Dobra majka da li bije svoju decu

Nisam odrasla u takvoj porodici, daleko bilo.
Moj otac i stric jestu, u porodici gde je jedan roditelj bio alkoholičar.To je strašno,...ne zna se šta je gore.
Ali sećam se da je jedan profa u srednjoj školi, tukao muškarce koji su pušili u muškom WC-u.Niko mu ništa nije mogao ,tukao ih je svakodnevno.Oni su se smejali dok ih udara,kao da su tako i zaslužili.Ni roditelji nisi intervenisali ,...ne znam za generaciju koja na ovaj ili onaj način nije bila svedok nasilju. Tako su generacije odrastale i stasavale.Tužno! Sada je profa već pokojni.Drago mi je da su se sada u toj školi, stvari ipak promenile, po tom pitanju.

Tri puta me keva istukla da se secam, ali realno sam bila dobro dete. Ne mislim da je to bilo pametno, vaspitno niti bilo sta. Jednom sam se upiskila od straha, i pre nego sto me istukla. Grozno. Nijedno dete ne treba da to dozivi.
Oprosti joj,...nije znala tada za bolje!
Verujem da više boli kad majka udara, sigurno te nije ovako baš "isprašila"... ,ova deca beže i vrište od nje, monstruozno!

Oprosti joj,...nije znala tada za bolje!
Verujem da više boli kad majka udara, sigurno te nije ovako baš "isprašila"... ,ova deca beže i vrište od nje, monstruozno!
Ne znam, nisam pogledala video. Oprostila sam joj odavno, samo eto imam svoje smatranje da decu ne treba tući. Razumem da dete ume da "izbaci iz takta" roditelje, ali ne mislim da batine imaju vaspitni karakter kakav im se pridaje u nasem drustvu.

pa nije vec napravila
djeca imaju 4 i 6 godinica
u normalnom okruzenju i uz dosta ljubavi
mogu izrasti u najbolje verzije sebe
od djece nikad ne treba odustajati
oni nisu nase male kopije
To da,...mda majka je ipak samo jedna.
Odrasta se u normalne ljude i iz devijantnih porodica, ali i odrastaju sa saznanjem da nisu imali normalne roditelje.
To je vrsta "hendikepa" za ceo život.
Jedino, što kasnije shvate da su nedužna bića i da ni u čemu nije bila njihova krivica.Zato sam u napisala da je sve to jako tužno,...u krajnjem slučaju, nije majka koja je rodila, nego koja je vaspitala i podigla decu.
Tako da mi ne ide u glavu, o čemu misli neko k'o ovako "lema" decu?

Poslednja izmena:
To da,...mda majka je ipak samo jedna.
Odrasta se u normalne ljude i iz devijantnih porodica, ali i odrastaju sa saznanjem da nisu imali normalne roditelje.
To je vrsta "hendikepa" za ceo život.
Jedino, što kasnije shvate da su nedužna bića i da ni u čemu nije bila njihova krivica.Zato sam u napisala da je sve to jako tužno,...u krajnjem slučaju, nije majka koja je rodila, nego koja je vaspitala i podigla decu.
Tako da mi ne ide u glavu, o čemu misli neko k'o ovako "lema" decu?
mozda je glupa pa i ne misli previse

Jeste li ovako tukle svoju decu ili su vas tukli? Moze li se doneti zakon da se ovo zabrani? Ovoj zeni niko nista ne moze, nema zakona, muz je na radu u Rusiji.
Ih , vidjam ovo svaki dan....gde god hoces.....
Ima tu jedno pravilo , da ih vise bije manje bi glasno plakala....
Srpsko pravilo , prakticno i vazi , video sam..
A ovakva situacija ti je normalna svuda...

Pazi naglasavam normalna..

Ono sto bih ja podelio , bar malo da se napravi razlika je kad ovako biju po 5,6 puta dnevno , ali posle ljube tu decu i ipak ih paze, nego su malo histericne s vremena na vreme, ebiga, feminizam ne funkcionise sa decom..

A ima onih koje biju i samo prave pauzu , nema ljubljenja izmedju..

Inace smatram da je tu jednaka uloga i muskaraca, i oni brate mlate i ponizavaju decu , i to vidjam svaki dan...

