Dobijanje dozvole za A kategoriju

• Začetnik teme Začetnik teme pady
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pady

Aktivan član
Poruka
1.177
Za pocetak, izvinjavam se na smetnji posto je ovo pdf o cetvorotockasima, ali ne znam gde bih drugde sa svojim pitanjem.
Zelim da pocnem sa obukom za A kategoriju dok jos vazi stari zakon. Interesuje me da li cu, osim voznje, morati da polazem i tipovanje s obzirom na to da vec imam dozvolu B kategorije?
Hvala unapred na svim jasnim odgovorima. (Bice ih valjda :mrgreen:)

Polazu se i testovi i voznja,moras da izvadis lekarski i ako nemas motor onda nadji auto skolu koja ga ima da polazes na njemu.U nekim gradovima dozvoljavaju da se polaze i na skuterima a negde traze da motor ima menjac.Kompletna igranka dok dobijes pecat u tvoju vozacku dozvolu izadje oko 16-17 hiljada dinara.
Ja sam motoras i ovo sto sam ti rekao je 100% tacno.

Polazu se i testovi i voznja,moras da izvadis lekarski i ako nemas motor onda nadji auto skolu koja ga ima da polazes na njemu.U nekim gradovima dozvoljavaju da se polaze i na skuterima a negde traze da motor ima menjac.Kompletna igranka dok dobijes pecat u tvoju vozacku dozvolu izadje oko 16-17 hiljada dinara.
Ja sam motoras i ovo sto sam ti rekao je 100% tacno.

a kako meni onda ortak koji drzi auto-skolu upravo sad kaze da se ne polazu testovi??

... a i mislim logichno je, saobracajni propisi nisu promenljiva kategorija u odnosu na tip vozila, iliti shta god vozio zakon je isti tako da nema logike da dva puta polazesh istu stvar... :)

Logicno je da ce za svako vozilo pr.kamion,autobus,motor, auto, polagati posebno testove, nije tu stvar samo u saobracajnim znakovima, propisima, u testovima imas pitanja vezana i za motorno vozilo koje polazes, tako kada polazes za B kategoriju neces imati pitanje vezano za A kategoriju ili za C kateg.
Normalno je da se polazu testovi za A kategori.kao i voznja.

Pa ima par pitanja... i to mozda, ako se zadesi. Sve ostalo je isto.

Znachi shta moze da ima za auto a da ne moze za motor... shlepanje, koliko bacaju kratka a koliko duga (ne znam da li motor ima to, mislim da ne nego samo jedna svetla), obavezna oprema u automobilu, gde sme da se vozi lice do koje godine starosti i to je mislim to... sve ostalo je isto, shto mu dodje 99% testova. Da l' je onda normalno da polazesh o5 jednu istu stvar? ... a i reci mi ako je tako kao shto kazesh, kako onda mozesh samo PSP da polozish i vozish recimo skuter, a ako hocesh B samo treba da odradish i voznju i imash B? :)

Ne polazes 5 puta istu stvar, kada polazes za auto neces imati pitanja vezano za kamion ili autobus ili motor, nego ces imati pitanja kao sto si naveo, znaci za motor ces dobiti drugacija pitanja koja su vezana za motor, ili ako polazes za kamion dobices pitanja vezana za kamion a ne za auto, znaci nije isto.
Vidim da ne znas ni B kategoriju kako se polaze, ako imas PSP polazes i testove i voznju za B kategoriju, samo sto ces imati jedan list manje testova ili ces imati manje casova voznje, ne znam tacno zaboravio sam ali u svakom slucaju ako imas PSP hoces da polazes za B moras da polazes i testove i voznju.

Ne polazes 5 puta istu stvar, kada polazes za auto neces imati pitanja vezano za kamion ili autobus ili motor, nego ces imati pitanja kao sto si naveo, znaci za motor ces dobiti drugacija pitanja koja su vezana za motor, ili ako polazes za kamion dobices pitanja vezana za kamion a ne za auto, znaci nije isto.
Vidim da ne znas ni B kategoriju kako se polaze, ako imas PSP polazes i testove i voznju za B kategoriju, samo sto ces imati jedan list manje testova ili ces imati manje casova voznje, ne znam tacno zaboravio sam ali u svakom slucaju ako imas PSP hoces da polazes za B moras da polazes i testove i voznju.

:lol:

Choveche, ja imam polozeno za B vozim auto ima par godina i tako...

Svashta.

Nego, mene ljudi pogreshno informishu onda izgleda... :think:

POLAZU SE TESTOVI 100% NEMOJTE BITI SMESNI ! ! !

Dobro, ok, nemoj se nervirash... :)

Back