Doctor Who

Da jos da kazem da Mirocuvari u Farskejpu nemaju tehnologiju putovanja kroz vreme za raliku od Vremenskih Lordova koji su kako ti kazes 1 izmislili tu tehnologiju,zato mislim da su Vremenski Lordovi napredniji cak i od Mirocuvara.Generalno serija Farskejp je nekako konkretnija od Doctora Hua,sa vise akcija i nije samo za inteligentnije ljude,ne treba ti kefalo kako bi ti rekao.Da sada sam se setio jos jedne slicnosti izmedju ovde 2 serije,u obe serije postoji i pojavljuje se super-najjace oruzje u nasem Svemiru,u Farskejpu je to oruzje Crvotocina a cuo si sto posto sta su Crvotocine,u Doctoru je to naravno kao sto si spomenuo Omega oruzje ili Trenutak i u obe 2 serije se radnja vrti oko tih super-najjacih oruzja u nasem Svemiru.Zanimljivo je u Farskejpu da su Mirocuvari cak mladji i od nas Ljudi a mnogo napredniji,mislim da su stari negde oko 27 hiljada nasih zemljaskih godina, a zanimljiva je prica i kako su dobili Sabejsani ime Mirocuvari.Prica ide ovako pre oko 27 hiljada godina jedna drevna mocna rasa po imenu Ajdelbrani ili tako nesto,koju imali dar da diplomatijom i razgovorom pomire zaracene strane,tako su oni dugo vremena u nasoj galaksiji odrzavali red i mir sve dok nisu otrkili da kao rasa polako odumiru valjda zbog steriliteta pa su odlucili da potraze novu mladu rasu koja ce ih zameniti,tako su oni pre 27 hiljada godina dosli do jedne planete zabacene na obodu nase galaksije i tu su zatekli jednu primitivnu tek nastalu rasu.U njoj su videli potencijala da moze da ih zamene pa su uzeli odredjen broj pripadnika te primitivne rase i svojom tehnologijom im ubrzali evoluciju i tako su nastali Mirocuvari.Za razliku od Ajdelbrana, Mirocuvari su odrzavali red i mir ne razgovorom i diplomatijom vec terorom i osvajanjem a ta planeta na obodu nase galaksije koja nije precizarana po mom misljenju se aludira da je to mozda Zemlja ali to je zagonetka u seriji .Mirocuvari u Farskejpu su inace veoma ratnicka rasa,imaju doktrinu slicnu Treceg Rajha i mislim da su svi Mirocuvari Belci ali nisam siguran,a 1 jedina razlika izmedju nas i Mirocuvara je ta sto se Mirocuvari ne znoje odnosno hladnokrvna bica i ne mogu da podnesu temperaturu vecu od 25 stepeni Celzijusa a i po ponasanju su veoma slicni nama,samo sto su mnogo tehnoloski napredniji od nas,putuju brze od svetlosti,imaju termo-lasersko i antimaterijsko oruzje i itd.

Poslednja izmena:
Fledling Empires nije rasa, nego kao sto samo ime kase Imperija vise rasa, na celu sa Time Lordovima. To je jos kada su oni bili mladi. Ovi sto se sada prikazuju su time lordovi stari nekoliko miliona godina.
Ta epizoda sa planetom Trenzelor, drvenim sajbermenom itd. Si mogao da vidis u poslednjoj epizodi, odnosno 50-setogodisnjici serije. To je ona epizoda gde Matt smitha zamenjuje novi glumac.
Nisam gledao Farskejp, tesko da se ta serija ili bilo koja danasnja moze porediti sa Doctor Who, samo iz razloga zato sto DW ima 50 godina iza sebe. Prevelika je to prica i istorija da bi mogla biti svrstana u obican SF :)
A od novih SF serija sam gledao Falling Skies, serija gde nas neka rasa porobi, pa organizujemo pokret otpora, pa se posle prikljuce i druge rase pa se bijemo zajedno itd. Serija Firefly isto nije losa bila, ali su je ukinuli nesto..