Ako mislite da je ovo nasilje, e onda brajko morate debelo da menjate kriterijume, jer u Srbiji ono sto ja vidim ovde u BG je prilicno gadno , a isto je i dole na jugu...

Ja sam mislio nesto zestoko ce da bude....
A ono ovo , sica..
Samo da kazem, u socijalizmu jeste bilo batina, ali mnogo manje histericnih, mada nije tu neka manja steta, jer su psihicki ubijali u pojam ali dobro ipak nije bilo fizicki udaranja po glavi , mala deca se obicno i samaraju , veca ne...itd itd.
Nasilje u vaspitavanju dece je obavezno na Balkanu...

Ja sam protiv toga i rado bih odvajao decu od roditelja, ali vise da deca sama to mogu da rade...kad hoce i kako hoce...

Ovakve psihopate su za doživotnu robiju.
Protivnik sam batina.
To sam već pisala mnogo puta na forumu.
Jedno je da dete dobije po guzi, drugo je maltretiranje dece.
Od ugnjetavane dece prave se monstrumi.
Svaki oblik nasilja mora da se sankcioniše, a takođe i razvija društvo sa etičkim normama, da bi se uradila prevencija, što je svakako primarno za ozdravljenje društva u pogledu ove devijacije, koja je postala svakodnevnica.
Užas.
Ljudi moraju da se vaspitaju i leče da budu psihički zdravi, a javnost i mediji usmere na pozitivne primere i širenje jednog zdravog odnosa prema drugima, a ne mržnje i netrprljivosti.
Tacno je da ce formirano dete biti sociopata sigurno , psihopata verovatno , ali ce biti lepo uklopljeno u Srpski zivot...bez zezanja kazem.
To sam video toliko puta....
Pa razlog moze biti upravo tako vaspitanje koje dugo traje...

Sociopatolosko je sastavni deo , agresivno je sastavni deo Srbije, i bice jos vise, posto animalizam je novi trend, tj vraca se stari trend..

Promena roditeljisanja je nemoguca...zahteva mnogo znanja a imamo osobe koje ne znaju da zatvore vrata , bukvalno , na kuci...ulazu...

Ali kako da zatvoris nju , a verovatno sve koleginice sa posla izuzetak mozda 10 njih ne rade tako sa svojom decom...

Mnogo je cesta situacija ovo sto ste videli na snimku , ja sam to ranije kad nisam znao koliko je cesto zvao histericno bijenje deteta....moja tetka je tako mlatila bez razloga mog burazera, njenog sina...jeste postao namazan, jeste prosao sve moguce destrukcije, droga, navijaci , prebijanja, paljevine, nasilnistva, ali nije zavrsio u bandama, sto je jako cudno , smesno je reci , spasilo ga drustvo suprotnog tima iz kraja....tj jedni i drugi su se tukli medjusobno ali su bili prijatelji kad nije utakmica, ali se tuku kad je utakmica...

Medjutim vise ne mogu da to zovem histericno bijenje deteta, jer to stalno vidjam...u ovoj ili onoj formi...
Seljacko vaspitanje, samo je razlika sto u gradu je ova varijanta sa snimka, a na selu je bosanska varijanta...dodji ovamo , tri puta prutem , uvek je tu zbog smederevca neka grana i onda ajd mars napolje i onda dete suzama ode da leci tugu bez mnogo buke...posle nekog vremena, nauci da se suocava sa bolom, a uopste ne razmislja o razlozima dobijanja batina, nego samo kako da zaobidje dobijanje batina..
Logika prestane da bude vaznja, nego lukavstvo zaobilazenja i te tehnike..

Jeste li ovako tukle svoju decu ili su vas tukli? Moze li se doneti zakon da se ovo zabrani? Ovoj zeni niko nista ne moze, nema zakona, muz je na radu u Rusiji.
Bolje da nisam gledala klip..sva sam se uznemirila i nije mi dobro..:(
Ova žena ili nije normalna ili je duboko nesrecna i rastrzana pa svoje nezadovoljstvo iskaljuje na deci koju smatra krivcima za stanje u kome je
Muz na radu u inostranstvu a ona verovatno sama sa decom bez one stvari ..bolje da nadje nekog dok joj se muz ne vrati nego sto tuce tu decu

