dobar način da se provede život?

gost 88651

Iskusan
Banovan
Poruka
6.081
mislim da ima ili je bar pre bila neka crkvena zapovest da se treba moliti bogu za one koji su na vlasti valjda tako nešto.
pre mi je to bilo smešno, ili tužno, ne sećam se, ali sad mislim da možda kapiram.
poštujem svakog ko preuzima odgovornost i za druge.
naravno, ima i baraba - jbg.
zar ih nema svuda?
a svet mi deluje da odlazi u 3 čke materine, ili je već otišao?
kaže, u svakom slučaju pomaži svetu - nećeš pomoći mnogo, ali u pokušaju ćeš rasti?
zato cenim te retke poštene cimače, presipače iz šupljeg u prazno, što izbacuju vodu iz broda koji tone.
cenim njihovu nameru.
a možda ni oni nisu pošteni?
ah, ko zna... :)
šta sam ono hteo da kažem...
ne sećam se...

posmatram i gledam da se ne sikiram previše.
generalno sam možda neki ljudofil.
virtuelni.

aplauz za celu predstavu.
možda nema boljeg načina da se provede život?

Bilo je i nemaj drugog gospodara osim mene a onda su sveštenici ušli u tal sa ovozemaljskim vlastodršcima... Nezahvalan kako jesam, ne mogu ceniti one koji su preuzeli obavezu rukovođenja zajednicom dokle god isti ne preuzmu odgovornost za svoje odluke. Dovoljno mi je teško da prihvatim da me vode oni koji nisu moj izbor ili pak da odluke njihove sagledam koliko doprinose većini makar meni štetile, ali ipak ne bih da budem još jedna biljka koja ponavlja ćuti kad nije gore. Nek se popovi mole za onog ko ih dariva, ja ću za narod da progleda i shvati kako je on taj kpji ja posletku odlučuje kome daje da ga vodi, te da mu i prema tome život biva.

da se kulira i uziva u svemu sto je bog stvorio a izbegavajuci sta je covek zasro,sagradis kucu,zasadis drvo,podignes dete,leskaris,putujes,grickas,sexic,bajs i tako

Uz to bajs samo za ribolov odnekle,a donekle u gepeku...:lol:
Pre desetak godina sam digao šator u kampu na Dunavu i bio tamo desetak dana.Lovio ribu,bazao šumom,
spremao kotlić,uređivao kamp...
Posao,međutim me vuče i obaveze prema drugima koje rado ispunjavam...Išao bih opet,ali videćemo...
Mnogo toga nisam ,izmaštano,ostvario,ali jedan život je prekratak za to sve.
Neke stvari je dobro što nisam ostvario.Recimo,nisam otišao u Mostar,a bio stipendista za VTA i planirao da primenim
žiroskopski pogon u inercijalnom letenju (tzv antigravitaciono letenje!) i odustao iz pacifističkih razloga.Posle se pokazalo
da bi se to uveliko zloupotrebilo...
Bolje je ići u ribolov!;)

idi onda sto pre opet na pecanje

2 puta godisnje po 10 dana

dobar zivot je individualna stvar

- - - - - - - - - -

Bilo je i nemaj drugog gospodara osim mene a onda su sveštenici ušli u tal sa ovozemaljskim vlastodršcima... Nezahvalan kako jesam, ne mogu ceniti one koji su preuzeli obavezu rukovođenja zajednicom dokle god isti ne preuzmu odgovornost za svoje odluke. Dovoljno mi je teško da prihvatim da me vode oni koji nisu moj izbor ili pak da odluke njihove sagledam koliko doprinose većini makar meni štetile, ali ipak ne bih da budem još jedna biljka koja ponavlja ćuti kad nije gore. Nek se popovi mole za onog ko ih dariva, ja ću za narod da progleda i shvati kako je on taj kpji ja posletku odlučuje kome daje da ga vodi, te da mu i prema tome život biva.

