Dobar kompjuter za male pare

Rasejani Prorok

Buduća legenda
Poruka
30.233
Došlo vreme da menjam kompjuter.
Treba mi neki savremen i kvalitetan, najbrži procesor u komšiluku, grafika da ne koči, veliko napajanje i monitor.
Znači sve u full-u prema standardima, ono kao vindoz, mp3 da radi, filmovi isto, fejs
Ako ima nešto kvalitetno a da nije skupo napišite ovde.
Treba mi za forum i mail.

ako nemas neke preterane zahteve uzmi pre svega dobar monitor . ja sam skoro uzeo sa ips panelom 2k monitor 24 incha i razlika u kvalitetu slike je neverovatna . konfiguraciju mozes da sastavis za 200 evra, dok recimo kvalitetniji monitor neces naci bez 250 evra

Došlo vreme da menjam kompjuter.
Treba mi neki savremen i kvalitetan, najbrži procesor u komšiluku, grafika da ne koči, veliko napajanje i monitor.
Znači sve u full-u prema standardima, ono kao vindoz, mp3 da radi, filmovi isto, fejs
Ako ima nešto kvalitetno a da nije skupo napišite ovde.
Treba mi za forum i mail.

Potuna bedastoća je spajati to što ti tražiš sa onim za što si napisao da ti to treba. Ako ne igraš najnovije igrice, ne baviš se obradom slika, videa i sličnim glupostima onda ti ne treba najjači procesor. Za to što tebi treba (bar to što si napisao) ovo će zadovoljiti tvoje potrebe...
https://www.fenix.hr/product.asp?pr...1840-intel-g1840-28ghz-4gb-500gb&code=F205026
"Serija računala Fenix Easy namijenjena je za najjednostavniju kućnu upotrebu. Ukoliko ste početnik ili planirate računalo koristiti za surfanje internetom, društvene mreže, slušanje glazbe i gledanje filmova..." To je oko 200€ (bez monitora). Pretpostavljam da nećeš ići u HR to kupovati, nego takvu konfiguraciju nađeš kod sebe... Eventualno uzmeš hard od 1TB umjesto tog od 500 i 8GB RAM-a ako misliš koristiti 64 bitne windowse. Win10 preuzmeš kasnije preko neta (mislim da je rok negdje ljeto iduće godine)...

Potuna bedastoća je spajati to što ti tražiš sa onim za što si napisao da ti to treba. Ako ne igraš najnovije igrice, ne baviš se obradom slika, videa i sličnim glupostima onda ti ne treba najjači procesor. Za to što tebi treba (bar to što si napisao) ovo će zadovoljiti tvoje potrebe...
https://www.fenix.hr/product.asp?pr...1840-intel-g1840-28ghz-4gb-500gb&code=F205026
"Serija računala Fenix Easy namijenjena je za najjednostavniju kućnu upotrebu. Ukoliko ste početnik ili planirate računalo koristiti za surfanje internetom, društvene mreže, slušanje glazbe i gledanje filmova..." To je oko 200€ (bez monitora). Pretpostavljam da nećeš ići u HR to kupovati, nego takvu konfiguraciju nađeš kod sebe... Eventualno uzmeš hard od 1TB umjesto tog od 500 i 8GB RAM-a ako misliš koristiti 64 bitne windowse. Win10 preuzmeš kasnije preko neta (mislim da je rok negdje ljeto iduće godine)...
Pa ako je mladja osoba sigurno ce gurati neke zahtevnije igrice,jer malo je tih koji bi samo radi fore hteli da imaju jak komjuter.

Pa ako je mladja osoba sigurno ce gurati neke zahtevnije igrice,jer malo je tih koji bi samo radi fore hteli da imaju jak komjuter.

Pa koliko se meni čini nije napisao da mu treba za igrice. Ja sam dao prijedlog na osnovu onoga što je on napisao da radi na kompu.

Ako je za igre onda nekakav četverojegreni procesor tipa i5, 8GB RAM-a, bar 1TB HDD, SSD od 256GB, napajanje 600W, grafička nekakv AMD R9 ili GTX 960...

e taj rodjo...
da ima sve kao ovaj od 1000 a da je 320, onaj od 750 je nabijena cena, bolji je od 1000 ima komponente

- - - - - - - - - -

neka fala našao sam od 320

- - - - - - - - - -

pravice on konf. i za 300 evra, mislim da cak i ima neku na njegovom kanalu!

320 evra može ali ćemo spustimo na 300

- - - - - - - - - -

Laptop, ali bez papira !
Mrdnut....

što mrdnut?
ima iz kancelarija, njima to posle 6 meseci ne treba
nisu oni papci ko mi

- - - - - - - - - -

Pa koliko se meni čini nije napisao da mu treba za igrice. Ja sam dao prijedlog na osnovu onoga što je on napisao da radi na kompu.

Ako je za igre onda nekakav četverojegreni procesor tipa i5, 8GB RAM-a, bar 1TB HDD, SSD od 256GB, napajanje 600W, grafička nekakv AMD R9 ili GTX 960...

e narode ništa
ima u Telenoru tablet za 1 dinar, a videću u VIP ili m:ts
imaju i lapove za 1 dinar
oma dobijem i internet

:D

Rasejani , evo Tebi za 100 - injak $ prava stvar od hardveraja za te Tvoje , gore navedene potrebe :

I to Linux i da "niko ne moze da Ti pridje u kraju" ...

Pogledaj njegove karakteristike i testove na YT - u , a o potrosnji struje (5V !) da Ti i ne govorim ...!

Ako bas hoces dodaj i externi HDD od oko 1 TB i "sesir nakrivi" ...

Back