Dodatna oprema za slikanje, snimanje

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.679
Koje su iz vašeg iskustva korisni gedžeti za jednog laika prilikom slikanja i snimanja video zapisa?

Dakle govorim o slikanju/snimanju mobilnim telefonom, možda nekim osrednjim aparatom...

Šta biste preporučili?

Ne znam da li nečemu služe ti mali mikrofoni, tripodi, selfi štapići, i čega sve nema...

Videla sam i neki držač za mobilni kao neki tripod koji ima fleksibilne noge pa mogu da se obmotaju recimo oko grane i tome slično...

Šta je od toga zaista korisno, koristite nešto?

Zavisi od toga sta zelis da snimas/slikas, sva ta pomagala imaju neku svrhu. A kupuje se uglavnom po potrebi, nekad je i dovoljan samo mobilni ili aparat.

Ako snimas video mobilnim, gimbal head bi mogao da bude dobar izbor. Ako cesto snimas videa mogao bi da ti olaksa puno posao. Ali opet sve po potrebi, tesko je odgovoriti konkretno na tako opsirno pitanje.

Zavisi od toga sta zelis da snimas/slikas, sva ta pomagala imaju neku svrhu. A kupuje se uglavnom po potrebi, nekad je i dovoljan samo mobilni ili aparat.

Ako snimas video mobilnim, gimbal head bi mogao da bude dobar izbor. Ako cesto snimas videa mogao bi da ti olaksa puno posao. Ali opet sve po potrebi, tesko je odgovoriti konkretno na tako opsirno pitanje.

ovo stvarno deluje prakticno, hvala

Сва ова помћна средства су корисна и служе да подигнемо квалитет сопственог , нарочито видео, записа.ГО ПРО камере и гимбал су извршили револуцијанарни помак у могућнустима квалитативног помака у аматерском видео снимању као и дрон.

Сва ова помћна средства су корисна и служе да подигнемо квалитет сопственог , нарочито видео, записа.ГО ПРО камере и гимбал су извршили револуцијанарни помак у могућнустима квалитативног помака у аматерском видео снимању као и дрон.
o dronu sam razmisljala ali sam cula da postoje problemi unosa drona u pojedinim drzavama, da trebaju neke dozvole, da ne moze svuda da se snima...videla sam ima i nekih mini varijanti vec od nekih 100 evra za amatere, ima i za manje ali mislim da su to igracke

Без обзира колико личио на играчку дрон то није а његово коришћење изискује обуку, али не у снимању , него у летењу.Много је оних који су буквално бацили паре у ваздух било тако што су изгбили своје дронове или их слупали.Да и не причамо о казнама за његову употребу која је строго прописана и контрилсана, с правом.Погледајте само операције на украјинском фрнту и имаћете представу о широком спектру могућности коришћења дрона.

Без обзира колико личио на играчку дрон то није а његово коришћење изискује обуку, али не у снимању , него у летењу.Много је оних који су буквално бацили паре у ваздух било тако што су изгбили своје дронове или их слупали.Да и не причамо о казнама за његову употребу која је строго прописана и контрилсана, с правом.Погледајте само операције на украјинском фрнту и имаћете представу о широком спектру могућности коришћења дрона.
Za dron polažete u Direktoratu civilne avijacije u Skadarliji. Prethodno je potrebno poslati prijavu i platiti taksu od 900 dinara.
Imate 40 ispitnih pitanja od kojih vam je potrebno da na 75% tačno odgovorite. Ispit se polaže na računaru i odmah se generiše rezultat. Dobijate potvrdu o položenom ispitu na licu mesta a za nedelju dana dobijate i zvaničnu CD (Civil Drones) dozvolu.
Ispitna pitanja i obrasce imate na sajtu direktorata.
U principu ja sam za dan učenja prošao sa nekih 80% zaista nije teško ali na licu mesta je par likova palo tako da nije ni potpuno formalno.

Samo osnovno upravljanje dronom nije neka velika mudrost a iz prakse sleduje iskustvo pa se onda zaista neverovatne stvari i snimci mogu praviti.

a nije ni sada skup, samo ne vidim da se kod nas prodaje

ccccc.png

Back