Dnevna soba, garniture i ostali namestaj

238cbbe2e835479e9073dd18d2784be8.jpg

SAVETI ZA LEPŠI DNEVNI BORAVAK

Dnevne sobe, kao prostor u kome često provodimo najvećI deo našeg slobodnog vremena govore mnogo o nama kao pojedincima.
Bilo da je reč o elegantnim i krajnje jednostavno uređenim prostorima ili onim veoma detaljno osmišljenim i dizajniranim….
Treba voditi računa da li je reč o malim ili prostranim dnevnim sobama i šta je ono što je po vama najbitnije da se nađe u njima.

Svetle boje otvaraju prostore, dok ih tamnije vizuelno smanjuju.
Svetle prostorije su uvek prijatnije za boravak(MENI NISU)
, tako da čak iako u stanu nema dovoljno prirodne svetlosti, uvek se može razmotriti alternativa u vidu dodatne rasvete.
.
Sitnice koje takođe ne zahtevaju mnogo novca, a čine veliku razliku u svakodnevnom životu, su dekorativni elementi.
Tako na primer, ukoliko se plašte da će jarke boje zidova ili nameštaja da vam brzo dosade ili zasmetaju, zašto ne bi razmislili o svedenijim tonovima za sofu i fotelje i šarenim ukrasnim jastucima koji će se savršeno ukombinovati sa sličnim tepihom ili ramovima za porodične fotografije.
Ogledala su takođe jedna jako praktična stvar, budući da vizuelno povećavaju prostore.

Ono što se još mora uzeti u obzir je i održavanje ovih prostorija, jer što više sitnica mi čuvali po policama biblioteka, to će nam više vremena i motivacije trebati da uzmemo da očistimo prašinu sa tih mesta.
Budući da svi mi imamo mnogo takvih sitnica, sa kojima nismo tačno sigurni šta bi uradili, možda je najbolje da ih stavimo sa strane u neku od praktičnih, a ujedno i veoma dekorativnih kutija, koje se mogu naći po radnjama.(TEŠKO)
Ovakvo rešenje je ujedno praktično i ulepšava prostor, pogotovo ako su kutije vizuelno lepe.

Back