Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Nego da ostavimo tračeve po strani, moram da ustanem u 9 da dam psu jednu tabletu, pa u 11 antibiotik. Veseli. Ne znam šta ću oko ručka. Danima već samo nešto kupim ili izvadim, ili ubacim u rernu. Nije meni teško da jedno kraće vreme stojim na nogama, ali da svaki čas obigravam ne mogu.
Smišljam šta da jedemo, ne verujem da muž ima neki predlog, večerali smo ćevape, i posle ovog nijedno ne može da misli o jelu. Ćerka je zaspala jer ustaje rano i nije kod kuće.
Ja uvek navijam za batačiće.
Strašno je dosadno misliti stalno o jelu. Ko će šta da jede, šta kuvati... Nestaje mi inspiracije. Koliko me na mahove hvata elan da spremam, toliko me u suštini ta obaveza umara.

Brat bratu da udamo miša i živela kafana.

Živeo vikend.

Sutra nas čeka jedan zanimljiv dan.
Ćera i ja planiramo da idemo u pozorište.
Ima predstava Avanture leteće gitare.

Ova dva dana je imala zadatak da nauči Banetove nove pesme.
Posle predstave čeka je jedno iznenađenje.
To nisam spominjala jer ne znam da li grad stvarno ide po najavljenom rasporedu.
Danas je trebalo da počne da radi Ledena šuma.
Biće to za nju veliko iznenađenje ako je istina.
Možda i odemo ako karta nije skupa.
Neka se dete provede.
Samo da se zna mama nema nameru da prati dete u tim vratolomijama, da je pentranje po drveću...
Ali klizanje....
Neka hvala lepo....
Ručka za sutra ima, tako da možemo opušteno da iskoristimo dan za skitnju.

Ustala sam kao nesreća u pola 9 :lol:
Ali sjajna vest noga i leđa su bolje 👍
Izvela sam malog, nema pojma kud ide, dala mu lekove, pa ajd do prodavnice. Sad doručkovala i pijem kafu. Čekam 11 da mu dam ab.
Na oči ne vidim :lol:
Ove oči mi se skupile, ko dete čupavo i sanjivo idem :lol:
Izgleda da je muž u pravu, šetnja pomaže, a moja terapija je dobra. Sve sam jutros uradila.
Inače ne vidim, setila sam se da napunim večerama friz, ali sam opet neke stvari zaboravila, a i probila bih budžet, i ovako jesam. Pokupila sam ko čuma sve što sam našla, krilca, džigericu, riblje štapiće dvoje, kokos princeze.
Ono što obe koristimo kad odemo u prodavnicu jeste da kupimo nešto sebi :lol: pa kako :lol:
Uzela sam snikers. Jedem kao mećava. Već sam nabacila 3 kg, popela se na 76 kg.
Ali pošto sam videla da mogu da smršam, kad ozdravim ću se vratiti na neki polurežim.
Svejedno i dalje sebi izgledam baš fino, mnogo lepše i mlađe nego na slikama.
Mnogo sam srećna što mi terapija pomaže, i nije mi bio problem ova dupla šetnja.
Hvala Bogu mnogo je bolje 👍

Dobar dan.
Koju sreću smo imale danas.
Skoro zakasnili, došli na red i karata više nema.
Rastužila se, jedna mama nam dala karte.
Hvala joj do neba.
Mislim da ne zna koliko je to ćeri značilo, ali kad smo izlazili kaže drago joj da je usrećila.
Uživala je u predstavi,iako smo bile na balkonu uspele smo da siđemo blizu bine i da Banetu da poklon koji je pripremila.
Usput je čula neku decu da spominju ledenu šumu.
Zamalo da propadne iznenađenje, ali nije jer nije očekivala da će se klizati.
Te sreće i radosti, prvi put na ledu.
Odlično joj ide.
Pijem toplu čokoladu i uživam, iako se mrznem.

