Dobila otkaz telefonom

• Začetnik teme Začetnik teme KESH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
to su ti koreanci koje vučić toliko veliča

Сад би Вучић рекао да изјава ове жене неповољно утиче на инвестициону климу.
Поред основне фабуларне линије теме,може се прочитати да је жена трпела малтретирања и понижавања од стране руководиоца,и уједно положај радника описала као робовски.
Ето како "инвеститори" третирају раднике за које су од државе добили и по 10.000 евра по радном месту.
Значи поклониш им земљиште,ослободиш их од пореза,дајеш им субвенције,а они те третирају као голо робље.
Катастрофа шта су направили од ове државе.

Mi smo kao narod upali u demokraCki sistem koji su smislili "izabrani" i sad spasa nema ;) Pogledajte i sami :

- najveći glasački blok su budžetlije - penzosi, državni službenici i radnici po javnim preduzećima . Oni su po prirodi stvari zainteresovani za status quo

- Država je u dužničkom ropstvu "izabranih" lihvara . Bez njihovih kredita sve bi se raspalo za mesec dana . A da bi dobili kredite moramo da ispunjavamo uslove

- Ti uslovi su praktično visoki porezi za stanovništvo, niski za strance . Usled toga, stanovništvo je siromašno, cena rada niska , mnogo nezaposlenih . A kad je takvo stanje poslodavci mogu da rade šta hoće .

- "Izabrani" na vlast guraju najgore i najnemoralnije osobe . SNS, DS, SPS ... sve sam ološ. A ološ oko sebe postavlja drugi ološ. Usled toga odliv mozgova u druge zemlje, što direktno doprinosi da je onm akoji ostanu još gore u zemlji .

- Feminizam, p3derizam, abortusi, "ljudska prava" za svakojaki otpad i "kultura" sa Zapada . Posledica demografska katastrofa . Sve manje onih koji mogu da rade, što još više pojačava simptome bolesti .

Ово се дешава када држава не дозвољава грађанима да се баве својим приватним бизнисом јер их гуши прописима, наметима и регулативама.

Онда просто постоји огроман вишак радне снаге, и идиоти малог пениса из некаквих Корејистана, удружени са својим посилним идиотима малог пениса из Србистана, малтретирају поштен свет.

Али из овога нешто да научите.

Кад вас неко пита ко је ваш највећи непријатељ, да му одговорите "ПДВ".

Ne. U ovom slučaju država. Jer iskreno ni većina domaćih privatnika nije ništa bolja.

Шта плаћа Држава и Порески обвезници?

Ако мислиш на милионске субвенције Јури, да то смо платили.

Али Јура није у обавези то да врати, и могу да се спакују и нестану кад год хоће.

А Рача оста без јединог извора прихода.

Сабери се.

Sada mozda i mogu, ali dok su primali drzavnu pomoc nisu smeli da odu, ugovor ih je obavezivao na odredjeni broj zapioslenih tokom 5 godina, verovatno zato tek sada i otpustaju radnike. A kakva je to fabrika koja ce da ode i koju treba moljakati da ostane i jos joj placati, i ne mislim samo na Juru, pa i to ne umeju da se ponasaju uljudno? To znaci da Vlada (Vlade) nisu iumele da ostvare ambijent u kome ce neko biti stvarno zainteresovan, nego na bazi od skoro pola drzavne pomoci, pa jesmo li mi debili da ne umemo sami da radimo pod tim uslovima nego treba neko sa strane da nas zaposli? Nego, nema privrednog ambijenta, a slazem se u to spada i PDV, ali i drugi nameti.

A sta je Vlada mogla da uradi po ovom pitanju i da je mogla i moze, Zakon kaze sledece:

Član 257

Vlada može da odluči da se kolektivni ugovor ili pojedine njegove odredbe primenjuju i na poslodavce koji nisu članovi udruženja poslodavaca - učesnika kolektivnog ugovora.

