Dobra strana Osmanskog carstva

ja učim osmanski turski

e onda da znaš...

ovi BOŠNJACI isto kažu urmašice ili da budu kao više orijentalni HURMAŠICE

al kur moj...

kaže se KALBURABAST, tek će te tada Turci razumeti i odmah osmehnuti
e a NAJJAČI kolač ikad :super:

- - - - - - - - - -

oni prave nešto sa cimet varijantom i od specijalnog brašnja, mi na Balkanu pravimo neku jeftiniju modifikaciju
obe varijante su super naravno :D

- - - - - - - - - -

Ćevapi? Da svakako smo bogatiji za gastro ponudu.

ČORBA!

- - - - - - - - - -

inače Turci kao Turci imaju jako malo svojih originalnih ponuda, uglavnom je to miks svih regija koje su držali

Dobra strana bosnjackog carstva je i u tome,sto su oni imali pravo da razdevice svaku devojku,pre udaje.Tako da sada,svi mi koji smo pravi Srbi,imamo te turske gene.Poznato je u nauci,da samo
nacija koja je ukrstena,koja ima vise nacionalnosti,vise
raznih krvi u svojim venama,da je to lepa nacija.Eto,zato mi spadamo u lepu naciju,sto je turska sperma,preko genetike,u svima nama.

Otomanska Imperija - u daljem tekstu skraćeno OI
Evropska Unija - u daljem tekstu EU

OI - 3% porez, 10% za trgovce i gazde
EU - 22% kroz PDV znači i neazposleni

OI - uzimali jedno dete za vojsku
EU - ne dozvoljava trudničko po Ugovoru

OI - sunet opciona stvar jer je štetna
EU - vakcinacija obavezna rabota iako štetna

OI - od harača izgradjuju infrastrukturu - mostove, puteve, tvrdjave
EU - daje kredit al da njihove firme izgradjuju, onda te bombarduju sruše sve to a pare traže nazad

oćete još?

Dobra strana bosnjackog carstva je i u tome,sto su oni imali pravo da razdevice svaku devojku,pre udaje.Tako da sada,svi mi koji smo pravi Srbi,imamo te turske gene.Poznato je u nauci,da samo
raznih krvi u svojim venama,da je to lepa nacija.Eto,zato mi spadamo u lepu naciju,sto je turska sperma,preko genetike,u svima nama.
Право прве брачне ноћи у османлијском царству никада није постојало.

Burek, baklava, tulumbe, urmašice... ima ihaj.. RATLUK...

Не верујем да су то Срби спремали током Османског царства. Можда у позном периоду, кад је царство већ било на зениту своје моћи, тако да таква исхрана вероватно и нема везе са боравком Османлија на Балкану. Као што данас спремамо разне кинеске ђаконије, а Кинези никада нису били претерано пристуни на нашим просторима, осим последњих деценија у трговачком смислу. Од кухиње која је могла доћи са Турцима, а која се несрећом запатила код нашег народа, јесте спремање на лоју код муслимана што раније није била традиција овог поднебља.

Kakve gluposti... :eek: :hahaha:

nje
Takvo pravo nije postojalo. A i bez njega smo izmesani.

Koje su bile dobre strane Osmanskog carstva na Balkanu?

Unaprijed hvala,
Lamasu

Nemoguće je dati ocenu za period od skoro šest stotina godina...previše vremena i previše široka oblast, a svakako nemoguće ukratko.

To je posebno važno za različite periode; recimo u ranoosmansko doba Turci su bili benevolentni osvajači koji su u mnogim pojedinim slučajevima izgledali kao društveni korak napred, a ne unazad. Što zasigurno ne važi za sva vremena, posebno kada su se granice dublje pomerale i imperija vodila skupe i teške ratove.

Зашто се уопште толеришу овакве теме? 'Добре стране', 'лоше стране'.

Отвори тему 'Османлијско царство', па лепо дискутуј. Ово је као да ја сад отворим тему 'доље рубље у Османлијском царству' или 'историја развоја бурека'. Поптуно бесмислено.

Да ли би неко на израелском форуму отворио тему о добрим странама нациста? Помало некоректно, зар не?

Poslednja izmena:
DExxJwGWsAEJznu.jpg

Prilozi

• 16831934_10154642056166749_9131221754293602810_n.jpg
    16831934_10154642056166749_9131221754293602810_n.jpg
    58,9 KB · Pregleda: 6

Back