Cekaj tebra odgledao sam do kraja za 50 tu godisnjicu i epozoda se zavrsava kao sto sam vec rekao kako svi oni regerativni Doctori zajedno u procepu gledaju svoju planetu Galifreju na celu sa Metom koji za sada zadnji Doctorom a ta scena zamena Meta sa novim Doctorom u 8 oj sezini i drvenog Sajbermena nisam video,mozda ima fora kao pack u fazonu sto ima alternativni kraj cuvenog filma I M THE LEGEND sa Wilom Smitom.Da hocu da te pitam i su snimili do kraja 8 -u sezonu i da li si je vec pogledao,vidim da imas potpuni dostup seriji,vise nego ja?Da epizodu za 50-tu godisnjicu sam odlgedao na Filmoviziji koju sam sredio u medjuvremenu.Sto se tice Farskejpa stvarno je dobra serija bar meni,nisam rekao da je kao Doctor Hu ili bolja ali da moze donekle da se meri za razliku od Zvezdanih Staza,Andromede i Vavilona 5 koje su za mene cisto utopijsko USA-CIONISTICKO MIERDA.Serija Farskejp nije bas nova, snimana je od 1999-2003 i posto nisu imali dovoljno finansijskih sredstava za planiranu jos 1 zadnju sezonu,nasli su resnje tako sto su snimili 2004 flim Rat Mirocuvara to je kao nastavak serije i njen zavrsetak.Preporucujem ti da pogledas Farskejp ako mozes da ga nadjes na netu,jer ja sam trazio u vise sajtova i nema je,samo nekih inserata i trejlera a verujem da znas vise sajtova za gledanja filmova od mene.Inace Farskejp nije USA serija vec australijska osim glavnog glumca Bena Browdera a u seriji Dzon Krajton koji je Amer, znaci iz Komonvelta i tu vidim neku povezanost u tipu koncepta Doctora Hua koja je engleska serija a i vec sam ti nabrojao slicnosti izmedju Farskejpa i Doctora Hua a realno ima dosta slicnosti,da ne navodim da su donekle Farskejp i Doctor Hu humoristicne serije a i ljubavne posto u Farskejpu se radja velika ljubav izmedju coveka i glavnog lika Dzona Krajtona i Sabejsanke-Mirocuvarke Erin Sun i na kraju dobijaju dete koja je pola Covek, pola Sabejsanin i u fazonu po mom misljenju aludira se u seriji da je to njihovo Hibridno dete most izmedju 2 najslicnije posebne rase u seriji i potencijalni veliki vodja Ljudi i Mirocuvara u buducnosti i da jos navedem Ljudi u seriji Farskejpu jos nisu uspostavili prvi kontakt sa vanzemljaskim rasama a sto je jos zanimljivije ni ostale vanzemaljske rase u seriji ne znaju u pocetku za postojanje nas Ljudi,Zemlje pa su u pocetku Vanzemaljci u Farskejpu mesali Dzona Krajtona sa Sabejsanima -Mirocuvarima a Dzon Krajton je sasvim slucajno dosao do vanzemljaskih rasa na drugom kraju nase galaksije.To je u 1 epizodi,Dzon Krajton inace astronaut NASE,mislim da u seriji zivi u Australiji,majka mu je bila Australijanka a otac Amer, je imao teoriju da ubrzanjem pomocu Zemljine gravitacije povecaca brzinu spejs satla po nekoj mojoj proceni skoro do pola brzine svetlosti i tvrdio je u fazonu da je to idealna prilika za Covecanstvo da izadju iz Suncevog sistema.On je svoju teoriju sproveo u delo i kada je ubrzao pomocu Zemljine gravitacije slucajno je uleteo u Crvotocinu negde posle Meseca a u seriji Farskejp Crvotocine se retko pojavljuju u Svemiru i uglavnom su nestabilne za putovanja zivih bica osim par njih i bas u tu 1 je naleteo i Dzon Krajton i nasao se na drugom kraju galaksije sa Mirocuvarima,zivim brodom MOJOM i sa njenog posadom koji doduse beze od Mirocuvara jer su prekrsili neke njihove zakone u fazonu kriminalci.Sada si me zaintrigirao tebra sa ovom serijom sto sada gledas Falling Skies,kako si mi je opisao nije losa serija,nisam je video da je ima u Filmoviziji,mozes li da mi kazes u kom sajtu ima da se gleda ova serija i da li je iz USA?Cuo sam za Firefly,snimana je valjda tokom 2004-2005 1 sezonu i posle zbog finansijskih sredstava nisu nastavili snimanje serije vec su na foru Farskejpa snimi film Serenity nastavak serije i zavrsili seriju.Firefly nisam odlgedao nijednu epizodu,nema je na Filmoviziji i jos nekim sajtovima za koje znam da ima filmova za gledanje,da li mozda znas kojim slucajem gde mogu da odgledam Firefly i Serenity,izvini sto te cimam?A mislim da je radnja serije Firefly 26 vek,kao Ljudi su kolonizovali obliznje Sunceve sisteme i one malo dalje ali su na Zemlji 2 suprostavljena bloka,mislim da je u jednom bloku koji se valjda zove Istocni blok u kome cine valjda Kinezi i ostali Zutaci i Rusi a 2 blok su Ameri sa Evropljanima i u fazonu Istocni blok je pobedio ali je napravio pustos na Zemlji termo-nuklearnim ratom i u fazonu Zemlja nije vise pogodna za zivot Ljudi pa je Istocni blok u fazonu nasilno poceo da osvaja ljudske kolonije u okolnim Suncevim sistemima a glavni lik je bivsi komadant u porazenoj vojsci americkog-evropskog bloka. Da nisam primetio da se Vanzemaljci pojavljuju u Firefly ali nisam siguran posto nisam gledao seriju.Firefly iako je iz USA mislim da nije losa serija.