Odluku iz stava 1. ovog člana Vlada može doneti radi ostvarivanja ekonomske i socijalne politike u Republici, u cilju obezbeđivanja jednakih uslova rada koji predstavljaju minimum prava zaposlenih, odnosno da bi se ublažile razlike u zaradama u određenoj grani, grupi, podgrupi ili delatnosti koje bitno utiču na socijalni i ekonomski položaj zaposlenih što ima za posledicu nelojalnu konkurenciju, pod uslovom da kolektivni ugovor čije se dejstvo proširuje obavezuje poslodavce koji zapošljavaju više od 50% zaposlenih u određenoj grani, grupi, podgrupi ili delatnosti.

Odluku iz stava 2. ovog člana Vlada donosi na zahtev jednog od učesnika u zaključivanju kolektivnog ugovora čije se dejstvo proširuje, na obrazloženi predlog ministarstva nadležnog za delatnost u kojoj je zaključen kolektivni ugovor, a po pribavljenom mišljenju Socijalno-ekonomskog saveta.

http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_radu.html

Dakle, obavezati poslodavca bas radi zastite socijalnog i radnog statusa pojednica na specijalne kolektivne ugovore narocito kad se zna da su "gulitelji koze", pa bar da kad rade za male pare, nasi ljudi imaju osnovno ljudsko dostojanstvo i elementarna prava.

Fabrika Jura - zabranjeni grad

800x600_Jura-N1.jpg

Fabrika Jura i dalje ostaje zatvorena za javnost. Brane da se snima čak i spolja. Od kada posluju u Srbiji nijedna novinarska ekipa nije u fabrici razgovarala s radnicima niti s rukovodstvom.

Ovako je danas izgledao razgovor obezbeđenja fabrike sa novinarskom ekipom TV N1:

- Obezbeđenje: Morate da ugasite kameru. Da li mogu da dobijem vašu ličnu kartu?
- Snimatelj: Da pitam koleginicu, ali mislim da je spolja dozvoljeno snimanje, nema potrebe da me vi legitimišete. Čovek hoće da nas legitimiše, da mu damo ličnu kartu
- Novinarka: Pa ne možemo.
- Obezbeđenje: Onda se spakujte i nemojte da snimate jer je stvarno zabranjeno.
- Novinarka: Sa ulice možemo po Zakonu, pozovite policiju, nije problem.

Jura
Čeka se izveštaj inspekcije;Zakon kaže da se ne snimaju samo objekti na kojima je to posebno naznačeno, a radnik obezbeđenja da bi zbog nas mogao da ima probleme.

Da radnik obezbeđenja ne bi zbog nas dobio otkaz, odlučili smo da se povučemo. I inače, radnici kažu da je strah i mogućnost otkaza ono što parališe svaki njihov pokušaj pobune - naglasila je u svom prilogu novinarka N1 Gordana Bjeletić.

Do sada su bila dva pokušaja pobune – pred Božić u Nišu i pred Uskrs u leskovačkoj Juri. Tražili su slobodne dane i brzo odustali. Štrajk je propao kao i pokušaj da se ovde napravi sindikat, na inicijativu dvojice radnika.

Ljudi koji su do tada bili u Juri među najboljim radnicima, jedan od njih je bio i lider, od jednom su postali neradnici, zabušanti i oni su dobili otkaz - kaže Risto Ivetić iz Saveza samostalnih sindikata Niša.

Otpuštanje dva sindikalna lidera za druge radnike imalo je jasnu poruku, pa sada o mobingu i ugrožavanju prava primedbe sindikatu i medijima šalju isključivo anonimno.

Jedna grupa mladih žena je dostavljala preko mejla u pisanoj formi iznosila svoje probleme mobinga, ali na žalost to nismo mogli da dokažemo jet niko ne može da uđe u te fabrike - navodi Ivetić.

Mnogi novinari kažu da je u ovu fabriku moguće ući samo ako konkurišete za posao. Novinar "Južnih vesti" Aleksandar Stankov je radio u "Juri", ali o 8 meseci provedenih u fabrici ne sme da govori. Na to ga obavezuje ugovor koji je potpisao. Ipak, sme o pritužbama radnika koje sada stižu redakciji.

