Dobri, kulturni, fini, lepo vaspitani muskarci i zene

Da li volite dobre, kulturne, fine, lepo vaspitane osobe?

• M, da

• Z, da

• M, da, ako ima malo "loseg"

• Z, da, ako ima malo "loseg"

• M, ne

• Z, ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ne, nego nemaš prijatelje sa kojima bi izašao, niko te ne voli.:hahaha:

Ко ружно паче :sad2:

Ja nisam mislila na to.

Него? Шта је то карактеристично за године? Пре 100 година карактеристично за 20-е је да већ имаш децу. Моја деда са 18 направио мог ћалета и то је у то време било нормално. Данас је то нешто па помало и ненормално, поготово за млађане. Мораш завршити средњу, факс, наћи посао, па тек тамо око 30-те прављење деце. Дакле, карактеристично за године се мења временом, данас је једно сутра друго.

Е сад, шта ћемо ако неки млађани живи у некој варошици где нема са ким и где да изађе јер су сви сељаци, примитивци, дрогирају се, једном речју ненормални су за нас рецимо, а он фин и културан. Јел то значи да он није нормалан зато што се не излази са њима или они нису нормални а он нормалан?

Него? Шта је то карактеристично за године? Пре 100 година карактеристично за 20-е је да већ имаш децу. Моја деда са 18 направио мог ћалета и то је у то време било нормално. Данас је то нешто па помало и ненормално, поготово за млађане. Мораш завршити средњу, факс, наћи посао, па тек тамо око 30-те прављење деце. Дакле, карактеристично за године се мења временом, данас је једно сутра друго.

Е сад, шта ћемо ако неки млађани живи у некој варошици где нема са ким и где да изађе јер су сви сељаци, примитивци, дрогирају се, једном речју ненормални су за нас рецимо, а он фин и културан. Јел то значи да он није нормалан зато што се не излази са њима или они нису нормални а он нормалан?

e onda će se oženi

a ovo ostalo slažem se, baš je tako u malim sredinama gde pokažeš neku kulturu, vaspitanje...osuđen na propas ili da se prilagodiš, da se spustiš na njihov "nivo" :neutral:

e onda će se oženi

a ovo ostalo slažem se, baš je tako u malim sredinama gde pokažeš neku kulturu, vaspitanje...osuđen na propas ili da se prilagodiš, da se spustiš na njihov "nivo" :neutral:

U tim malim sredinama ljudi su 5 x kulturniji, vaspitaniji od seljadije po metropolama.

Када сам рекао варошица, као мала средина, нисам мислио на то да су ту људи баш неваспитани, него мала због тога што тада лик нема неког избора. Мала средина, мало људи. Ако је међу њима омладина некултурна, онда немаш са ким да изађеш. У великом граду пак није тако. Ако у твом крају има сељака, можеш да одеш у други крај где их нема или пак да изађеш на место где су људи културнији.

Pa i to, ako neko nema ni 2 prijatelja, mislim da nesto s njim nije u redu...

- - - - - - - - - -

u pravu si,to zavisi gde si rodjen, kakvo ti je drustvo....

Nekome i jeste to - biti u skladu sa godinama- da izlazi sa lokalnim narkomanima ~~~

znam kako sam prolazio u mojim počecima sa ženama dok sam bio fin i kulturan i prijatan i lepo vaspitan i sa manirima...jer sam takav izašao iz kuće... a isto i u društvu...a i vidim kako danas prolaze takvi ljudi, pogotovo što sam ja iz te priče i što umem da prepoznam
nema od toga neke koristi, potpisujem...ok, ne treba da budeš buzdovan, ali preterani maniri i dobrota ničim izazvana samo škode

ok, ali bar imate izbor...mi ovde nemamo izbor...il se spusti na njihov nivo il nemaš s kime da izađeš

Нисам ни ја у граду, већ исто на селу, само ово моје село није баш оно класично село где су куће на километар удаљен, већ је мало другачије, као неко насеље. Ја дођем рецимо на граници између два села где сам био и у једном и у другом, где се виде разлике у понашању. Исто тако до Београда идем, па и ту видим разлике међу људима.

Е сад кад немаш избор онда јесте зезнуто. Ја се не бих спуштао на њихов ниво у смислу: Ајде дрогирај се или те не прихватамо. Можда да сам рођен у неком тако месту, па од малена навикао на њих, можда бих се и дрогирао као млад, глуп и наиван, али овако не бих.

Pa i to, ako neko nema ni 2 prijatelja, mislim da nesto s njim nije u redu...

- - - - - - - - - -

u pravu si,to zavisi gde si rodjen, kakvo ti je drustvo....

Nekome i jeste to - biti u skladu sa godinama- da izlazi sa lokalnim narkomanima ~~~

Можда није у реду са њим, али можда он хоће да се дружи али нема са ким. Не знамо шта ко мисли и осећа, па ако не излази не можемо баш одмах да га осудимо да није нормалан. Вероватно има неке своје разлоге за то, а можда и није баш дружељубив тип. Можда му смета бука у дискотеци, воли више да изађе на нека мирнија места. Разумем шта мислиш када кажеш да није нормално и људски ако не излазиш у смислу ако се не дружиш. Човек је друштвено биће, не може да опстане без заједнице, што би рекао Аристотел човек ван полиса, ван заједнице је или звер или бог. Али ако заједница ради нешто што није у реду, не можемо се повиновати томе. У нацистичкој Немачкој је било нормално убити Јевреја. Онај који то није радио, па није ненормалан и нема људског у себи, већ управо супротно.

Због тога не ваља увек радити оно што сви раде. Боље је 100 људи 100 ћуди, него 100 људи 1 ћуд. Што морамо сви да мислимо исто, волимо исто, радимо исто? Једноумље може некоме да уништи живот, таленте, амбиције, да га зароби, онеспособи.

Back