Dobrovoljni davalac krvi

Davao sam krv dok nisu počeli da je izvoze i prodaju u EU, od tada jok. Da dobrovoljno dajem krv stoki koja na mene baca bombe...e ne može, za to će morati da upotrebe bajonet....ako uspeju. :mafijas:

Ovo sam se i ja raspitivao i nikako nisam uspeo da saznam da li je istina ili nije. Imaš li neki pouzdan izvor informacija za ovu izjavu? Konkretno, ja ga nikada nisam pronašao.

Jednom godišnje, kada dostignem kritični nivo želje za novom majicom u sprezi sa glađu za krekerima. To i što volim da se zanosim kako time barem malo pomažem nekom, jer je opštepoznato da tu krv koriste ovi vampiri iz zavoda pri svojim orgijama, tako da gledam bolje sam da dam nego da otimaju decu i nemoćne i prinose ih kao žrtvu.

Da ne zaboravim famozni upitnik, mada su vremenom unormalili pitanja, mslm pamtim kad sam morao da objašnjavam prilikom razgovora sa onim stažistkinjama kako se svakodnevno konzumiranje alkohola uglavnom svodi na flašu piva il čašu vina uz ručak, ili kako ne znam da li su osobe sa kojima sam upražnjavao sex odnose imale analni jer im nisam davao upitnik...

Jednom godišnje, kada dostignem kritični nivo želje za novom majicom u sprezi sa glađu za krekerima. To i što volim da se zanosim kako time barem malo pomažem nekom, jer je opštepoznato da tu krv koriste ovi vampiri iz zavoda pri svojim orgijama, tako da gledam bolje sam da dam nego da otimaju decu i nemoćne i prinose ih kao žrtvu.

Da ne zaboravim famozni upitnik, mada su vremenom unormalili pitanja, mslm pamtim kad sam morao da objašnjavam prilikom razgovora sa onim stažistkinjama kako se svakodnevno konzumiranje alkohola uglavnom svodi na flašu piva il čašu vina uz ručak, ili kako ne znam da li su osobe sa kojima sam upražnjavao sex odnose imale analni jer im nisam davao upitnik...

Ovo me podseća na Zavod za Transfuziju u Novom Sadu. :) Tamo sam ja davao krv tokom studija i tamo sam dobijao krekere i napolitanke uz sok iz kesice :)

da kad pomenu prodaju..ortak radi u hexalabu i jednom prilikom ga zovem i pitam da li imaju krv i kako se do nje dolazi posto je nekom trebala neka grupa..on rece da je kupuju..tako da bi se trebala naplacivati..verujem da je u razvijenim zemljama itekako na ceni

da kad pomenu prodaju..ortak radi u hexalabu i jednom prilikom ga zovem i pitam da li imaju krv i kako se do nje dolazi posto je nekom trebala neka grupa..on rece da je kupuju..tako da bi se trebala naplacivati..verujem da je u razvijenim zemljama itekako na ceni

Ovo sam čuo nekoliko puta već. Nezvanično sam čuo da je jedna "normalna" količina date krvi (kod nas 450ml + oko 30ml za uzorak i možda 2-5ml što se nađe u crevima) u evropskim zemljama plaćena sa 400 evra po davanju.

- - - - - - - - - -

Zbog silnih zloupotreba i manipulacija dobrovoljni davaoci krvi su sve redji.

I to sam sve čuo, ali ništa nisam saznao potvrđeno.

Ovo sam čuo nekoliko puta već. Nezvanično sam čuo da je jedna "normalna" količina date krvi (kod nas 450ml + oko 30ml za uzorak i možda 2-5ml što se nađe u crevima) u evropskim zemljama plaćena sa 400 evra po davanju.

- - - - - - - - - -

I to sam sve čuo, ali ništa nisam saznao potvrđeno.
au brate i posle nek kazu da ne glumimo finocu i moral a ovce smo za sisanje

Dala 2 puta,posledji put u skoli kad je bilo organizovano (ko je dao krv,nije morao u skolu sutradan :mrgreen: ) ,i prosle godine kad je bivsi decko imao saobracajku i izgubio dosta krvi,njegovi su srcani bolesnici pa ne smeju da daju a ja sam nulta grupa pa sam mogla,i bilo mi je jako drago sto sam mu spasila zivot...

