Dmitrij Rogozin: Gavrilo Princip Terorista

Zna se koji su pravi Srbi - herojski pobednici u tom ratu, a ne kuvarski bataljon iz Futoga i ostala austrougarska Svejkovstina!

Eh, Pobedonoscev, po ko zna koji put u istoriji, navukoše ,,prave Srbe,, na stradanije.

Vidim da si nešto u fazonu ,,palim se na prave Srbe,,.

PS Što se tiče opaske o učešću ,,nepravih Srba,, u herojskom ratu, mogu ti prijaviti da su kuvari popiydeli što su ih ,,braća oslobodila,,:D
A ono jes al su gedze bar delile neko ordenje recimo sa babinih strana imam dve albanske spomenice , medalje i ordenje kralja Petra i Aleksandra , dok pradeda sa caletove strane sto je ratovao u nekoj transilvanijskoj vukojebini protiv rumunske ciganije nije dobio nista ,al dobro on je uvek bio na pogresnoj strani -u prvom kod austro-ugara u drugom kod cetnika i Ljotica i osta mrka kapa .:(:mrgreen:

A da pitam ja tebe, dal' si deci nadenuo onako fina, autenticna imena?

Hans-Rüdiger i Anneliese Jovanovic, a?
Ne,ne brate,deca mi imaju Ruska imena....
A ovi Jovanovici su ti neki rod,a?znam ja njih rade kod mene...
P.S.i pazi tamo,portiru,nemoj mnogo da usmerujes paznju na forum da ti neki siptar ne udje u Fabriku,pa ces sutra morati kod sefa...a znas sta je razmena misljenjaßKad odes kod sefa sa tvojim misljenjem-a vratis se sa njegovim...:hahaha::hahaha:
Ili kod tvog sefa postoje 2 paragrafa:
Paragraf 1:Sef je uvek u pravu
Paragraf 2)ukoliko sef nije u pravu automatski vazi paragraf 1
:hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:

Sigurno, i ne treba da se kurce kad su Srbi samo po specijalnoj molbi.

Ma da, pravo zboriš.

Zato su ,,pravi Srbi,, ispušili u svim posleratnim periodima, iako su odnosili pobede na bojnim poljima i bili na ,,pravoj strani,,. Al' šta vredi, prava srpska krv se potom uortači sa ,,braćom po materini,, i napravi nekoliko nakaznih Yeboslavija...A Srbija ostade u zapećku, sama i zaboravljena. Bravo za prave Srbe!

Da skratim priču, eto sreće da su ,,gedže,, tako sposobne kako ti misliš, pa ne bi danas Srbiju arčile razne alamunje i vancage, tj. braća Srbi i ostali - po neposrednom prijemu, bez konkursa.

sta sad tu nije tacno ?

Prvo seobe nisu bile dobrovoljne...
Niko nije dobrovoljno isao u banatske zabokrecine i mocvare da zaradi malariju, nego su srpski feudalci poput Brankovica i Jaksica, vatali svoje kmetove za gusu i terali ih preko Dunava i Save, u pustare, koje im je kao feudalni posed dao ugarski kralj...Takodje i seobe zbog austrijskog-turskog rata su daleko bile od dobrovoljnih, vec puko spasavanje zive glave, kao i one posle Prvog srpskog ustanka...
Udeo u procentu stanovnistva kod Srba u danasnjoj Vojvodini sve vise i vise opada posle toga, a Madjara i Nemaca raste , cak veliki broj Srba iz Austrije (Ugarsek, Vojvodine, zovi to kako hoces) se vraca da zivi u novoosnovanu Srbiju, koja dozivljava demografski bum...

Drugo jeste da posle ujedinjenja sa Kraljevinom Jugoslavijom neki krajevi Vojvodine stagniraju, a drugi se razvijaju....