zato sto su svestenici ukapirali da je dobar nacin da provedu zivot - da budu u talu sa vladarom

volim da mislim da je svet na putu ka onom drustvu koje ce iskljuciti izmisljotine proslosti

nacije i vere

koje samo sluze da podstaknu sukob i izazovu mrznju

Uz to bajs samo za ribolov odnekle,a donekle u gepeku...:lol:
Pre desetak godina sam digao šator u kampu na Dunavu i bio tamo desetak dana.Lovio ribu,bazao šumom,
spremao kotlić,uređivao kamp...
Posao,međutim me vuče i obaveze prema drugima koje rado ispunjavam...Išao bih opet,ali videćemo...
Mnogo toga nisam ,izmaštano,ostvario,ali jedan život je prekratak za to sve.
Neke stvari je dobro što nisam ostvario.Recimo,nisam otišao u Mostar,a bio stipendista za VTA i planirao da primenim
žiroskopski pogon u inercijalnom letenju (tzv antigravitaciono letenje!) i odustao iz pacifističkih razloga.Posle se pokazalo
da bi se to uveliko zloupotrebilo...
Bolje je ići u ribolov!;)

mora bajsem do mora de se ode ili hilandar

mislim da ima ili je bar pre bila neka crkvena zapovest da se treba moliti bogu za one koji su na vlasti valjda tako nešto.
pre mi je to bilo smešno, ili tužno, ne sećam se, ali sad mislim da možda kapiram.
poštujem svakog ko preuzima odgovornost i za druge.
naravno, ima i baraba - jbg.
zar ih nema svuda?
a svet mi deluje da odlazi u 3 čke materine, ili je već otišao?
kaže, u svakom slučaju pomaži svetu - nećeš pomoći mnogo, ali u pokušaju ćeš rasti?
zato cenim te retke poštene cimače, presipače iz šupljeg u prazno, što izbacuju vodu iz broda koji tone.
cenim njihovu nameru.

a možda ni oni nisu pošteni?
ah, ko zna... :)
šta sam ono hteo da kažem...
ne sećam se...

posmatram i gledam da se ne sikiram previše.
generalno sam možda neki ljudofil.
virtuelni.

sve je stvar ukusa. ko će u čemu uživati zavisi mnogo od ličnih apetita i od pomirljivosti sa sobom.
sviđa mi se ovo boldovano u vezi izbacivača vode na prazno, nasmeja me od ranog jutra.

Valjda će se jednom "pošteni cimači, presipači iz šupljeg u prazno, što izbacuju vodu iz broda koji tone"
dosetiti i prvo pobacati sa broda sve one koje boli uvo za sve.
Tako olakšan, brod će nastaviti mirno da plovi.

Ima bezbroj načina da neko lepo provede život, samo kada bi mu bio dostupan.
I samo jedan najgori način - ne preduzimati ništa. :)

Valjda će se jednom "pošteni cimači, presipači iz šupljeg u prazno, što izbacuju vodu iz broda koji tone"
dosetiti i prvo pobacati sa broda sve one koje boli uvo za sve.
Tako olakšan, brod će nastaviti mirno da plovi.

Ima bezbroj načina da neko lepo provede život, samo kada bi mu bio dostupan.
I samo jedan najgori način - ne preduzimati ništa. :)

Čini ti se.

"Vilijam Dzejms je jednom primetio da oni koji su zainteresovani da naprave svet zdravijim trebalo bi najpre da podju od samih sebe. Mi bismo mogli otici jos i dalje i primetiti da pronalazenje centra snage unutar nas samih je najbolji doprinos na duzi vremenski period koji mozemo dati drugim ljudima. Prica se da ribari u moru oko Norveske kada vide vrtlog nastoje da bace veslo u njega; ako ribar uspe da to uradi, vrtlog se utisa, tako da on i njegov camac mogu sa sigurnoscu da ga prodju. Isto tako, jedna osoba s urodjenom snagom ima ogromno umirujuci efekat na paniku ljudi koji se nalaze oko nje. To je ono sto nase drustvo treba - ne nove ideje i izume, ma koliko da su oni vazni, i ne genije i supermene, vec osobe koje mogu da odole, tj. osobe koje imaju centar snage u njima samima."

Dr. Rolo Mej

...

"Stoga mudrac:

Upravlja svojim akcijama iz polja nedelovanja,

širi svoje učenje o neaktivnosti."

Lao Ce

Čini ti se.

