Srebrenici i dešavanjima u ratu a zapravo se radi o besu zbog činjenice da nije uspeo naum o stvaranju države u granicama nekadašnje federalne jedinice BiH u kojoj bi Muslimani bili dominantni.Politika AU monarhije u BiH funkcionisala je na formuli - muslimani + katolici protiv pravoslavaca a tu formulu su preuzeli Pavelić i Tito i primenjivali je svaki u skladu sa okolnostima trenutka.Ono što Muslimani nisu shvatili jeste da ta politika koja im prividno mnogo toga daje nosi i izvesne rizike.Devedesetih,kola su se dobrim delom slomila upravo na tim kratkovidim i alavim Muslimanima.

Poslednja izmena:
Изгледа да Бошњаци уопште нису заинтересовани за суживот. Ако наставе са политичким насиљем и испољавањем мржње мислим да би Република Српска полако требала замрзавати односе са Сарајевом.

Da se primetiti da je mržnja koju Muslimani demonstriraju prema Srbima samo maskirana događajem u Srebrenici i dešavanjima u ratu a zapravo se radi o besu zbog činjenice da nije uspeo naum o stvaranju države u granicama nekadašnje federalne jedinice BiH u kojoj bi Muslimani bili dominantni.Politika AU monarhije u BiH funkcionisala je na formuli - muslimani + katolici protiv pravoslavaca a tu formulu su preuzeli Pavelić i Tito i primenjivali je svaki u skladu sa okolnostima trenutka.Ono što Muslimani nisu shvatili jeste da ta politika koja im prividno mnogo toga daje nosi i izvesne rizike.Devedesetih,kola su se dobrim delom slomila upravo na tim kratkovidim i alavim Muslimanima.
Apsolutno tacno.Nikakvog suzivota sa njima nema niti moze biti isto kao i sa siptarima.

I ja mislim da je kljuc svega Dodik...Il ce da ispuni ono sto je obecao,referendum o nezavisnosti RS ili nek ide na sud da odgovara za pljacku miliona eura koje je pokrao zajedno sa svojim pajtasima ,nije Dodik Republika Srpska ali vidim i da je opozicija puna dodika,bojim se da ce biti i posle dodika dodik

Ja licno mislim da se radi o jednom vrlo pokvarenom tipu koji manipulise ovim narodom,ako se uzme u obizr njegova proslost najverovatnije radi za CIA i Amerikance,i njegov zadatak je da zacementira RS u BIH.....

RS treba odmah krenuti putem nezavisnosti,referendum o nezavisnosti treba odrzati u narednih 5 godina,skupstina RS treba momentalno donjeti odluku o raskidu drzavotvorne veze sa federacijom BIH i polako poceti povlaciti sve Srbe i zaposlene i izabrane iz zajednickih institucija a muslimanski ustavni sud u sarajevu nek donosi odluke i ocjenjuje ustavnost

Мораш ли ти да усе.реш СВАКУ тему са Додиком?
Ебо те он више.

Dobro , da li vršioca dužnosti presjednika neko uopšte uziam za ozbiljno i njegove izjave ???

Referendum , da ne .
Sud BIH , da ne .
ostavka lagumđije , da ne .
penzije za izdajnike u BH vojsci , da ne .

pa on ne zna šta priča , ni šta hoće , nisam uopšte ni čitao ovu izjavu , prestao sa m da pratim šta priča .

a što Golub BAbić kaže i opozicija je jadna , duel Bosića i Dodika sam gledao 2-3 minuta i otišao da povratim u WC .

Back