Dobise Crnu Goru nezavisnu i sva prava u Srbiji

LIBERTAS:
Srbija je potencijalno bogata zemlja a da li ce to i biti zavisi samo od Vas!

Како неко може бити "потенцијално богат" ??? Или си богат или си сиромах... али ако и даље наставе са свих страна да нам се каче на леђа - виђени смо за пропаст.
Зато Срби - у се' и у своје кљусе !

Браћа су братство разбратила, заједничко огњиште утулила...
зато нека иде свако на своју страну...
чујем нуди вам Ватикан преко Пољске да вас они џабе школују... 8-)

HEBEHA:
Bilo kako bilo, drago mi je zbog normalizacije odnosa u svakom smislu.
Prije svega su svi argumenti unionista pali u vodu jer je osnovna prica njihove kampanje bila: "Milo je lopov", a zatim "Neyebace nam se Srbija majke ako ne budemo dobri".
Da li je Milo lopov, ne bih diskutovala, nije zvanicno dokazano, ali su odnosi sa Srbijom ostali isti i jos bolji postali jer se zna ko je gdje. Tako ce ljudi iz Srbije dolaziti ovamo sa LK, a pasos nositi za slucaj da odu na izlet u komsiluk (Hrvatska).

Mislim da Srbija ovim odlukama nije nimalo ostecena, a ovi komentari su reaksija povrijedjene umisljene sujete pojedinaca. Isti koji su govorili o bratstvu sada pljuju prvu bratsku odluku. Za ocekivati.

Znam, znam, sada ce da vrsne bujica svega i svacega, kao i inace, ali se uopste ne uzbudjujem, naprotiv. Vazno je da je sada sve u redu, a Srbija treba da rijesi jos svoje probleme Kosova i Haaga, pa da pocne normalno da funkcionise i izvuce se iz zivog blata primitivizma. Tamo zive meni jako dragi ljudi i zelim da im sto prije bude sto bolje.
Mala, covek bi iz ovih tvojih reci mogao pogresno izvuci zakljucak da ste vec postali Monako, da se u stvari o tome glasalo na tom vasem referendumu, a ne da ste i dalje ono sto se i do sada bili, dakle jedna brdovita vukojebina na slepom crevu (!) Balkana koja masta o nekakvom 'de luxe' turizmu. Mastaju i Namibija i Zanzibar ali im mnogo bolje polazi ide od ruke...

Inace, i treba da se nadas da ce Srbiji biti sto bolje ali ne zbog nekakvog "saosecanja" sa neke imaginarne moralne i civilizacijske visine, prouzrokovana viskom alkohola ili problemom sagledavanja stvarnosti, nego zbog toga sto veliki broj crnogorskih porodica zaradjuje za hleb u toj Srbiji ali i zbog toga sto ce Srbija ove godine krenuti u gradnju svoje deonice autoputa Beograd-Juzni Jadran koji bi sve te vase vukojebine prikljucio sa mrezom evropskih autoputeva. Da, dobro si cula, Srbija vas prikljucuje sa Evropom, mada ko zna za sta je to dobro. Sto se mene tice, takvi kao ti bolje da ostanete tamo gde ste...

Svima srpsko državljanstvo
16. jul 2006

PODGORICA (SRNA) - Ministar za dijasporu Srbije Vojislav Vučević rekao je da je Vlada u Beogradu izradila Predlog za izmenu i dopunu Zakona o državljanstvu, kojim je predviđeno da svi građani Crne Gore, koji to žele, brže i s manje formalnosti dobiju državljanstvo Srbije.
On je za "Dan" naveo da je Srbija odlučila da ne pravi razliku između građana Crne Gore, i da će većina građana Crne Gore tražiti državljanstvo Srbije.
- Srbi iz Crne Gore bi trebalo da imaju malo strpljenja, jer će, kako stvari stoje, brzo moći da dobiju državljanstvo Srbije - rekao je Vukčević.

gradac5:
Svima srpsko državljanstvo
16. jul 2006

PODGORICA (SRNA) - Ministar za dijasporu Srbije Vojislav Vučević rekao je da je Vlada u Beogradu izradila Predlog za izmenu i dopunu Zakona o državljanstvu, kojim je predviđeno da svi građani Crne Gore, koji to žele, brže i s manje formalnosti dobiju državljanstvo Srbije.
On je za "Dan" naveo da je Srbija odlučila da ne pravi razliku između građana Crne Gore, i da će većina građana Crne Gore tražiti državljanstvo Srbije.
- Srbi iz Crne Gore bi trebalo da imaju malo strpljenja, jer će, kako stvari stoje, brzo moći da dobiju državljanstvo Srbije - rekao je Vukčević.

Колико знам - такав закон је противуставан - и већ је поднета тужба Уставном

суду - покушаћу да пронађем ту вест. Заиста је такав предлог сомнабулан ......у

најмању руку. :evil:

НИГДЕ НА СВЕТУ НЕ ПОСТОЈИ да је давање држављанства "алајбегова слама" - па сви, ко год хоће, на извол'те....... тотални бламаж ...... а осим тога законом се мора регулисати И ОДУЗИМАЊЕ ДРЖАВЉАНСТВА као и одредбе О ПРОТЕРИВАЊУ ИЗ ЗЕМЉЕ - као што на пр.има Америка којој се толико сви клањају - па онда нека преузму и те законске одредбе.

Back