DNK analiza prvi put potvrdila kradju beba u Srbiji

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.493
Sad imam majku, sestru, brata, znam čiji sam!

U Srbiji je rešen prvi slučaj otetih beba, a Mlađan Radivojević (40) iz Donjeg Adrovca, kod Aleksinca, koji je 1981. godine navodno otet od svoje porodice, konačno je saznao ko su njegovi biološki roditelji i srodnici!

Ovo je, kako je juče saopštio Radiša Pavlović, predsednik Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama", po prvi put u našoj zemlji, potvrdila i DNK analiza!

Inače, Mlađan je, kako je ispričao, usvojen kada je imao tri meseca. Krenuvši u potragu za biološkim roditeljima, otkrio je da se u knjigama nalaze izmišljena imena oca i majke i da žena koja ga je navodno rodila uopšte ne postoji. On juče nije krio sreću što je, nakon 15 urađenih DNK testova, našao svoju porodicu. Sve vreme konferencije je stariju sestru Marinu držao za ruku.

- Pre dva dana sam saznala da imam brata. Srećna sam i presrećna, ali sa druge strane sam jako tužna što se sve ovo desilo - rekla je Marina, koja inače ima još jednog brata, ali je on odbio da sarađuju u ovom slučaju. Majka juče, kako su ispričali, nije bila prisutna zbog šoka, ali ju je Mlađan upoznao.

Radiša Pavlović je juče, ispred Tužilaštva u Kruševcu, gde je sa Radivojevićem još 2019. podneo krivičnu prijavu protiv N.N. lica, ponovo zatražio od države da formira posebno specijalno tužilaštvo za bebe, da i druge porodice nađu decu.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3778263/dnk-analiza-po-prvi-put-potvrdila-kradju-beba-u-srbiji

Мени је кева причала да јој је сестра а моја тетка умрла наводно по порођају,леш нису дали да виде и покопају. Деда се није бунио јер му је још троје деце умрло тако,сељаци људи без свести. Ја верујем да је и пре 60 и више година било крађа беба. Како то да ти дете умре и они после аутопсије не дају да га покопаш? Али ето,човек сељак био рођен на селу,појма није имао. Ја верујем да можда имам тетку живу,или бар браћу или сестре.

Samo treba raščistiti sa tom notornom glupošću da "ne daju da vidiš i pokopaš dete", i taj problem krađe beba bi bio trajno rešen.

Ne može niko da zabrani porodici pravo da sahrani dete koje je umrlo na rođenju. Sve krađe beba imaju tu istu priču "nisu dali da se vidi"... ko bre nije dao, pa normalan čovek bi ih pobio sve redom tamo da mu tako nešto kažu.

Prenapumpana priča. Reč je o psihičkih nestabilnim osobama koji krive državu, ili u ovom slučaju direktno porodilišta za "otimanje" njihovih beba...

U sve to mi je veoma tesko poverovati na osnovu izjava likova koji se pojavljuju po tabloidima..
Ako je stvarno istina da je stotine čak i hiljade roditelja ostalo bez dece.......pa nije dete sladoled, pa da može neko da ti ga ukrade tek tako. Što reče čovek, ti roditelji bi zubima pobili sve u tim porodilistima, a ne bi čekali decenijama da se kao nešto pobune.

Sve ovo mi lici na pravljenje senzacionalizma i zarađivanja na psihičkoj labilnosti, pogotovo što takve priče uglavnom objavljuju Kurir i slični.

Na kraju krajeva, što bi neko krao bebe? To tek nema smisla.

Prenapumpana priča. Reč je o psihičkih nestabilnim osobama koji krive državu,

Jesi li ti pročitao uvodnu vest?

Ili ovo recimo:

KOMISIJA ZA ISPITIVANJE POSTUPANJA DRŽAVNIH ORGANA U RASVETLJAVANJU PRIJAVLJENIH SLUČAJEVA NESTALIH BEBA: Članu Komisije određena policijska zaštita​

