Dobar = Budala

Angel_4U

Iskusan
Banovan
Poruka
5.249
Da li je ovo stvarno tacno ili je samo uzrecica ? :think:

Na primer sto si dobriji prema zeni ona je vece go.vno ili je zla jos vise :manikir:

Jel to poruka da budemo losi i zli ? da bi bili dobri ljudima oko sebe ili nekoj devojci :mrgreen:

bez nasilja nije moguce yebati zensko ? ili se ona ne pali dok je ne maltretiras fizicki ? ili budes zao prema njoj ?

Ako si dobar one te prave budalom kao sto znamo :lol:

A mene mrzi da im glumim Zlo iskreno i smaraju me vise

Ne nuzno, ali ima ljudi koji ce tu dobrotu iskoristiti i poceti da te gaze. To ne znaci da nuzno treba biti djubre i neki siledzija, ne, ali imati svoje ja, i ne posto-poto udovoljavati drugoj strani.
Lupam sada, ako te neko prevari i krene da ti prica, kako se kaje i sve, i ti oprostis nekako, i onda opet to uradi, a onda ti izvinjenje je vise kao "pa dobro, desilo se" (bio si glup da oprostis jednom, valjda ces opet) tada ispadas budala.
Sta znam, kako sve mozes ispasti budala, ona kaze ne svidja mi se to gde radis, ne provodimo dovoljno vremena, a imas solidan posao, i ti kao budala, pa ok, napustam posao, zivecemo zajdno, bice novog posla sigurno, to je ipak posao samo, a onda posle mesec dana raskinite, a ti i bez posla i bez devojke.
Budale smo onda kada udovoljamo drugoj strani na nas racun, jeste neka zrtva nekada mora da postoji, ali ne uvek da udovoljavamo drugoj strani, da uvek mi pravimo ustupke i budemo dobri, dok druga strana ne mrda prstom niti ceni nasu zrtvu, tj. ustupke, niti se trudi ili cini ustupke, vec samo trazi jos.

Dobrota se retko isplati, ali istinski dobrim ljudima to nije ni cilj. U ljubavi je važno da se zadobije naklonost druge osobe- ali je to igra bez definisanih pravila, u kojoj pobeđuje onaj koji najbolje iskoristi okolnosti. Ljubav je čežnja za nedostupnim, oni koji se bezrezervno daju jednostvano nisu zanimljivi- dakle, koriste okolnosti na vrlo pogrešan i naivan način.

Kakva polazna tačka ...Ako je već na psihologiji, onda bi bilo ok da si se malo udubio postavljajući temu.
Dobar čovek-je dobar zbog sebe, jer voli sebe, a to je jedan od uslova-da može da voli i druge.
To što si ti stavio znak jednakosti između dobar=budala, pretpostavljam da si krenuo od one njanjave ideje...One koju ljudi često govore za sebe, a ustavri nisu dobri prvo prema sebi, na nesvesnom nivou, potrebna im je zavisnost, zbog straha od gubitka, vezivanje kao jedina misija, druga osoba kao totem oko koga plešu bez prestanka, gnjave ga svojom nemoći, ne pronalazeći ništa u sebi- pa to tražeći u tom nekom drugom. To nije dobar čovek-taj koji se predstavlja naivnom žrtvom.
Jer dobar čovek uistinu, ako nekada i biva žrtva,on se sa tim nosi, kako ume, bori se, ne iskazuje čitav život pasivnu agresiju : ,,ja sam mnogo dobar i zato me gaze"

dobrota je lični izbor, kao i suprotno. glupost je nažalost neelektivna stvar. sad ako se spoje dobrota i glupost, ebiga.
samo mi nije jasno zašto neki ljudi izvode zaključak, da će činjenjem zla i suprotnih stvari od dobrote
automatski ostvariti neki uspeh i boljitak? tipa ako doba-budala prolazi loše, onda je jedini izbor biti loš.

Kada kazem za nekoga da je dobar ja to nikad ne kazem zato sto mislim da je tolika budala da moze svako da ga jase a da on to drage volje dopusta,a ni da je svetac.I najbolji ima granicu.I najbolji pogresi.Ali dobrota to je nesto sto ima posten covek u situacijama kada proracunat i lukav covek nije sposoban da ima.Dobrota je izvesna toplina u ocima koju takodje dobar covek moze da prepozna,dok ce pokvarenim uvek to biti pogled teleta,magarca itd...

Back