Tako jedna Subotica, koja je bila grad velicine predratnog Beograda (sa sve Zemunom) od oko 100 000 stanovnika ostace takva do dan danas, dok je u Novi Sad, iz centrale kojom je rukovodila kraljevska vlada i banovi Dunavske banovine uduvavan kapital, podizani citavi kvartovi, mostovi, prokopavane nove ulice, razvijana industrija, od tekstilne, vojne do masinke, podizane skole, obrazovne i kulturne ustanove, razvijan sport, da bi za samo desetak, dvadeset godina udvostrucio broj stanovnika, proglasen za administrativni centar, podizane upravne zgrade...
I to sve za vreme velike ekonomske krize...
Srbi su bili drasticno favorizovani u odnosu, na Nemce, koji su kao najjaci poreski obveznici punili kasu, za te zajebancije...

A ti razmisli zasto, mada nije tesko zakljuciti..
Tako je Novi Sad, imao 1918, oko tridesetak hiljada stanovnika (malo veca palanka), a danas ima ako ne i 400 000 i jedan je od vecih regionalnih centara u tom delu Evrope...

Pored naravno Beograda, i Novog Sada, i Banjaluka je ta koja je imala ubrazani ekonomski razvoj...

Tako je Vojvodina propala, a njen najveci grad Subotica tavorila kroz ceo XX vek..., iako se cinilo na pocetku da ima veliki potencijal...

Svakako bi ''Vojvodina'' bila ekonomski razvijenija, da je ostala u Austro-Ugarskoj, mada danas bi tamo bilo najvise od 15-20% Srba, ako ne i manje..., mozda da je ostala Madjarska imala bi malo traumaticne proslosti iz sovjetskog doba...ali bi bila clanica EU ne bi imala taj pun ''kufer'', nasledja koji imaSrbija, iz dvedesetih...

I ja se slazem da se tzv. Vojvodina, tj Juzna Ugarska vrati Madjarskoj, samo da se saceka neki malo tvrdji madjarski politicar poput nekog Lajosa i Miklosa, da vas postavi na pravo mesto...koje i zasluzujete...Barem ste u EU, nemate sto da se zlopatite sa Srbijom..sta vas briga...

Nisi pratio pricu od pocetka niko nije rekao da danasnja Vojvodina treba da se vrati Madjarima i da bi im bilo bolje sada da su ostali jer su to samo pretpostavle nego je stvar u tome samo da su tadsnji Srbi u Austriji ziveli bolje od onih koji su ziveli u ostalim balkanskim zemljama u to vreme sto nema mnogo veze sa sadsnjim vremenom .

Nisi pratio pricu od pocetka niko nije rekao da danasnja Vojvodina treba da se vrati Madjarima i da bi im bilo bolje sada da su ostali jer su to samo pretpostavle nego je stvar u tome samo da su tadsnji Srbi u Austriji ziveli bolje od onih koji su ziveli u ostalim balkanskim zemljama u to vreme sto nema mnogo veze sa sadsnjim vremenom .

Ne ti tvrdis, da je Srbima bilo bolje u Austro-Ugarskoj, nego u Kraljevini Jugoslaviji, pa i Srbima iz BiH...

A to jednostavno nije tacno..., a mene vise mrzi da ti objasnjavam..

Srbima u Austriji je bilo bolje nego Srbima u Turskoj, zato su i bezali...

Ne ti tvrdis, da je Srbima bilo bolje u Austro-Ugarskoj, nego u Kraljevini Jugoslaviji, pa i Srbima iz BiH...

A to jednostavno nije tacno..., a mene vise mrzi da ti objasnjavam..