Radnici su se žalili uglavnom na uslove rada, upisivanje kada odu u toalet, na uslove rada, smene, da više vremena provode na poslu nego kod kuće, ali nismo mogli da potvrdimo informacije jer nam iz Jure niko nije odgovarao - kaže Aleksandar Stankov, urednik Južnih vesti.

Ugovor
I ugovorom radnicima zabranjeno da govore o uslovima rada; Ugovori o radu i prekidu radnog odnosa u koje smo imali uvid potvrđuju da su se potpisnici obavezali da o stanju u fabrici ćute, ali radnici insistiraju na tome da progovori i reaguje država.

Televizijski prilog možete pogledati na sajtu N1.

Inače, kako je "Južnim vestima" ranije danas saopšteno, nakon što su u medije dospele žalbe zaposlenih da trpe maltretiranje u fabrici, pa i da se od njih traže da nose pelene kako ne bi često išli u toalet, u leskovačku fabriku je poslata inspekcija rada.

Podsetimo, fabrika "Jure" u Nišu je otvorena sredinom 2011. godine, a u Leskovcu godinu dana kasnije.

http://www.juznevesti.com/Ekonomija/Fabrika-Jura-zabranjeni-grad.sr.html

U kompaniji "Jura" nisu hteli da komentarišu slučaj, a osoba koja se javila na fiksni telefon preporučila nam je da pošaljemo poštom pismo ukoliko želimo da dobijemo neki odgovor. Saznajemo da se menadžment pravdao da nije znao da je Violeta bolesna, jer bi joj onda produžili ugovor.

- Nije tačno da nisu znali, jer sam redovno dostavljala doznake o bolovanju - kaže Violeta.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...E-LECI-OD-RAKA-Istekao-ugovor-otkaz-po-zakonu

Kad cujem ovo "menadžment" riga mi se :bljak:

Ebo vas menadzment svo ostalo zapadno djubre

Tako je shtovani kolega, nekad urodi plodom kad svi podignu glas. Barem ovaj put malo pravde.
Sve najbolje shtovanoj gospodji iz Niša i da brzo ozdravi.

- - - - - - - - - -

Evo vratili su je na posao bila je greska u pitanju. I sta sad?

To je bio i cilj, i ove teme, slabi pokušaj da se ispravi nepravda.
A tema može, što se mene tice pod ključ.
Mada je još jako puno onih koji trebaju svaku pomoć pa i ovakvu virtuelnu.

Privatnici trebaju njegovati i shtovati dobre radnike, pogotovo onda kad su bolesni.
Jer ako to ne čine šalju jasnu poruku ostalima, a demotivirani radnici ostave traga i na imidžu i na uspješnosti firme.

"Ja ne plaćam dobro radnike jer imam dosta novaca. Već imam dosta novaca jer dobro plaćam radnike."

Robert Bosch

Da ste vi zivi i zdravi, ovde moze i zanimljivih komentara da se procita...
Npr, ko zna na sta se ona penjala..
Pazi kad joj muz u zatvor ide samo da ne bi dao pare....itd..

- - - - - - - - - -

Мојега би је вратили на посао да медији нису дигли фрку.
Толико о држави.
И послодавцима.

Kakav narod takva i drzava, ravnoteza...

Tako je shtovani kolega, nekad urodi plodom kad svi podignu glas. Barem ovaj put malo pravde.
Sve najbolje shtovanoj gospodji iz Niša i da brzo ozdravi.

- - - - - - - - - -

To je bio i cilj, i ove teme, slabi pokušaj da se ispravi nepravda.
A tema može, što se mene tice pod ključ.

Mada je još jako puno onih koji trebaju svaku pomoć pa i ovakvu virtuelnu.

Lepo od tebe, dobri covece.:ok: :heart:

I meni je drago da nemam reci, samo ostaje zebnja sta dalje u drugim slicnim slucajevima, ali bitno je sada da zena nece ostati bez novca i podrske u vremenima kada treba da se izbori sa bolescu.

Back