Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobro jutro
Kod nas nema sunca, ali ima snega
Zvala sam za vodu na dva mesta, nalozi su otvoreni, doći će danas
Mi vode imamo za piće i wc, ali za kupanje nema pritiska
Moram da ugrejem lonac na šporetu i odem da se okupam nekako
Valjda će rešiti
Jutros su svi bili ljubazni i to mi malo sve sad lakše palo
I dobro je da ide koliko god, ne kao juče, bez kapi

Dobar dan
Iz stambenog su bili, ne radi vodomer i zapušeno je sito pre vodomera. Čekamo vodovod da dođe.
Oni su svi oko otvaranja Savskog trga danas, znači sutra.
Ja sam ugrejala lonac vode i uspela da se sredim, bilo je prilično bezbolno.
A onaj sastanak je protekao dobro, i uradila sam mnogo toga za danas, pala sam na nos.
Kao pas sam umorna i psihički i fizički.
Možda dođu i popodne da ovo reše, nadam se.
Vode za piće, ručak, wc i sudove ima, ali za bojler i kupanje nema.

Jako me potreslo što mi je muž rekao danas. Neko dete ne znam koliko godina se obesilo tako što je prihvatio tik tok izazov da steže kaiš dok se ne onesvesti, i udavio se. Gospode Bože.
Siroto dete.
Ja bih takve i slične mreže zabranila i deci bih takođe zabranila da koriste tik tok, youtubere i sve socijalne mreže dok ne dođu u neke godine.
Ovo što ova digitalazicija radi sa ljudima je strašno.
Šta reći za ovaj slučaj, potpuno sam se frapirala. Toliko mi je to užasno da sam bez komentara.

Ja kad sam videla šta je taj tik tok odmah sam ga deinstalirala. Znači sve više sam protivnik svih socijalnih mreža, rijaliti programa i besmislenih lanaca prodaje i tržnih centara. Ispiraju nam mozak na sve načine.
Moj muž je pametan. On nema baš ništa od svega toga i totalno ga boli dupe za internet sadržaje. Boli i mene doduše. Još ovog foruma da se manem i totalno sam zdrava po tom pitanju.

Htela sam da kažem da ćemo pre ili kasnije morati da počnemo da živimo normalno u nekom trenutku, uprkos koroni. Ona neće nestati, čak i sa vakcinacijom, moraćemo da živimo sa tim da sada živimo kako moramo i koliko nam je suđeno. Kao lutrija, treba biti srećan dok si živ i zdrav. Ono što ću ja da radim kao i do sad je da se čuvam sa jednakom dozom opreza. Za sada se nećemo vakcinisati, njih dvoje jer su alergični, a ja imam hronično oslabljen imunitet. Kao i do sad, staviću zdravlje i bezbednost uvek na prvo mesto, bez nepotrebnih rizika. Koliko ćemo polu unormaliti život zavisi kako će se ovo dalje kretati i ponašati. Jedino ukoliko se stvarno čuvamo uvek i bez izuzetka se možemo sačuvati.
Ja sam se konkretno već navikla na ovaj život. Kafana mi ne nedostaje, da putujem ne volim, a da se kupuje može normalno i meni ovaj život zatvorenog tipa nije problem, jer možeš da šetaš i obilaziš šta želiš. Šanse da se zaraziš u kupovini su minimalne. Ono što ćemo do daljeg izbegavati su okupljanja i druženja sa ljudima. Ja nisam time naročito pogođena, muž donekle, a ćerka najviše, jer nema mogućnost da upozna normalnog dečka. Ali doći će i to. Čvrsto verujem da ćemo u nekom trenutku morati da obnovimo socijalni život, u nekoj meri, ili barem ona, a svakako će vakcinacija pomoći da se ovo pretvori u običan grip. Ja ću se vakcinisati onog momenta kada mi se zdravlje popravi i ustanovim da sam u rizičnim kontaktima, do tada nema potrebe.

Oprala sudove, imala sam pritisak da ugrejem bojler, i lepo sve oprala. Vode za kupanje nema, ali sam se ja sredila.
Natočena voda mi i dalje stoji u svemu, sve stoji u pripravnosti. Treba da siđem do kola, mada muž kaže da ne moram, a ne bih ni u prodavnicu, htela bih da sačuvam da danas jedemo šta ima, pošto je sutra plata. Ne ide mi se napolje uopšte, smrzla sam se u stanu, i sad bih samo džonjala. Ima jaja i seckano, pa je dovoljno za večeru. Ja imam isto za sebe i paradajz ako budem gladna, a već jesam.
Nisam danas toliki popizditis oko vode kao juče, rešiće se, bitno je da kako tako možeš da uradiš osnovno. Jedino veš ne mogu da operem i kosu, ali strpiću se za toliko.
Sad ću da vidim s mužem moram li da silazim ili jok. On će reći ma nemoj ima dovoljno. I odoh da večeram nešto sitno.

Jako me potreslo što mi je muž rekao danas. Neko dete ne znam koliko godina se obesilo tako što je prihvatio tik tok izazov da steže kaiš dok se ne onesvesti, i udavio se. Gospode Bože.
Siroto dete.
Ja bih takve i slične mreže zabranila i deci bih takođe zabranila da koriste tik tok, youtubere i sve socijalne mreže dok ne dođu u neke godine.
Ovo što ova digitalazicija radi sa ljudima je strašno.
Šta reći za ovaj slučaj, potpuno sam se frapirala. Toliko mi je to užasno da sam bez komentara.

Čitala sam o tome.
To je bilo pre par dana.

Srećom jedino što od mreža imam je fejs i krstarica.

Back