"Vilijam Dzejms je jednom primetio da oni koji su zainteresovani da naprave svet zdravijim trebalo bi najpre da podju od samih sebe. Mi bismo mogli otici jos i dalje i primetiti da pronalazenje centra snage unutar nas samih je najbolji doprinos na duzi vremenski period koji mozemo dati drugim ljudima. Prica se da ribari u moru oko Norveske kada vide vrtlog nastoje da bace veslo u njega; ako ribar uspe da to uradi, vrtlog se utisa, tako da on i njegov camac mogu sa sigurnoscu da ga prodju. Isto tako, jedna osoba s urodjenom snagom ima ogromno umirujuci efekat na paniku ljudi koji se nalaze oko nje. To je ono sto nase drustvo treba - ne nove ideje i izume, ma koliko da su oni vazni, i ne genije i supermene, vec osobe koje mogu da odole, tj. osobe koje imaju centar snage u njima samima."

Dr. Rolo Mej

...

"Stoga mudrac:

Upravlja svojim akcijama iz polja nedelovanja,

širi svoje učenje o neaktivnosti."

Lao Ce

Odrastao, zreo čovek naučio je dobro kako se vesla kroz život i
zna da se bez velikog napora neće izvući iz vrtloga.
Sve te pričice i drevne mudrosti možda i koriste nekima koji nisu izašli
iz svoje ljušture i zapravo upoznali život. :)

- - - - - - - - - -

Imam ih u glavi.

Koliko ih već ponavljaš i mi smo ih naučili napamet. ;)

Oni koji nisu preuzeli odgovornost za sebe, ne mogu je uzeti i za druge.
Tako da moje poštovanje za ono što rade, nemaju. Ali mogu da razumem
koliko su bolesni i koliko im je teško.

Ne molim se. Ne znam kome bih se molila, ali ovih dana treba sijati
iz sve snage. Ako nekome molitva pomaže da razvije u sebi pozitivnu
emociju i to je ok.
Ignorisati štampu, tv program, osmehnuti se uplašenima i reći im da
je to sve samo predstava.

Oni koji nisu preuzeli odgovornost za sebe, ne mogu je uzeti i za druge.
Tako da moje poštovanje za ono što rade, nemaju. Ali mogu da razumem
koliko su bolesni i koliko im je teško.

Ne molim se. Ne znam kome bih se molila, ali ovih dana treba sijati
iz sve snage. Ako nekome molitva pomaže da razvije u sebi pozitivnu
emociju i to je ok.
Ignorisati štampu, tv program, osmehnuti se uplašenima i reći im da
je to sve samo predstava.

neke ljude možda moraš da probaš i da obuzdaš, ako možda umesto sebe - tebe oće da menjaju, i ako možda ne možeš ili nećeš da istrpiš taj "biblijski drugi šamar"...

... ali sve u svemu - aplauz :)

...

evo malo citata, znam da vole petunija i fabrika:

ANĐEO KOJI TAPŠE

Po drevnoj legendi, kada je Bog stvarao svet prišla su mu četiri anđela.
Prvi je upitao: »Kako to radiš?« Drugi je upitao: »Zašto to radiš?«
Treći je rekao: »Mogu li da ti pomognem?« a četvrti »Koliko to vredi?«
Prvi je bio naučnik, drugi filozof, treći altruista a četvrti trgovac nekretninama.
Peti anđeo gledao je prepun divljenja stvaranje sveta, a zatim frenetično počeo da aplaudira. On je bio mistik.

neke ljude možda moraš da probaš i da obuzdaš, ako možda umesto sebe - tebe oće da menjaju, i ako možda ne možeš ili nećeš da istrpiš taj "biblijski drugi šamar"...

... ali sve u svemu - aplauz :)

Pre nego što damo aplauz, valja primetiti uticaje koji nas pritiskaju ovih dana.
Šta je to što izaziva borbenost?
Šta nas to u ovom periodu izaziva da lupnemo nogom o pod i kažemo
''e dosta, više neću tako''

I na koji način se borbenost primenjuje?
Neko će se izboriti za svoje pravo da kaže nešto, a neko će lansirati bombu.

Back