Dobar dan.
Koju sreću smo imale danas.
Skoro zakasnili, došli na red i karata više nema.
Rastužila se, jedna mama nam dala karte.
Hvala joj do neba.
Mislim da ne zna koliko je to ćeri značilo, ali kad smo izlazili kaže drago joj da je usrećila.
Uživala je u predstavi,iako smo bile na balkonu uspele smo da siđemo blizu bine i da Banetu da poklon koji je pripremila.
Usput je čula neku decu da spominju ledenu šumu.
Zamalo da propadne iznenađenje, ali nije jer nije očekivala da će se klizati.
Te sreće i radosti, prvi put na ledu.
Odlično joj ide.
Pijem toplu čokoladu i uživam, iako se mrznem.

Divno ♥
Ništa nije tako kao dečija sreća kad ih iznenadiš :heart:
To je ta sreća u životu :heart:
Uživajte :heart:

Dobro veče.
Kaplje nam slivnik u kupatilu.
Muž se sada bavi oko toga.
Rešiće se.
Ja moram da odem da prošetam, taman da odem po cigare.
Noga je mnogo bolje, hvala Bogu, danas nisam samo ležala ko mejt nego sam ponešto radila + terapija, i za sada je sve okej, Bogu hvala. Totalno sam potrefila terapiju.
I cuko je bolje.
Kanim se da odem do prodavnice, taman šetnja, ali me mrzi jako.
Ovo što imam još da uradim mogu i kasnije, bitno je da ne ležim po ceo dan.
Čekam izveštaj iz kupatila.
Oprala sam sav veš u dve ture, i raširila sve, stvarno miriše savršeno i savršeno pere, mnogo sam zadovoljna.
Odoh po cigare dok još rade. I odoh da proširim krug oko naselja taman.

Dobro veče.
Kaplje nam slivnik u kupatilu.
Muž se sada bavi oko toga.
Rešiće se.
Ja moram da odem da prošetam, taman da odem po cigare.
Noga je mnogo bolje, hvala Bogu, danas nisam samo ležala ko mejt nego sam ponešto radila + terapija, i za sada je sve okej, Bogu hvala. Totalno sam potrefila terapiju.
I cuko je bolje.
Kanim se da odem do prodavnice, taman šetnja, ali me mrzi jako.
Ovo što imam još da uradim mogu i kasnije, bitno je da ne ležim po ceo dan.
Čekam izveštaj iz kupatila.
Oprala sam sav veš u dve ture, i raširila sve, stvarno miriše savršeno i savršeno pere, mnogo sam zadovoljna.
Odoh po cigare dok još rade. I odoh da proširim krug oko naselja taman.
Стављај облог од купуса. Мало излупај листове да пусте сок, обложи, хеланке и нешто од чисте вуне преко.

Стављај облог од купуса. Мало излупај листове да пусте сок, обложи, хеланке и нешто од чисте вуне преко.
Znam za to :ok:
Hvala Bogi :heart:
Već sam dosta dobro, ali uzeću kupus sutra i ako bude potrebe, staviću.
Za sada je stvarno mnogo bolje.
Prošetala sam, noga i leđa ne bole, danas gotovo normalno živim. Nema bola i nisam nervozna.
Muž je popravio u kupatilu, hvala Bogu i za to.
Otišla sam do Maksija po cigare, i uzela i hranu za pse, grčke pomorandže i banane. Sad sam mirna do plate sa hranom za pse, imamo jedno 6 kila, dovoljno. Ima i voća nekoliko dana, uzela sam ono što oni jedu, da ne bacam. Ćerka jede svaki dan, a muž slabo. Ja takođe slabo jedem, a trebalo bi, da bih se vratila na moj režim ishrane i vratila kilažu u normalu.
Sad se kanim da odem da operem pola sudova. Ćerka ne može, mrtva je, em je imala kolokvijum, em ustala u 7, em je ribala kupatilo više puta i čistila sa mužem dok su to nameštali, em se večeras brine o psu. I dobila je još. Nemam srca da je teram, kad kaže da je preumorna. A mene trenutno stvarno ništa ne boli.
Pa ako osetim da me nešto boli, ostaviću.
Bitno je da mi je dobro, našla sam sebi terapiju, a ova jedna rakija dnevno mi je čist melem.