Kod nas uvek pričaju o teorijama zavere i kako su svi nehumani, a pojedinac bi prvo trebao da pođe od sebe, pa onda da proširi vidokrug...
Dajem krv već nekih desetak godina, mada ne 3 puta godišnje- koliko mogu ženske osobe, nego činim to 2 puta godišnje.
Ne msm da ću tako spasiti svet i uspostaviti mir na planeti, ali to je nešto što jeste humano, a lično meni-ne škodi, nego čini i boljitak.
Imam tako neki stav, da kada bi svaki pojedinac učinio neki mnimalan gest, osećao bi se bolje. Kao kada nekom cigančetu-nedm kintu jer će mu uzeti matori, nego mu kupim sendvič npr.

nisam do sada davao,jer kad vidim iglu,automatski mi se sloshi...
u medjuvremenu sam reshio da to pobedim nekako i da dam krv,ali nazhalost nisam smeo da dajem,
jer sam pio neke "konjske" lekove,pa sam morao da chekam godinu dana da prodje da bih mogao da dajem,
pa cu verovatno pochetkom leta dati,ako opet ne pochnem sa terapijom...:neutral:

mmaheru, to je opravdano. Svaka čast na lepoj nameri :ok:

Doktorka 94 i koleginice - takođe svaka vam čast.

Ja molim Boga da me zdravlje dobro posluži, pa bih ove godine uspeo dati i jubilarni trideseti put krv, a sa tim u vezi, to bi bilo blizu onih 6 prosečnih ljudskih tela snabdevenih krvlju.

Kada vidim one ljude, kojima je ta krv bila potrebna, drago mi je bilo. Konkretno ženina stara drugarica. Predivno žensko čeljade. To je samo jedan primer. Eto i moj pokojni stric je dobijao krv ovde u bolnici u mom gradu.

davala, al sam se onda naslusala prica pa se predomislila :neutral: ako bude trebalo nekom koga znam e tada cu da dajem krv. i ovako sam najcesca krvna grupa,pa i nisam neka egzotika.

čupka bi tenziji dala bez razmišljanja... jel tako čupkice? :heart:

- - - - - - - - - -

et tema
davo sam samo jednom, pre par godina ortak kad popaso olovo... jbga nije vredelo

znači samo u slučaju eventualnosti slične ovoj ne daj bože
inače... jok

Poslednja izmena:
a kakvih prica? :I dobijesh nesto da prezalogajish + kapu/olovku
valjda ne oslobadjaju od participacije posle N davanja
nije nistha spec valjda jednom sam dala... oni ionako dosta strogo procenjuju ko moze ko ne
pa valjda i sme 1-2 godisnje

Davao sam krv dok nisu počeli da je izvoze i prodaju u EU, od tada jok. Da dobrovoljno dajem krv stoki koja na mene baca bombe...e ne može, za to će morati da upotrebe bajonet....ako uspeju. :mafijas:

pa oni dolaze ovamo, shta ako pozli nekom, dobije svejedno krv odavde eventualno :(
haha eto biznisa... mada verovatno je to neki svetski nivo ako nije kriminal?? tj svi uzajamno razmenjuju

jesam ,jednom ,pred kraj srednje skole , i dobio 2 dana da ne idem.
u svakom slucaju svoju duznost sam obavio.
u vojsci nisam jer sam dotad provalio da tajno trguju krvi i krvnim derivatima od jednog klasica koji nam je pricao o tome.
moj rodjak sofer je davao krv kad god bi sumnjao da je zakacio neku polnu bolescinu, em dzabe ,em nema cimanja po lekarima i ordinacijama ,em tajno, em moraju da testiraju na sve.
ali ne detektuje se sve to odmah, tako da svako primanje krvi je rizik.
sta mislite zasto ljudi traze nekog poznatog i proverenog da daje krv kad zatreba?!
samo u tom slucaju bih i prihvatio da ponovo budem davalac.

Back