Poslednja izmena:
Ima jos jedna epizoda posle te, bozicni specijal The Time of The Doctor, u kojoj se Matt Smith regenerise u novog Doktora, ne regenerise se u epizodi za 50-ogodisnjicu :)
Inace, ako volis seriju Doctor Who, verovatno ce ti se svideti i njen spinoff Torchwood (anagram od Doctor Who :D).

Poslednja izmena:
Tebra sada sam video u tom sajtu sto si mi dao za serije gde je Falling Skies ali nema prevoda,mislio sam da li znas sa prevodom,ne mogu sada da se cimam i tumacim engleski,ako mozes da mi das neki sa prevodom tebra, hvala unapred?Inace nasao sam na Fimoviziji Falling Skies i ima valjda sve epizode ali mogu da gledam samo 1,ostale 2 ne mogu, nesto mi baguje oko Jave i blokira i ko za baksuz bas kada se zahuktava prica na kraju 1 sezone i kada se pojavljuje ta 2 vanzemaljska rasa koja hoce da pomogne Ljudima ono mi blokira u 2 goj sezoni i malo sam se smorio.A sto se tice serije Falling Skies za sada jer nisam odgledao ostale 2 sezone, po meni naravno da nije bolja od Doctora Hua i Farskejpa ali ono nije losa,mada malo smara sa tim USA fazonima o porodicnim odnosima i primetio sam previse spor tok radnje, tipicno za USA SF serije za razliku od Doctora Hua gde je sve ubrzano i sa nekim ritmom sto mnogo vise gotivim.Torcvud sam ranije gledao na TV-u,ne znam da li su davali sve epizode Torcvuda na TV-u,odgledao sam sve epizode koje su davali na TV,Torcvud mi se mnogo ne svidja samo zbog 1 stvari,propagire se derperski-LGBT fazon a ja sam okoreli strejt-Hriscanin.Iako je Torcvud na neki nacin podserija Doctora Hua ipak se razlikuje,nisam primetio da se u Doctoru Hu propagira homoseksualizam cak naprotiv propagira se zdrav-heteroseksualan-prirodan odnos a Doctor Hu je veliki smeker i srcolomac zenskih srca sa planete Zemlje.