Danas nisam uzela rakiju, nije bilo potrebe, jer me ništa ne boli i nije mi se tražila. Imam još jedno mazanje i masažu, a brufen neću, ne boli me ništa.
Ako se po jutru dan poznaje, za koji dan biću ko nova odn. dobro ko i uvek.

Znam da ćete reći što muž ne opere. Ne zna i mrzi iz dna duše. Kad odem na put pere ćerka. Prala je sa 9 godina jer nije hteo da pipne. Moja svekrva je ceo život tako svojima sve radila, moj svekar u kući apsolutno ništa nije radio, samo posao i fudbal. Moj muž meni dosta pomaže i po kući i oko popravki i svega, ali sudovi nikako. Kad može ćerka opere.
Mašinu sam batalila jer za to što meni treba ne radi mi posao. Kod mene svaki dan po dva pleha i po dve šerpe.
A kad se A uda neće biti toliko ni spremanja ni sudova.
Moja svekrva mi je ostavila u amanet mnogo svojih pogrešnih vaspitanja, ali nisam ni ja cveće, pa je kosmička pravda na sredini realno.
A sudovi se uvek reše.
Kukam unapred a zapravo sve uradim na kraju.
I neću više nikad o sudovima, ende tuto finito.

Slušam muziku.
Ne boli me noga :vatromet:
Ubacila sam riblje štapiće u rernu, gladna sam ceo dan ko vuk, jedva čekam da jedem.
To mi je taman za večeru.
Danas ne vadim slušalice iz ušiju. Išla sam u šetnju sa slušalicama i sve sam radila uz muziku. Muzika je meni lek.

Znam da ćete reći što muž ne opere. Ne zna i mrzi iz dna duše. Kad odem na put pere ćerka. Prala je sa 9 godina jer nije hteo da pipne. Moja svekrva je ceo život tako svojima sve radila, moj svekar u kući apsolutno ništa nije radio, samo posao i fudbal. Moj muž meni dosta pomaže i po kući i oko popravki i svega, ali sudovi nikako. Kad može ćerka opere.
Mašinu sam batalila jer za to što meni treba ne radi mi posao. Kod mene svaki dan po dva pleha i po dve šerpe.
Moja svekrva mi je ostavila u amanet mnogo svojih pogrešnih vaspitanja, ali nisam ni ja cveće, pa je kosmička pravda na sredini realno.
A sudovi se uvek reše.

Slušam muziku.
Ubacila sam riblje štapiće u rernu, gladna sam ceo dan ko vuk, jedva čekam da jedem.
Danas ne vadim slušalice iz ušiju. Išla sam u šetnju sa slušalicama i sve sam radila uz muziku. Muzika je meni lek.

Kakvi budu riblji štapići kad se peku u rerni i koliko dugo ih pečeš?
Do sad sam ih uvek pržila na ulju i u tiganju.

Dan nam je prošao tako brzo.
Prosto je proleteo.

Poslednja izmena:
A sudovi se uvek reše.

Slušam muziku.

A sudovi se uvek reše.

Slušam muziku.
Ne mogu da vjerujem.?
Nedostajaće mi.?

Kakvi budu riblji štapići kad se peku u rerni i koliko dugo ih pečeš?
Do sad sam ih uvek pržila na ulju i u tiganju.

Dan nam je prošao tako brzo.
Prosto je proleteo.

