Dobar vernik

U suštini, ono što vernici ne smeju da priznaju, Biblija se tumači kako kad kome odgovara. Zato i nema nikakvu vrednost.
I ovo je glupost
Uzmi bilo koju knjigu videćeš da uvek postoje suprotne strane jer je svako napisano doživeo drugačije.
Spore se i lekari oko lečenja neke bolesti
Spore se psiholozi oko duševnih bolesti
Spore se naučnici oko vidjenja vasione i ako svi zagovaraju da su sve to nepobitne činjenice
I ti dodješ i napišeš da Biblija nema vrednost jer je ljudi različito doživljavaju i tumače.
Biblija je nešto što i ateiste još uvek najviše intrigira

Reci koje vam ja rekoh duh su i život su tako biblija kaze po jovanu.I ko razume biblijske istine.Ne moze svako.Nije svako ispunjen duhom svetim ali jeste crkva jer oni su pisali bibliju tako da je i razumeju.Tebi samo ostaje sa proveris sebe dal je tumacis isto ili ne.Ako na isti nacin tumacis bibliju duh sveti u tebi spava.

I ovo je glupost
Uzmi bilo koju knjigu videćeš da uvek postoje suprotne strane jer je svako napisano doživeo drugačije.
Spore se i lekari oko lečenja neke bolesti
Spore se psiholozi oko duševnih bolesti
Spore se naučnici oko vidjenja vasione i ako svi zagovaraju da su sve to nepobitne činjenice
I ti dodješ i napišeš da Biblija nema vrednost jer je ljudi različito doživljavaju i tumače.
Biblija je nešto što i ateiste još uvek najviše intrigira
Naučnici se spore.
Vernici ne.
To je glavni problem.
Religija je dogma i ne dozvoljava drugačije mišljenje.
Nauka je uvek otvorena za nova mišljenja i zato nije dogma.
Ateisti nisu grupa ljudi. To je samo stav prema bogu. Sve ostalo je drugačije kao i kod ostalih.

Naučnici se spore.
Vernici ne.
To je glavni problem.
Religija je dogma i ne dozvoljava drugačije mišljenje.
Nauka je uvek otvorena za nova mišljenja i zato nije dogma.
Ateisti nisu grupa ljudi. To je samo stav prema bogu. Sve ostalo je drugačije kao i kod ostalih.
spore se i vernici ... zar si toliko slep u sagledavanju vere
da bi razumeo vernike moraš sebi dozvoliti otvoren um, prihvatanje i različitost u razmišljanju i prihvatanju života
Po čemu su vernici grupa ljudi a ateisti nisu_
Ateista nije mišljenje već osoba ...

spore se i vernici ... zar si toliko slep u sagledavanju vere
da bi razumeo vernike moraš sebi dozvoliti otvoren um, prihvatanje i različitost u razmišljanju i prihvatanju života
Po čemu su vernici grupa ljudi a ateisti nisu_
Ateista nije mišljenje već osoba ...
Opet grešiš. Religija je dogma i zahteva slepo slušanje religijskih vođa.
I vernici su grupa ljudi. Ko je rekao da nisu?

FB_IMG_1587075988974.jpg

Kao hrišćaninu mi je dobar vernik svako kome je najdraže ogledalo na svetu Isus Hrist. Kao kad dete koje se oduševi vaspitačima i učiteljima, ne svim, ali pojedinima jako i posebno, želi da ih oponaša pa mu se život nekako odredi prema onome što voli kod tih važnih ljudi, tako se i vernik oduševljava Hristom pa priželjkuje da Mu bude što sličniji. Da bih se oduševila, morala sam čitati.

Zapravo, ''oduševljenje'' nije najprikladnija reč za ovakvu priču, ali ne mogu naći bolju.
Poznajem mnoge starije koji bez pitanja i pogovora ceo život poste sredom i petkom, poštuju praznike, porodične slave, pomole se često, a npr. nisu uopšte oduševljeni kad bih da razgovaram o Bibliji, nikad je nisu čitali, ne pitaju se ko su sveci kojima napamet znaju datume...
Da li su oni loši vernici?
Pre mislim da ih je vreme takve proizvelo, društvene prilike, slamanje vere u narodu u prošlosti do toga da se morala skrivati, siromaštvo i pismenost na kašičicu, a opet su dobri ljudi, i deklarišu se kao pravoslavni hrišćani. Nije na meni da im merim podobnost.

imaš pravo kod jednog dela religioznih forumaša baš tako ispada
zato sam i htela ovom temeom da skinemo famu sa toga šta zapravo jednog vernika čini dobrim vernikom
Psalm 1. Blago coveku koji ne ide na vece bezboznicko .......I na putu gresnickom ne stoji .....i u drustvu nevaljalih ljudi ne sedi....
nego mu je omilio zakon Boziji ...i o zakonu NJegovom misli dan i noc...
On je kao drvo usadjeno kraj potoka ....koji rod svoj donosi u svoje vreme ... i kojemu list ne vene ...sta god radi u svemu napreduje...
Nisu takvi bezboznici ...nego su kao prah koje rasipa vetar....
Zato se nece bezboznici odrzati na sudu....ni gresnici na zboru pravednickom...
Jer Bog zna put pravednicki...a put bezboznicki propasce....

Back