Poslednja izmena:
Jbg ja nemam potrebu za prevodom sa engleskog, tako da ti ne bi mogao pomoci oko toga. Ne znam ni gde bi trazio prevod za serije :S
Sto se tice falling skies, u pravu si da su oduzili pricu, ali akcenat je upravo na prezivljavanju invazije i medjuljudskim odnosima. Torchvud se ni meni nije svideo, ne zbog homosekusalizma, nego lici na bledu kopiju Doctor Who-a ;)
Ali ne propagira ni torcvud ni doctor who homosekusalizam, nego je glavni lik u seriji torcvud Jack Harkness biseksualac. Odnosno fazon je da za 500 godina u buducnost (odakle je originalno Jack Harkness) ljudska rasa promenila neke stavove pa je tako skinut taboo sa ljudske seksualnosti. Mogao si npr videti da i crkva vise nije klasicna crkva u seriji, nego nesto kao vojska.

Dobro bi ali nije strejt,tacnije Dzek Harknes je iz 51 veka,da primetio sam,nesto u fazonu odredi klerova-vojnika.Propagira se u Torcvudu fegetizam,evo pimer kada je Dzek Harknes otisao u 1941-u godinu mislim da se smuvao sa nekim engleskim pilotom a kasnije se smuvao sa svojim kolegom u Torcvudu i mislim da je bio u vezi sa njim,da tebra zanima posto znas dosta vise o Doctoru Hu o meni,po nekom tvom misljenju da li je kod Vremenskih Lordova bilo seksualnih devijacija odsno LGBT ili su svi bili strejt?Znam da je Doctor Hu strejt ali me zanima da li su svi iz njegove rase bili strejt?

Hahaha mislis frigidni kao moja nesudjena ljubav, ne verujem,bas sam sinoc gledao epizodu na kanalu Ultra o planeti Mesalin i ljudsko-hatovskom ratu za osvajanje tom planetom i kada Doctor Hu dolazi,odmah ga startuju vojnici Ljudi i uzimaju mu ruku i stavljaju mu na masinu za pravljenje genetskih superiornih Ljudi-vojnika u fazonu stvore vestacku cerku od Doctora i posle kada ga je Dona pitala u fazonu sto je smoren,ima cerku nebitno sto je na vestacki nacin,on je rekao da je vec bio otac davno i da je njegovo dete preminulo sa ostatkom njegove rase.Pa Doctor je prvo smuvao Rose Tajler ili Bili Pajper,,mmmmmmm lepa glumica pa onu lepu crnkinju Martu a smuvao je i Kleopatru,pa u 50 toj godisnjici je smuvao i ozenio se sa engleskom kraljicom Elizabetom prvom a takodje je isto to uradio sa River Song i pre sa onom Sarom Dzejn Smit,mislim cak i da je sa Donom imao nesto,samo sa onom Amandom nije imao nista,znaci Doctor Hu smeker.

Screen sa nadolazece prve epizode 8. sezone..
25ggsg3.jpg

Misi? Već su počeli da raspredaju teorije, mene baš briga, čekaću da se otkrije.

Inače dobar početak, doduše lošija Mofatova epizoda, al ajde kao uvod.
Mislio sam da je Kapaldi=Mojes ali će biti sasvim dobar Doktor i omaš starim doktorima.
Vizuelno desetka, sada sezone sa 9 i 10 izgledaju kao dečji program.

Najbolji deo je kad shvati da je Škot (što je dosta aktuelno u UK, čak je bilo glasina da ako se ocepe, BBC neće emitovati seriju u Škotskoj).
It's good I'm Scottish. I'm Scottish. I am Scottish. I can complain about things. I can really complain about things now.