Podmažem pleh i samo ih malo odozgo posolim, vrlo malo. Ugrejem rernu na 200 i pečem ih nekih 20 minuta. Budu fit, nisu masni, lagani, najedeš se a ne muči te. Nisu teški uopšte. Probaj, mnogo je lakše i bolja varijanta uveče od prženja.
I meni je dan proleteo, ali sam se koliko toliko zabavila. I muzika svira ceo dan. Ja stvarno verujem da mi je muzika mnogo pomogla da se brzo oporavim, svakako da bolje psihički podnosim.
Uspela da se istuširam bez bolova. Baš se osećam krepko, malo umorno, ali me ništa ne boli hvala Bogu. Sutra uzimam redovno terapiju, videću ujutru, verovatno izbacim movalis, i ostanem na fastumu i šetnji. Nema potrebe da pijem više ni brufen. Ključna je bila šetnja juče od jedno 45 minuta, i danas isto toliko. Koliko sam odmorna ustanem i radim poslove po kući da se ne uležim. Pa napravim pauzu.
Znam da je ova terapija jako agresivna, ali je muž kod totalnog ukočenja po savetu lekara pio po dva dnevno tri dana. I otkočio se.
Izbacujem sve osim fastuma, i idem od sad redovno u šetnju popodne ili uveče. Kako meni treba neki razlog, odem do Žarkova i dokupim nešto u kući.
A to je i jako korisno, jer se kupuje kad se može, posle bude puna kuća svega, a ja taman prošetam.
Moja agresivna metoda me je spasila. Ne bih je nikom preporučila, jer za to čovek mora da bude odličnog zdravlja da uzima toliko lekova tako odjednom.
Moja krvna slika je idealna, i ja sam to mogla da podnesem.
Ali bih svakome preporučila fastum, šetnju i objasniću vam koje vežbe raditi, ide sporije, ali muž se izlečio.

Vežba se sastoji u sledećem.
Legne se na leđa na ravnoj podlozi bez ičega pod glavom.
Uhvati se noga, savije u kolenu i vuče / isteže na unutra prema glavi sa obe ruke, bez prevelikog zatezanja, i tako drži 30 sekundi. Jedna pa druga noga.
Druga vežba je nasloniš se rukama na zid i istreseš / tresneš unazad iz dupeta jednom jako nogu, jedna pa drugu.
Ala sam objasnila jblo mater.

Poslednja izmena:
Hvala, Lady.
Isprobaću prvom prilikom da ih pečem u rerni.
Drago mi je da ti je bolje i da je bol u leđima popustio.

Hvala ti :vzagrljaj:
Imam ja razne trikove u kuhinji, danas baš kažem svekrvi da ja kupim gotov ribanac i ne bih se peljala sa seckanjem kupusa i da imam kacu, opet bih ga kupila. Ako hoćeš da poštediš sebe, moraš da naučiš da se snalaziš praktičnim rešenjima.

Kaže svekrva pametno. Eto počele su i njih dve da uče od mene. Danas sam zaovi dala recept za jeftine projice, koje napraviš od 2 jaja. I bile su sasvim normalne i ukusne.

Podmažem pleh i samo ih malo odozgo posolim, vrlo malo. Ugrejem rernu na 200 i pečem ih nekih 20 minuta. Budu fit, nisu masni, lagani, najedeš se a ne muči te. Nisu teški uopšte. Probaj, mnogo je lakše i bolja varijanta uveče od prženja.
I meni je dan proleteo, ali sam se koliko toliko zabavila. I muzika svira ceo dan. Ja stvarno verujem da mi je muzika mnogo pomogla da se brzo oporavim, svakako da bolje psihički podnosim.
Uspela da se istuširam bez bolova. Baš se osećam krepko, malo umorno, ali me ništa ne boli hvala Bogu. Sutra uzimam redovno terapiju, videću ujutru, verovatno izbacim movalis, i ostanem na fastumu i šetnji. Nema potrebe da pijem više ni brufen. Ključna je bila šetnja juče od jedno 45 minuta, i danas isto toliko. Koliko sam odmorna ustanem i radim poslove po kući da se ne uležim. Pa napravim pauzu.
Znam da je ova terapija jako agresivna, ali je muž kod totalnog ukočenja po savetu lekara pio po dva dnevno tri dana. I otkočio se.
Izbacujem sve osim fastuma, i idem od sad redovno u šetnju popodne ili uveče. Kako meni treba neki razlog, odem do Žarkova i dokupim nešto u kući.
A to je i jako korisno, jer se kupuje kad se može, posle bude puna kuća svega, a ja taman prošetam.
Moja agresivna metoda me je spasila. Ne bih je nikom preporučila, jer za to čovek mora da bude odličnog zdravlja da uzima toliko lekova tako odjednom.
Moja krvna slika je idealna, i ja sam to mogla da podnesem.
Ali bih svakome preporučila fastum, šetnju i objasniću vam koje vežbe raditi, ide sporije, ali muž se izlečio.