Evo dok sad pisem, slusam kako komsija mlati svoje dete..
Ali to nece pomoci nikako..
Prvo ne mlati ga ovako , nego ono tesko u glavu...tj ne udara ga da ostanu povrede nego da mu slomi duh.
Svaki dan isto, pre podne sin mu izudara cerkicu , dva puta, tri puta, onda se izudara vise psihicki sin , ubije se u pojam, siri se neka dominacija i ubijanje volje, a ne vaspitanje i zakljucivanje sta je dobro a sta lose..naprotiv uce ih sta je lose...takav su karakter roditelji pa ih tako i uce...
Kako da pronadju slabe tacke komsija, kako da im naprave stetu , kako da ih iznerviraju , kako da im vrate ako ih nesto nervira...kako da ih primoraju da promene ponasanje...npr ako komsija parkira na jednom mestu , onda mu prljaju kola, ako parkira na drugom onda ne...
Seljacka posla nadmudrivanja..
A prilicno zlobno....

To ce biti nova generacija Srba, ja tako mislim, jer vidim da se to masovno desava svuda i po unutrasnjosti...samo blaze nego sto ovo vidim..

Zanimljivo je kako to deluje na seksualni zivot dece, jer to u moje vreme odrastanja nije bio faktor...ne znam kako , mozda sam izbegao to dejstvo ali izgleda da postoji jaka veza izmedju ubijanja volje i licnosti deteta i seksualne ispoljenosti.
Mogu da vam kazem da bas zbog tih dejstava nije uopste prijatno reci ono bosansko balkansko srpsko , batina je iz raja izasla...tj nece mu nista biti ni ako ga mlatis i grdis i ubijas u pojam, bice samo bolji covek...

NECE garantujem, jer dete gleda i kako se roditelji ponasaju i sta rade...ako tu rade kako treba, onda ce biti bolji covek, ali ako su zlobni pakosni mutni , muljavi , onda nece...

Ova žena ili nije normalna ili je duboko nesrecna i rastrzana pa svoje nezadovoljstvo iskaljuje na deci koju smatra krivcima za stanje u kome je
Muz na radu u inostranstvu a ona verovatno sama sa decom bez one stvari ..bolje da nadje nekog dok joj se muz ne vrati nego sto tuce tu decu
Ako gledam slucajeve koje ja znam....
A ponasaju se isto ovako..
Onda je rastrzana, a ko nije....mora da organizuje cuvanje dece, a mora da radi...
Zatim je nezadovoljna, vise nego nesrecna.....suvise teska ocena je nesrecna..
Imanje ili nemanje one stvari , jeste bitno nekim zenama, Ali ne pomaze.....
Znaci vidim da i posle primanja one stvari, posto je udata i deca su tu , najvise ovo deca su tu , ne opada tenzija...

Ima drugih taktika koje su uspesnije, ali to je moja stvar, da ne sirim pricu.
Ono sto je verovatno je da nema organizovanu bejbisitersku sluzbu roditelja.
Zatim nije se snasla da napravi roditeljski komsiluk, mada je to tesko danas a i rizicno.
Treba formirati to jezgro mora biti vise od 4 deteta, a da roditelji umeju da precute sukobe..
Ako je manje od 4 moze svasta da se desi , od seksualne zloupotrebe do nasilja.

Posto ja imam teoriju povezanosti psiholoskog socioloskog radnog okruzenja, onda mogu da vas pitam..

Kako spajate politicku scenu , ponasanje na poslu vasih sefova i odnosi , zatim ponasanje drzavnih institucija prema vama i vase vaspitanje i ponasanje nasilnicko ili ne prema detetu..

Meni se to cini povezano...pa mi je logicno da ova agresivna vremena dovode do agresivnog ispoljavanja prema deci...ne mogu to nazvati vaspitanje...vise nevolja...dresura.

Iz filma napravljen sajt sa uvodnom slikom

1637783336990.jpeg

Obratite paznju na polomljenu vilicu koju podsvest odmah primeti , a svest ne..

Kad je žena sama s dvoje dece, zadnja stvar na koju pomišlja je "ona stvar"!
Pogubila se očigledno u tome, ko zna šta joj se sve usput "nakupilo" i dogodilo ,možda i nije normalna.Samo joj još je..č fali i rešena stvar.
To je razbibriga za dokone i slobodne žena, majka dvoje male dece, retko ima "tu privilegiju". :hehe:

Back