Trebalo bi po mom misljenju napraviti uniju SF seriju od za mene najboljih SF serija svih vremena Farscape i Doctor Who,cak se i price ove 2 naizgled veoma razlicitih SF serija sa drugarcijim pricama i tematikom na neki nacin sustinski poklapaju a sto je najvaznije obe 2 SF serije su veoma zdravo-razumske i antimanipulativne sa veoma dobrom pricom,bar za mene.Mozda,bi trebali uvesti i neke segmente poznate i popularne americke SF serije Star Gate.Koliko god da su USA serije manipulativne i utopijske,Star Gate realno je verovatno najrealnija i najzdravo-razumska USA SFserija,upravo zbog ELEMENTA Drevnih,ali je meni daleko iza Farscape i Doctor Who,ali nije losa.Takav ELEMENT postoji i u Doctor Who i Farscape,u Doctor Who su Vremenski Lordovi-Galifrejci a u Farscapeu su Mirocuvari-Sabejsani.Samo sto mi se Mirocuvari-Sabejsani mnogo svidjaju iz 2 razloga,kao 1 to su nasa svemirska braca,skoro isti kao mi,jedina je razlika osim napredne -tehnologije u fizioloskom smislu,Mirocuvari-Sabejsani su hladnokrvni a mi Ljudi smo toplokrvni.2 razlog je taj sto Mirocavri-Sabejsani imaju doktrinu slicnu nasem bivsem Trecem Rajhu a moze i 3 i 4 razlog,3 svidja mi se mnogo zastava i znak Mirocuvara -Sabejsana a 4 je taj sto su Mirocuvarke-Sabejsanke mnogo dobre ribe,mmmmmmm.Stvarno bih voleo da tamo negde u bespucima Svemira postoje Mirocuvari-Sabejsani. ;) .

Trebalo bi po mom misljenju napraviti uniju SF seriju od za mene najboljih SF serija svih vremena Farscape i Doctor Who,cak se i price ove 2 naizgled veoma razlicitih SF serija sa drugarcijim pricama i tematikom na neki nacin sustinski poklapaju a sto je najvaznije obe 2 SF serije su veoma zdravo-razumske i antimanipulativne sa veoma dobrom pricom,bar za mene.Mozda,bi trebali uvesti i neke segmente poznate i popularne americke SF serije Star Gate.Koliko god da su USA serije manipulativne i utopijske,Star Gate realno je verovatno najrealnija i najzdravo-razumska USA SFserija,upravo zbog ELEMENTA Drevnih,ali je meni daleko iza Farscape i Doctor Who,ali nije losa.Takav ELEMENT postoji i u Doctor Who i Farscape,u Doctor Who su Vremenski Lordovi-Galifrejci a u Farscapeu su Mirocuvari-Sabejsani.Samo sto mi se Mirocuvari-Sabejsani mnogo svidjaju iz 2 razloga,kao 1 to su nasa svemirska braca,skoro isti kao mi,jedina je razlika osim napredne -tehnologije u fizioloskom smislu,Mirocuvari-Sabejsani su hladnokrvni a mi Ljudi smo toplokrvni.2 razlog je taj sto Mirocavri-Sabejsani imaju doktrinu slicnu nasem bivsem Trecem Rajhu a moze i 3 i 4 razlog,3 svidja mi se mnogo zastava i znak Mirocuvara -Sabejsana a 4 je taj sto su Mirocuvarke-Sabejsanke mnogo dobre ribe,mmmmmmm.Stvarno bih voleo da tamo negde u bespucima Svemira postoje Mirocuvari-Sabejsani. ;) .
:eek:
cec cek jel to tebi pozitivno ili zanimljivo?

WeeeeeeeGIRL prosudi sama,ako si Judeofilka naravno da ti se nece svideti taj podatak i da ce ti se zgaditi,ako si koliko-toliko ok zenska osoba imaces ajde recimo indiferentan stav,ako znas sta rec indiferentan uopste znaci,posto ste vi danasnje mlade-lepe devojke iz Srbije a pogotovo iz Beograda veoma inteligentne i elokventne,hahaha. ;) ,naravno cast izuzecima . Mirocuvari-Sabejsani u Farscape su jedna od najjacih rasa i civilizacija u nasoj galaksiji,jedini pandan su im Skarani-veoma zla-gusterolika vanzemaljska civilizacija koji imaju vulgaran cilj a to je osvajanje cele nase galaksije, za razliku od Mirocuvara-Sabejsana koji hoce na svoj nacin da unaprede celu nasu galaksiju.Moje licno misljenje na sta se aludira u Farscape u vezi Mirocuvara-Sabejsana je da je svemirski pandan Nacional-Socijalizma veoma efektivan, napredan i uspesan tamo negde u Svemiru i da je zamalo bio i ovde da neki nisu zesce uprskali.Zato weeeeee GIRL nemoj da verujes sta ti tamo neki Isak,Bendzamin ili Rotsild preko sistema informisanja odnosno Medija kaze,razmisljaj malo svojom glavom.MIROCUVARI-SABEJSANI ERES LEY,33,88.