Vežba se sastoji u sledećem.
Legne se na leđa na ravnoj podlozi bez ičega pod glavom.
Uhvati se noga, savije u kolenu i vuče / isteže na unutra prema glavi sa obe ruke, bez prevelikog zatezanja, i tako drži 30 sekundi. Jedna pa druga noga.
Druga vežba je nasloniš se rukama na zid i istreseš / tresneš unazad iz dupeta jednom jako nogu, jedna pa drugu.
Ala sam objasnila jblo mater.
Ima na youtube prikazano to što pričaš.

Rodjaci imaju stan / dvadeset dva stepena u plusu je / volela bi da meni jednog dana bude tako toplo ? .
Prozor se otvori na kant ako je previse toplo / rashladi se / uh stvarno mi je lose kada pomislim da mi je hladno svake zime /ne sudim ne osudjujem samo mi je bas los osecaj.

Totalno ti verujem.
Komšinica sprat ispod 23 stepena, a kod nas uvek 20.
Da nismo kupili šporet njima dvema i one bi se mrznule.
Nisam ni ja ljubomorna, samo mi žao što moram da dogrevam a plaćam.
Inače ova naša klima će izdržati ovu zimu, a za sledeću ćemo se opremiti.
Ovih dana je bilo bolje u stanu, toplije, a ja šetam i radim, pa mi je toplije.
Sada imam samo majicu i duks za divno čudo.
Šetam po stanu od kako sam ustala zbog išijalgije. Probudila sam se sva bez veze od dugog spavanja, pa sam se razglavila vežbama istezanja i šetanjem, i zapravo sam dobro, ne bole me leđa i noga.
Nisam pustila klimu, sasvim je podnošljivo, a uskoro pečem musaku, neće biti hladno.
Samo još grejanje da rešimo ovde i sve smo uradili.
I ovako je sada podnošljivo kad se pusti klima, ugreje čak do 25 stepeni.
Jedina greška kada smo kupovali klimu je bila što odmah nismo uzeli inverter. Onda ne bi bilo problema.
Imaćemo para u aprilu i eto je Bože zdravlja.
Možemo da uzmemo na zabranu, ali ja kredite mrzim i protivim se tome uvek.

Ostala sam dužna recept za jeftine projice. Bukvalno stavite šta imate u kući, jedino neophodno je nekakva masnoća (može i mast), par jaja, voda može umesto mleka, par kašika običnog i bilo kakvog kukuruznog brašna, i parče sira bilo kakvog. Samo se malo posoli. Jaja se mute odvojeno pa spoje belanca i žumanca da se masa uveća. Prašak za pecivo bukvalno jako malo.
Ja sam tako naučila da ih kad nemam sve pravim sa čim imam. Ništa im ne fali.

Osim toga, mi smo razmaženi, hoćemo po ceo dan da ležimo, ne mrdamo guzicom i bude nam toplo. Mora čovek malo i da se kreće i da radi. Uz pečenje i klimu po potrebi vrlo je pristojno.

