Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
HS1911:Po vama, kakav bi utjecaj mogla imati istraživanja DNA na povijest Balkana?
mislio sam na to kako etnogeneza nije isto što i genetika. prva preliminarna istraživanja su rađena u hr i bih ali na premalenom broju uzoraka, tako da te rezultate ne možemo smatrati pouzdanima.fortes:Pretpostavljam da je covek mislio na poreklo naroda.
Silent Bob:Nikakve. Ako budu (kao sto ja mislim) razliciti, svi ce pricati o tome i dokazivati ko je razlicitiji. Ako budu isti (cak i da budu isti ja sam siguran da ce fabrikovati), to ce se spomeniti jednom i nikad vise o tome niko nece reci ni rec. Generalno, sve ce biti kao sto je i sad. Sto je dobra stvar.
HS1911:mislio sam na to kako etnogeneza nije isto što i genetika. prva preliminarna istraživanja su rađena u hr i bih ali na premalenom broju uzoraka, tako da te rezultate ne možemo smatrati pouzdanima.
zanima me, ako se bude u dogledno vrijeme , odradilo neko veće i puno ozbiljnije istraživanje, kakave bi mogle biti posljedice?
lj_950:Imam jedno zanimljivo pitanje?
Da li treba najnovija naučna dostignuća sada primeniti na dokazivanje i svega, ili svakoga, ko je postalo stvar duhovne baštine nekog naroda?
lj_950:Ako uzmemo kao nepobitnu materijalnu činjenicu da su skelet, ili delovi skeleta posmrtni ostaci despota Stefana, ko može da tvrdi da i oni drugi (u Koporinu) to nisu, dok se istom metodom (DNK) i oni ne ispitaju?
lj_950:Hoćemo li da posumnjamo da je Rastko Nemanjić sin Nemanjin dok se to ne utvrdi DNK metodom?
lj_95:Ili je Sinan-paša znao oko čega će se ljudi (i naučnici) u ovoj zemlji jednog dana sporiti, pa je na Vračaru uradio ono što je uradio. Turčin je, sva je prilika, bio dalekovid.
lj_950:Da li nam se materijalističko učenje upisalo u gene ili nam dah nemačkog racionalizma još uvek duva u vrat?
Idemo samo na neke čereke mog posta.AKHENATON:Svakako da ne treba sad ici i prevrtati grobove. Samo u slucaju kad se javi osnovana sumnja.
Voleo bih da vidim nešto više o pričici o podmetanju nečijih drugih zemnih ostataka. Jer, u tom slučaju, džaba se uzdiže onoliki hram... Ili, ako nisu spaljene prave mošti iz Mileševe, onda one negde još uvek postoje. Moguće je da se zna i gde su, ali se to čuva kao velika tajna. Ili kao neki adut crkve koji će da ubaci u igru kad mnogo zagusti?AKHENATON:I tu ima neka pricica da su navodno Sinan-pasi podmetnuti neciji drugi zemni ostaci...ko ce ga znati.
lj_950:Idemo samo na neke čereke mog posta.
Šta podrazumevaš pod „osnovanom sumnjom“ u slučaju Manasija – Koporin? Čuo sam za priču da je sestrinstvu Manasije dat deo moštiju nađen u grobnici u Koporinu. To je prećutano u priči koja ide iz ekipe Zavoda, tj. od G. Brmbolića? Pitam sada: nije li sa te kosti uzet uzorak za DNK analizu?
lj_950:Crkva koči... crkva ne da... Kada se završe radovi u Manasiji organizovaće se despotova sahrana kakva dolikuje šefu srpske države.
Pa, on je već sahranjen. Hoće li pogrebna svečanost i pogrebna povorka sada da se organizuju? Svašta. To je rezultat onoga kada se pomešaju različiti špilovi.
lj_950:Sveto i svetitelj pripadaju filozofiji, pa i empirijskoj, a ne zakonitostima i dostignućima prirodnih nauka!
lj_950:Voleo bih da vidim nešto više o pričici o podmetanju nečijih drugih zemnih ostataka. Jer, u tom slučaju, džaba se uzdiže onoliki hram... Ili, ako nisu spaljene prave mošti iz Mileševe, onda one negde još uvek postoje. Moguće je da se zna i gde su, ali se to čuva kao velika tajna. Ili kao neki adut crkve koji će da ubaci u igru kad mnogo zagusti?
Baš, kao što reče, ...ko ce ga znati šta se tu iza brda valja.
HS1911:Po vama, kakav bi utjecaj mogla imati istraživanja DNA na povijest Balkana?
Мало сам прелистао Твоје поруке и запала ми је за око она причица о печеном прасету. Хоћеш ли и овде у Теби одговарајућем тренутку да се дистанцираш као посматрач, или је то требало да учиниш на самом почетку?HS1911:Po vama, kakav bi utjecaj mogla imati istraživanja DNA na povijest Balkana?
lj_950:Мало сам прелистао Твоје поруке и запала ми је за око она причица о печеном прасету. Хоћеш ли и овде у Теби одговарајућем тренутку да се дистанцираш као посматрач, или је то требало да учиниш на самом почетку?
И зашто само ... utjecaj ... na povijest Balkana?
Треба ли да се закачимо за ову Твоју коску и да се кољемо све док не докажемо да је и словенско порекло Срба дискутабилно, да су нам Турци посејали у бабама у неком 15 колену свој генетски материјал, па ето нисмо више то што мислимо да јесмо?
Занимљиво: ћутиш, чекаш, убациш се да подстакнеш... па опет ћутиш.
Зашто не бисмо испитали ДНК Твог краља Томислава, Матије Губца, Степинца ... можда је у њиховим венама текла крв неког швапског кајзера?
Није ми јасно како си одредио период prije 200-300 godina. И како сада ми овде да одредимо неки свој период, од којег можемо да рачунамо да имамо бар десетак генетских Срба?HS1911:... pošto sam hrvat, reći ću o hrvatima. od današnjih hrvata malo je onih genetskih. cijela slavonija, zagorje, istra. to su sve većinom danas hrvati a prije 200-300 godina u slavoniji su bili, nijemci, mađari, talijani, česi , austrijanci, slovenci, iz cijele srednje evrope(i iz drugih dijelova, naravno) se taj kraj naseljavao kad je oslobođen od turaka...
Ово је за мене нова и ситна ствар. Али, ево, читај:HS1911:...sad mi je palo na pamet, crnogorci.. kakvo je po vama njihovo porijeklo?
sto reći nego smiješno, jesi ti jedan od onih sto od poraza radi pobjede. tu pobjedu sigurno nije napravilo srpsko oužje. imam dojam kako si ti jedan o onih koje jako boli što ste bili tolika stoljeća pod turcima?lj_950:су имали велику пробу да нагазе Србију 1914, али четири године потом распадоше се. Тако настаде и твоја данашња држава, из реченог распада, узрокованог српским оружјем.?[/I]
Овакав речник баш личи на твој форум чију сам ти адресу дао у претходној поруци.HS1911:...inače sto drugo reći...lud si!