https://paragraflex.rs/dnevne-vesti/210818/210818-vest14.html

Članu Vladine komisije za ispitivanje postupaka državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestalih beba u Srbiji, Radiši Pavloviću iz Kragujevca, određena je 24-časovna policijska zaštita.
Pavlović koji je i predsednik udruženja "Za istinu i pravdu o bebama", rekao je da je pod policijskom zaštitom od subote pre podne, po naredbi tužioca, a zbog učestalih pretnji smrću koje dobija telefonom i slučajeva sabotaže na automobilu.
On tvrdi da su pretnje učestale zbog toga što je
udruženje intenziviralo aktivnosti na rasvetljavanju slučajeva nestale dece i pronalaženju odgovornih pojedinaca, u čemu se došlo do "vrlo konkretnih saznanja".
"Policijsko obezbeđenje i zaštitu imam iz razloga najnovijih događaja koji su se izdešavali proteklih dana, zbog samih istraga koje smo vodili i rezultata do kojih smo došli. Nisu za javnost, ali porodice znaju. Najnovija procena o mojoj bezbednosti je toliko velika i opravdana iz razloga, ne samo pretnji koje ja dobijam, već i demontiranja automobila i raznih sabotaža koje su se dešavale u proteklom periodu, a pre neki dan su postale malo žešće. One su jasno stavile do znanja da je tužilac postupio naredbom da mora da mi se obezbedi 24časovna policijska zaštita i pratnja", rekao je Pavlović.
Kažu da su tragovi, prema dosadašnjim saznanjima o krađi beba, vode do nekadašnje DB.
"Došli smo do tragova na osnovu kojih osnovano sumnjamo da su u krađu beba umešani pojedinci iz bivšeg sistema Državne bezbednosti. Tvrdim, takođe, da ova služba iz bivšeg komunističkog režima ima podatke za više od 50 odsto otetih beba u Srbiji", ukazao je Pavlović.
On navodi da je cilj svih aktivnosti da se pronađu pojedinci koji su odgovorni za nestanak beba i da odgovaraju za taj zločin - otmicu i prodaju beba.
"Nisam se uplašio pretnji, ići ćemo do kraja u istraživanju, jer istina nema cenu", rekao je Pavlović.
Prema njegovim rečima, Udruženju "Za istinu i pravdu o bebama" u Kragujevcu je prijave o nestanku beba podnelo oko 2.000 ljudi.
Procenjuje se da u Srbiji ima oko 10.000 nestalih beba u periodu od 50-tih godina prošlog veka.

Ne može niko da zabrani porodici pravo da sahrani dete koje je umrlo na rođenju.

Može. Srpsko zakonodavstvo.

Tragom ove vesti:

– Ovo pravilo se ne odnosi na bebe koje su rođene žive, pa kasnije preminule. Dosad nije bilo roditeljskih zahteva da mrtvorođenčad sahrane u porodične grobnice, jer to ni zakon ne dozvoljava.

https://www.politika.rs/sr/clanak/65769/Sahranjivanje-mrtvorodencadi-bolno-za-roditelje

mrtvorođenčad se, prema važećim propisima, poistovećuju sa odstranjenim delovima tela prilikom operacija, odnosno patološkim otpadom, tako da se ne mogu sahraniti u grobnim mestima ili u porodičnim grobnicama. Te bebe, kaže „Politikin” izvor, smeštaju se u zajedničku grobnicu na groblju Orlovača i to u plastičnim kesama, koje je bolnica dužna da obezbedi.

Mislili su oni na sve.

PRAVILNIKO UPRAVLJANJU MEDICINSKIM OTPADOM​

("Sl. glasnik RS", br. 48/2019)
https://www.paragraf.rs/propisi/pravilnik-o-upravljanju-medicinskim-otpadom.html

I UVODNE ODREDBE

Član 2

Izrazi upotrebljeni u ovom pravilniku imaju sledeće značenje:

1) patoanatomski otpad jeste medicinski otpad koji uključuje tkiva, organe, delove tela, ljudske fetuse, kese sa krvlju i krvnim derivatima;

Intrauterina fetalna smrt je klinički izraz za mrtvorođenče, smrt bebe u materici.

Bio je u nekoj emisiji čovjek koji je pričao kako su mu nudili da izabere bebu. Meni je ovo zločin jednak ubistvu. Kako može neko to da uradi? Nije to jedna osoba, tu mnogo njih učestvuje.
Mnogo sam se bojala kad sam radjala svoje prvo dijete jer je to tad baš bilo aktuelno, čudne i neobjašnjive smrti novorodjenčadi poslije zdravih i normalnih trudnoća.

Samo treba raščistiti sa tom notornom glupošću da "ne daju da vidiš i pokopaš dete", i taj problem krađe beba bi bio trajno rešen.

Ne može niko da zabrani porodici pravo da sahrani dete koje je umrlo na rođenju. Sve krađe beba imaju tu istu priču "nisu dali da se vidi"... ko bre nije dao, pa normalan čovek bi ih pobio sve redom tamo da mu tako nešto kažu.

Ни мени то није јасно. Сахрана је обавеза породице. То је процедура велика. Папири, гробно место, регистри, таксе,.. ?!?!

Кажу закон не дозвољава !?! Па то је онда нељудско !

Променити закон

Ни мени то није јасно. Сахрана је обавеза породице. То је процедура велика. Папири, гробно место, регистри, таксе,.. ?!?!

Кажу закон не дозвољава !?! Па то је онда нељудско !

Променити закон
Tako kako ga je neko naštimao ko zna kad.

Back