Poslednja izmena:
Sto se tice Doctor Who-a ova 8 najnovija sezona,odgledao sam samo 2 epizode na Filmoviziji,posto ostale ne mogu nesto da gledam,blokira me,nebitno,za sada ova 8 sezona se mnogo razlikuje od ostalih gde su glumili Tenant i Smit,mnogo je losija,price su mi malo vise nelogicne,pogotovo ona epizoda u 8-oj sezoni o Mesecu mi je blago reci smesna i bajkovita a i ovaj novi Doctor mi je previse hladan i nedostupan,nije kao Smit a pogotovo ne kao Tenant-za mene ubedljivo najbolji Doctor.Bojim se da su se scenaristi Doctora Who-a mnogo istrosili sa svojom kreativnoscu pa zesce srljaju u neke bajkovite-fantazije price i nazalost pogorsavaju celokupnu reputaciju jedne od najboljih SF serije svih vremena.Dok ova najnovija Doctorova saputnica Jena Colleman je veoma lepa,dobra glumica-devojka,mmmmm prava secerlema, ;) .To je jedino pozitivno za sada u 8-oj sezoni.

Sto se tice Doctor Who-a ova 8 najnovija sezona,odgledao sam samo 2 epizode na Filmoviziji,posto ostale ne mogu nesto da gledam,blokira me,nebitno,za sada ova 8 sezona se mnogo razlikuje od ostalih gde su glumili Tenant i Smit,mnogo je losija,price su mi malo vise nelogicne,pogotovo ona epizoda u 8-oj sezoni o Mesecu mi je blago reci smesna i bajkovita a i ovaj novi Doctor mi je previse hladan i nedostupan,nije kao Smit a pogotovo ne kao Tenant-za mene ubedljivo najbolji Doctor.Bojim se da su se scenaristi Doctora Who-a mnogo istrosili sa svojom kreativnoscu pa zesce srljaju u neke bajkovite-fantazije price i nazalost pogorsavaju celokupnu reputaciju jedne od najboljih SF serije svih vremena.Dok ova najnovija Doctorova saputnica Jena Colleman je veoma lepa,dobra glumica-devojka,mmmmm prava secerlema, ;) .To je jedino pozitivno za sada u 8-oj sezoni.

Ja sam odgledao sve do sada iz 8. sezone, ako ti ne treba prevod mozes pogledati na http://www.couchtuner.eu/watch-doctor-who-online-11/
Slazem se u potpunosti da su epizode lose, pa zato i sam Doctor ispada los glumac... Ali malo kasnije ces videti da ima i dobrih momenata, pogotovo ova poslednja epizoda :per:
Mnoge epizode ne pise Moffat pa je zato pad u kvalitetu
Necu da ti pokvarim spojlerima ali se napokon saznaje ko je ona Missy :D

Sto se mene tice, Mofat je taj koji se najvise ispucao, i gotovo sve epizode u ovoj sezoni su ili potpuno ili delom njegovo delo. Mislim da bi bilo mnogo bolje po seriju da dozvoli drugim piscima da se razmasu. Meni se Mofat svidjao kada je RTD bio showrunner, imao je super epizode, ali od kad je on uzeo stvar u svoje ruke stvari ne stimaju najbolje.

Meni se svidja Kapaldi kao doktor. Epizode nisu kao sto su bile za vreme Eklstona (mog omiljenog doktora) i Tenanta, ali bolji je nego Met Smit. Sa Smitom je bila super peta sezona, ali sesta i sedma su bile dosta losije.

Back