DNA

Ма то је цео каганат, имао је у себи гомилу народа, угрофинских и индоевропских. Давно сам читао Ковачевића, а и то на прескок...

Поента је да I хаплогрупа, србоилирска ;) , не може бити везана за Аваре, па да им је кобиљи сир ко кајмак.

Zar ne mislis da si poranio sa DNK analizom naroda...zasto najpre ne bi smo krenuli od ljudi,nasih vladara...mene strasno interesuju pitanja poput-ko je sa kim u srodstvu,ko je ciji sin...

minos:
Zar ne mislis da si poranio sa DNK analizom naroda...

Нисам ја ништа, очију ми :) То је нама наша наука дала...

minos:
zasto najpre ne bi smo krenuli od ljudi,nasih vladara...mene strasno interesuju pitanja poput-ko je sa kim u srodstvu,ko je ciji sin...

Па јесте можда и то занимљиво, али је то толико свежа грана науке, да је у ствари прави продор настао тек од 2000. или 2001. Сад је манија и да се ради то са појединцима, али треба се стрпети још коју годину.

По Србији сад рутински раде испитивања за живу популацију у барем три установе, али мислим да за палеогенетику морају да шаљу Британцима или Русима.

Само да не испадне и неко од Немањића комшијин :)

Kulinov praunuk:
Ма нисам мислио на суседнe народе, већ на комшије са двора :)

А ово около смо ми ионако све појебали, судећи под ДНК. :D
Moz' svasta da bidne...interesantan je DNK,bas zbog toga da pokaze ko je koga... :grin:

Pa i da bude neko sa dvora,ne moze da se promeni cinjenica da je kvazi-Nemanjic ipak nosio Nemanjicko prezime i odigrao svoju ulogu u istoriji kao Nemanjic...

Ja cak nemam problem sa time da se otkrije da li je Karadjordje zaista imao albansko poreklo...nikakva DNK analiza ne moze da promeni cinjenicu da je ziveo i umro kao Srbin...

U opredeljenju za to,da li je bitnija krv ili kapa koju nosis,ja sam za ovo drugo... ;)

Вала, свака ти је ко Његошева :D

Али се опредељење помало преноси и кроз гене. Недавно су нашли у геному још један слој информација за који уопште не знају чему служи. А информације су, па ти види...

Ma nema sanse da je ta karta istinita...Avari nisu zauzimali ni peti deo teritorije na karti...

tachno
Avari su po svim mogucim izvorima narod Turskog porekla koji je dosao iz oblasti centralne Azije na Balkan. Chak shta vishe Balkan i nisu mnogo zahvatili (samo Hrvatsku i maybe Vojvodinu)

Yes da sam Deliya ali Partizan ima tresak tim koji može da parira skoro bilo kome u Evropi.

Žuka je extra. Mafija ih istera iz Evrope ;)

Šta više, drug bio u Rejkjaviku i sreo u jednom restoranu Mišela Platinija i uzeo autogram.
e živote... ja bih mu dva šamara... Hteo da se zabrani svim Srpskim klubovima učešće na 2 godine!

Slavic Land:
Yes da sam Deliya ali Partizan ima tresak tim koji može da parira skoro bilo kome u Evropi.

Žuka je extra. Mafija ih istera iz Evrope ;)

Šta više, drug bio u Rejkjaviku i sreo u jednom restoranu Mišela Platinija i uzeo autogram.
e živote... ja bih mu dva šamara... Hteo da se zabrani svim Srpskim klubovima učešće na 2 godine!
A pravio se kao fin dok nismo glasali za njega...toliko se ulizivao da sam pomislio da cemo dobiti direktno mesto u Ligi sampiona... :grin:

Svi smo psovali onog Johansona, cela Srbija je bila za Platinija...
da su se i Zvezda i Partizan kvalifikovali u Ligu Uefa (što je potpuno realno)
imali bi smo 2 predstavnika sledeće godine za kvalifikacije za LŠ

Slavic Land:
ali mora da ima neke prgave gene taj Platini kad smo već kod DNA

Francuzi slično nama, po meni imaju dosta mixovanih gena :)
ko zna šta je dobio na lutriji...

Геени се не преносе пасошом, он је Талијан по пореклу.

Back