Poslednja izmena:
Moram da kažem da nas mali pas Aki polako ali sigurno napušta. Da li će preživeti do proleća ne znam. Bio je izveden jutros, i opet se upišao u kući.
Ima mnogo jadan bolesti, uz sve ne vidi i nema orijentaciju.
On jede, pije normalno, zna još uvek da ide u šetnju i još uvek funkcioniše.
Ali pitanje je do kada.
Rano je još da ga uspavamo jer pas jede, pije i živi relativno korektno još uvek.
Mi smo se svi već navikli na tu ideju da nas uskoro napušta, kada je pre neku noć jedva prekostao.
To je sve život, neću previše da tugujem.
Kad je porastao stvarno je bio kengur, i to kakav.
Borićemo se i čuvati ga do kraja, šta još da kažem.

Htela sam da podelim svoje utiske za Kuhn Rikon noževe, pošto sam kompletira sva tri noža koja su mi bila potrebna (meso, univerzalni i ljuštenje).
Noževi su stvarno odlični, ali mislim da zahtevaju umešne ruke u kuhinji. Ipak je ovo oprema samo za iskusne, jer su stvarno jako oštri.

Meni su super, ali onaj ko ne barata nožem redovno u kuhinji, nije za njega.

Poslednja izmena:
Slušam sada o tjuberu Danijelu Đukiću iz Novog Sada koji hoće da se ubije. Ne bih ni znala nego mi muž kaže. To je onaj čuveni iz Dnevnjaka, sa čuvenim klipom o rijatijima.
Još jedna kontraverza u nizu.
Obično se ne bavim time javno, ali ovo je jače od mene.
Nadam se da će da se sabere. Od komike je retko ko uspeo da živi, a posla ima i dostojno je raditi. Neka pošalju psihijatra i nek se kad ozdravi prihvati posla, a komika iz razonode.
Na kraju krajeva i državni posao tako rade.
Apsolutno sam protiv toga da neko diže ruku na sebe, to je ozbiljna psihička bolest.
Osim toga, čovek je mlad, lep i duhovit, život ali stvarno je pred njim.

Ja ne radim ništa. Plakala sam zbog cuka, stiglo me, a u kući kod muža je otpao deo nadstrešnice sa terase, mogao ih je povrediti.
Srećna slava svima koji slave.
Nas troje smo svi nešto bez veze.
Muž se ukočio od radova juče, ćerku boli glava od ciklusa i stresa i obaveza, a ja sam nešto potresena zbog psa i uopšte sa ovim oko kuće i uhvatim se da me onda sve pogađa više nego inače...
Idem da pustim muziku.
Posle odoh u šetnju da razbistrim glavu.
Očigledno mi nisu sve koze na broju.

Ajde molim te, hoće da se ubije i sve snima i objavljuje na tiktoku?

Malo medijske pažnje, što da ne.
Da podigne rejting svojih klipova.

Inače, uspeli su da ga odgovore i odvela ga je hitna pomoć.

Možda mu je pomoć potrebna, ali stvarno su ga više preterali.

Lady, nadam se da će mužu brzo popustiti leđa.

Hvala ti, bolje je, svi smo bolje :vzagrljaj:
Što se njega tiče, drago mi je da su ga odveli, i neka mu daju terapiju i doviđenja. Posao bato i mani se interneta i ćao, i bićeš zdrav ko dren.
Ja sam bila u šetnji i otišla do one fensi prodavnice i kupila sam mužu dezodorans, sebi čarape, ćerki rolere, i čokoladu po dobroj ceni, i jedan dobar sapun da imam. Nisam išla za džabe. Tamo sam sve platila jeftinije neverovatnih 500 dinara, a sve je dobro, nivea dezodorans, unihopke, milka sa celim lešnicima. Sve je jeftinije i to mnogo.
Sad sam oribala plehove i prošetala Akija. On je prihvatljivo ok, što me malo utešilo.
Moja leđa i noga su ok, šetnja je spas. I terapija je spas. Sporadično malo boli, ali ne mnogo. Još koji dan i biću super.
Sad slušam muziku i uživam što sam sve u kući kupila ♥️

Back