Nama je šlaga ostalo od kolača koji smo pre neki dan pravile.
Meni će muž tražiti jagode sa šlagom, posle će i ćerka da se priključi, a mene mrzi da idem po mleko. Obično imam bar nešto u frižideru za plazmu ili šlag, ali sam sad potrošila za projaru, a kako ga ja ne pijem, a ništa nisam pravila posle, nisam ga stavila na spisak za kupovinu. Šlaga uvek imam bar po neki u fioci, a mleko eto nemam uvek

Samo da me ne poteraju u prodavnicu

Lepe su nam jagode. Ja sam uzela malo, da ostavim mužu jednu činiju, pa ću ih kupiti kad opet stignu kod nas i malo padne cena. Ne mogu da idem do pijace samo zbog jagoda svaki dan, jer mi nije blizu. Videću da odem do Ruskinje sutra, ona ima jagode, a to mi nije daleko, pa ću sutra uzeti i mleko. A njena roba je uglavnom vrlo dobra.
U ponedeljak teramo kola na registraciju, pa muž i ja sutra moramo da operemo kola.
Sutra pržim ove mlade krompiriće što sam nam uzela danas, i ispržiću krmenadle i uz to salata i supica sa knedlama, em brzo, em lepo.
Uzela sam one moje pomorandže, pošto mi u planu ishrane piše citrusi da se jedu, a njima taman mogu da napravim ceđenu.
Nova daska me služi sjajno, sečem i domaću pršutu i domaću slaninu na njoj lako, operem je posle i držim je sad kao ukras u kuhinji pošto je mnogo lepa, i taman mi se suši.
Ja sad slušam muziku, muž je ušivao dugme na sakou, a ona radi na svom kompu vežbu za faks. Psi spavaju, a sad je već hladnjikavo, pa sam obukla duks, i kad ona završi da operem ovih par tanjira i šerpicu od ručka.
U kući nema mnogo posla, samo kupatilo, sve nam je i dalje sređeno, a prašina nije još stigla da napada od onog pronta.
Zato se sad odmaram i koristim priliku da se odmaram dok nema posla, a i uživam kad je sve lepo.