Srbima u Austriji je bilo bolje nego Srbima u Turskoj, zato su i bezali...
ja sam govorio o Principu i Bosni a ne o Vojvodini nisam uopste govorio u periodu posle ujedinjenja ,a cinjenica je da je Bosna u vreme AU najvise napredovala dok je kasnije ostala/postala rupcaga kakva je bila i u turskoj osim dva ,tri grada, a takva je i sada manje vise ,doduse iz drugih razloga

ja sam govorio o Principu i Bosni a ne o Vojvodini nisam uopste govorio u periodu posle ujedinjenja ,a cinjenica je da je Bosna u vreme AU najvise napredovala dok je kasnije ostala/postala rupcaga kakva je bila i u turskoj osim dva ,tri grada, a takva je i sada manje vise ,doduse iz drugih razloga

Bosna je bila rupcaga za vreme Austro-Ugarske, mada je Austrija ulagala sredstva, ali iz drugih razloga, uspostavljanja hegemonije na Balkanu...(Austrija je bila 40 godina, vladar Bosne) i nije nesto spektakularno

Kraljevina Jugoslavija je koliko toliko ulagala sredstva, jer je to bila siromasna zemlja kojoj je osujecen razvoj zbog svetske ekonomske krize...Cela Evropa je bila u recesiji, to je i dovelo do raznih pobuna, revolucija, dolazaka na valst nekih likova poput Musolinija, Hitlera, Hortija itd, Jugoslavija se i dobro drzala u svemu tome..(22 godine)

Za vreme SFRJ (45 godina) je ulozeno mnogo u Bosnu, i tad se najvise i razvila u svakom pogledu...od ekonomskog, privrednog, do kulturnog...
Sarajevo je u nekim trenucima, postalo i veci kulturni centar i od Beograda i od Zagreba...

Ja stvarno ne znam sta ti mislis, da je toliko imala Vojvodina, neki nuklearni program, svemirski...kao i danas...
Pojma nemama zasto je Bosna rupcaga za Vojvodinu...Sta to ima Vojvodina sto nema Bosna, pa nije rupcaga..osim sto je Bosna bila totalno razorena u zadnjem ratu

Poslednja izmena:
pa posle komunista i cuvenog "prelivanja" sredstava,pomoci za nerazvijene i kolonizacija i nema neke velike razlike to je tacno :lol:

pa koministi su i imali u programu da budu solidarni i da ce uzimati od bogatih i davati siromasnima...
ovi danas su kapitalizam shvatili samo obratno....jos su gori...a obicno su svi deca tog komunizma...

Vojvodina se razvila u jednom trenutku, kad je prosla opasnost od Turaka, i kada su Nemci iskoristili tu teritoriju, podigli zeleznicu, isusili mocvare, uredili tokove reka, sredili naselja i odredili kako ce biti organizovana, sprecili stalne poplave, izgradila kanale, oslobodila poljoprivredno zemljiste i kolonizovala u te krajeve nemacke zanatlije, seljake i vojnike...Inace do tada je Vojvodina bila najgore mesto za zivljene, losa klima, jedna bolesna sredina u kojoj je ziveo samo ko je morao...a to su Srbi...u nekim zemunicama, spavali sa ovcama..i samo su se nesto bunili i ometali gradnju...pa su sbog toga hteli i da se sele u Rusiju jer im menjaju nacin zivota

Dok je u isto vreme od Srbije posle nekoliko austrijsko-turskih ratova ostala pustara....

Zato treba se obratiti, Angeli Merkel, da odradi neki posao posalje Nemce kao nekad Marija Terezija i njen sin Josip II..., jer ovako slaba vajda

Poslednja izmena:
Nemoj da se ljutis. Bice tvoji klinci za ciglo tri-cetiri generacije Austrijanci.

Istraj na tvom putu i srecan put.
Jesi li ti dobio Azil?Jesi,cuti tu pokrij se usima i radi i ne vodi politiku malo vise posveti paznje toj fabrici sto je cuvas,jer ako izgubis posao kako ces onda na Krsti da pioses(posto ti PC samo na poslu imas,ako to drugi forumasi nisu primetili)...
A sto se dece tice-voleo bih da znam kakva si im ti imena nadenuo:eek::eek:A ne,ne,Bog je ipak jos pri cistoj svesti pa takvima ni ne daje decu a bogami ni zensko...Zato Care cuti tu u izbeglicki kampus i radi i pazi da ti neko ne udje............u Fabriku...:hahaha::hahaha:

Back