- Poruka
- 1.214
Da jos da kazem da Mirocuvari u Farskejpu nemaju tehnologiju putovanja kroz vreme za raliku od Vremenskih Lordova koji su kako ti kazes 1 izmislili tu tehnologiju,zato mislim da su Vremenski Lordovi napredniji cak i od Mirocuvara.Generalno serija Farskejp je nekako konkretnija od Doctora Hua,sa vise akcija i nije samo za inteligentnije ljude,ne treba ti kefalo kako bi ti rekao.Da sada sam se setio jos jedne slicnosti izmedju ovde 2 serije,u obe serije postoji i pojavljuje se super-najjace oruzje u nasem Svemiru,u Farskejpu je to oruzje Crvotocina a cuo si sto posto sta su Crvotocine,u Doctoru je to naravno kao sto si spomenuo Omega oruzje ili Trenutak i u obe 2 serije se radnja vrti oko tih super-najjacih oruzja u nasem Svemiru.Zanimljivo je u Farskejpu da su Mirocuvari cak mladji i od nas Ljudi a mnogo napredniji,mislim da su stari negde oko 27 hiljada nasih zemljaskih godina, a zanimljiva je prica i kako su dobili Sabejsani ime Mirocuvari.Prica ide ovako pre oko 27 hiljada godina jedna drevna mocna rasa po imenu Ajdelbrani ili tako nesto,koju imali dar da diplomatijom i razgovorom pomire zaracene strane,tako su oni dugo vremena u nasoj galaksiji odrzavali red i mir sve dok nisu otrkili da kao rasa polako odumiru valjda zbog steriliteta pa su odlucili da potraze novu mladu rasu koja ce ih zameniti,tako su oni pre 27 hiljada godina dosli do jedne planete zabacene na obodu nase galaksije i tu su zatekli jednu primitivnu tek nastalu rasu.U njoj su videli potencijala da moze da ih zamene pa su uzeli odredjen broj pripadnika te primitivne rase i svojom tehnologijom im ubrzali evoluciju i tako su nastali Mirocuvari.Za razliku od Ajdelbrana, Mirocuvari su odrzavali red i mir ne razgovorom i diplomatijom vec terorom i osvajanjem a ta planeta na obodu nase galaksije koja nije precizarana po mom misljenju se aludira da je to mozda Zemlja ali to je zagonetka u seriji .Mirocuvari u Farskejpu su inace veoma ratnicka rasa,imaju doktrinu slicnu Treceg Rajha i mislim da su svi Mirocuvari Belci ali nisam siguran,a 1 jedina razlika izmedju nas i Mirocuvara je ta sto se Mirocuvari ne znoje odnosno hladnokrvna bica i ne mogu da podnesu temperaturu vecu od 25 stepeni Celzijusa a i po ponasanju su veoma slicni nama,samo sto su mnogo tehnoloski napredniji od nas,putuju brze od svetlosti,imaju termo-lasersko i antimaterijsko oruzje i itd.
Poslednja izmena: