Dobra predskazanja

Nisam sigurna da li je to intuicija ili nas nesto cuva. Ali verujem da se sve dogadja sa razlogom. I da nas cak i nesto trenutno lose sacuva od neceg goreg kasnije.
Najzanimljiviji mi je odnos s ljudima. Pojave se u nasem zivotu, damo jedni drugima sta treba, oni koji su nam namenjeni za stalno tu i ostanu, a ostali kada se istrosimo nestanu. Jeste li primetili da se sa nekim cesto vidjamo, druzimo, blizu zivimo ili posecujemo ista mesa... a kada se odnos iz nekog razloga prekine, prestanemo da se srecemo, cak ni slucajno? :)

verujem
sta cu takav mi horoskop

evo pre neki dan dolazi mama i kaze da je sanjala tatu
i kao tata je pita da li ima da mu da malo para
kaze mama, dobro, nego i ovde je tesko, ne znas sta se sve izdesavalo od kako si ti otisao
sestra kaze - cekaj bre nikad tata nije trazio novac, uvek je bio on taj koji je davao
i pogleda, kad tamo zakup grobnog mesta istekao 21...a ona mislila da treba 25.dauplati
i ode i uplati odmah za sledecih pet godina i kaze mami - kazi tati da mu je hotel uplacen sledecih pet godina, ne treba da brine..all inclusive
kako posle da ne verujem
moj dragi tatica :heart:

Verujete li šestom čulu? Da li čitate signale koje odasilju drugi ukućani, partner, deca, prijatelji, stranci? Kakva vam je intuicija? Da li "vidite" iza događaja i promena u okolini?
Samo tako i nikako drugačije.
Npr neko bilduje tricepse, a neko fine radare intuicije.
Lepo se to uklapa i uopšte se ne kosi sa logikom, kako bi neki pomislili.

- - - - - - - - - -

+ nikakve veze nema sa sujeverjem.

Verujete li šestom čulu? Da li čitate signale koje odasilju drugi ukućani, partner, deca, prijatelji, stranci? Kakva vam je intuicija? Da li "vidite" iza događaja i promena u okolini?

Sesto culo je pogresan izraz.

Neke stvari naucimo dok smo jos u majcinom stomaku i to nam ostane urezano za ceo zivot a da toga nismo ni svesni. Kasnije u toku zivota sticemo jos iskustava na osovu kojih mozak podsvesno obradjuje informacije pa zbog toga neki misle da postoji sesto culo.

ja samo znam da nesto ne treba da uradim,a sta treba to ne znam
ali mi cesto stomak kaze,to ne!
osecam sitne vibracije kod bliskih ljudi,promene raspolozenja,ili da su neraspolozeni cak i kad to pokusavaju da prikriju
al zato kad resavam sudoku,pa kad recimo trojka u jednom kvadratu moze samo na dva mesta a ne znam kako da nastavim,redovno pogresim
nepogresiva sam koliko uvek pogresim :lol:

Nisam sigurna da li je to intuicija ili nas nesto cuva. Ali verujem da se sve dogadja sa razlogom. I da nas cak i nesto trenutno lose sacuva od neceg goreg kasnije.
Najzanimljiviji mi je odnos s ljudima. Pojave se u nasem zivotu, damo jedni drugima sta treba, oni koji su nam namenjeni za stalno tu i ostanu, a ostali kada se istrosimo nestanu. Jeste li primetili da se sa nekim cesto vidjamo, druzimo, blizu zivimo ili posecujemo ista mesa... a kada se odnos iz nekog razloga prekine, prestanemo da se srecemo, cak ni slucajno? :)

Da, da i ja sam to primetila :)
U jednom trenutku samo pocnes nekog da sreces, da te asocira i onda kraj..nema vise nicega, ni koincidencija ni susreta.

Sto se tice teme, zabranjeno je otvaranje tema o drugim forumasima :p:
Imam jaku intuiciju, neke stvari bas osecam, predosetim. Svi me zezaju za to da sam prava vestica (mozda zbog izgleda ipak).

Ali nisam vise sigurna da je to intuicija ili imam moc da pamtim neverovatne detalje i da po iskustvu i logici predvidjam nastavak price. Nesto sam bliza stanovistu da je to neka kombinacija, logike i prethodnih iskustava.

Po tom pitanju postoje neke dve vrste ljudi: oni koji se druže sa svakim ko im naiđe u životu, ne zameraju se nikome, svoje stavove oblikuju prema društvu, vodeći se onom "ko zna zašto će mi taj i taj trebati u životu", sistem druženja liči na metode trampe iz antičkog doba, lajk za poklon, kompliment za kafu, sex za posao, itd.

I oni koji se druže samo sa onima koji su slični njima ili koji ih inspirišu da budu bolji ljudi, uspešniji. Njima je mesto prebivališta kao neki hram, sveto mesto u koje su samo odabrani pozvani da pristupe. Imaju svoje stavove, jak karakter i neka svoja pravila života, kojih se ne odriču radi neke popularnosti.

Ima i onih koji lutaju između te dve grupacije, ali se na kraju priklone nekoj.

verujem u intuiciju ako neku superbrzu podsvesnu obradu podataka...
i msm da se doasta toga nauci kako se razvijamao,i kako se ponavljaju mimike lica,to sve mozak upije,al ima i ljudi koji se rode sa to vecom sposobnoscu poazanja sitnih promena na licu...
secam se eto primer iskustvo,bilo na tv kako je neki vatrogasac usao u kucu sa dr vatrogascima,i vrata neka su bila zatvorena,ion j odjedanput rekao da svi odma izadju,i kako su izasli eksplodirala je cela kuca,a ustvari podsvest mu je brzo uradila(a da nije ni zano sto im govori da izadju) jer je tu bio neki pritisak vazduha iza vrata nekih il sta god,i da su nastavili sve bi odma eksplodiralo,i svi bi pocrkali...

a ima i ona serija lie to me,oliku koji izucava mimiku lica,i lako prepozna ko laze a ko ne...

- - - - - - - - - -

Sesto culo je pogresan izraz.

Neke stvari naucimo dok smo jos u majcinom stomaku i to nam ostane urezano za ceo zivot a da toga nismo ni svesni. Kasnije u toku zivota sticemo jos iskustava na osovu kojih mozak podsvesno obradjuje informacije pa zbog toga neki misle da postoji sesto culo.

ovo sve ok,al sta moze da nauci u stomaku?refleksiju na jake zvuke..msm nije mi jasno,kapiram da u procesu odrastanja razvije tu sposobnost,al sta moze u tibi da skonta?:)

Back