Đuro Raca, otac tragično preminule Goranke: Pad nadstrešnice u Novom Sadu izazvan terorističkim činom

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
88.656

ĐURO RACA, OTAC TRAGIČNO PREMINULE GORANKE: Pad nadstrešnice u Novom Sadu izazvan terorističkim činom​

Novosti online 12. 04. 2025. u 20:35

ĐURO Raca, otac tragično preminule Goranke Raca koja je stradala u padu nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu, rekao je danas da se 1. decembra protekle godine obratio tužiocu Višeg suda u Novom Sadu i obrazložio mu da je pad nadstrešnice izazvan terorističkim činom spoljnog i unutrašnjeg faktora.​

ĐURO RACA, OTAC TRAGIČNO PREMINULE GORANKE: Pad nadstrešnice u Novom Sadu izazvan terorističkim činom

Novosti

On je tokom Svenarodnog sabora koji se od petka održava u Beogradu rekao da je tužiocu sve objasnio na stručan način, ali da tužilac još uvek nije to uzeo u obzir.

"To sam mu uputio 1. decembra, a do današnjeg dana nije izgleda uzeo to u obzir. Isto pismo sam poslao 23. februara višem tužiocu u Beogradu. Ni on se ne oglašava. Ja i dalje tvrdim i objasnio sam stručno i naučno kako je došlo do pada te nastršnice", rekao je Raca.

Kako je istakao, ''obradovala ga je vest da je optužnica vraćena na doradu'' i ''nada se da će tužilac uzeti njegovo objašnjenje u obzir''.

"Drago mi je što sam juče čuo vest da je optužnica vraćena na doradu, i želim da mi pomognete da tužilac uzme u obzir ove činjenice i da dozvoli da istražni organi krenu u pravcu pronalaženja terorista koji su to svesno planski izazvali", naglasio je on.

Raca je rekao da nije slučajnost to što je 1. novembar odabran za datum rušenja nadstrešnice jer je to dan kada katolici proslavljaju dan mrtvih.

"Znalo se da ta brza pruga Novi Sad-Subotica tih dana treba da pusti u saobraćaj. Namerno se želeo izazvati haos i to je bio samo povod da se stvori svih ovih pet i više meseci ovakve situacije u zemlji", istakao je on.

https://www.novosti.rs/amp/vesti/po...esnice-novom-sadu-izazvan-teroristickim-cinom

Ne znam za vas ali meni je baš upadljivo koliko se porodica žrtava nadstrešnice izjašnjava suprotno studentima.

Firići
https://www.alo.rs/vesti/drustvo/1001707/ispovest-porodice-firic-tragedija-novi-sad/vest

Milosavljevići
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/o...resnice-ne-zelim-razdor-medju-narodom/rdegk6t

Kad strada mozak to nije vise ista osoba...
A plus karakter mnogih starijih osoba je totalno pregoreo , malo zbog Slobe, malo zbog demokrata, a malo zbog Jezde i Dafine...
A i zato sto su snobovi...
Sta god oni mislili iznutra, njih ustvari boli dupe za njihovu decu, i to sto su spakovani u sanduk, uzimaju kao konacnu nesrecnu cinjenicu...
Mozda je takav mentalitet naroda, da lakko otpisuju ko pogine i zagine, mozda...lici na to..
U svakom slucaju , suprotno od mene...ja osecam neku vrstu obaveze da se brani neko ko je bio po ugledu na bozije zakone aktivan na strazi zastite svog zivota , a opet zbog nekih okolnosti nije useo u tome...

Jer takvog sto nije mogao da se odbrani od javasluka i slucajnosti koja mozda nije slucajnost nema ko da brani , kao saveznik kad resi da pusti vodu za nekim..

"NISAM ZNAO KAKO DA REAGUJEM DOK PRIČAM SA OCEM KOJI JE U TRAGEDIJI IZGUBIO ĆERKU" Vučić: On mi kaže ne daj Srbiju!​

Predsednik je citirao reči oca, koji mu je poručio da ne smemo da damo državu onima koji žele da je unište.
;">Ne damo srbiju skup saborFoto: Alo/Foto: Alo!

- Posle svih iskušenja, dogodio se 1. novembar i velika tragedija. Sećam, se kao danas kad sam saznao, bio sam u šoku, a ne znate kako da reagujete, ne verujete da je to moguće - rekao je predsednik Vučić.

- Malopre kada pričam sa ocem koji je izgubio ćerku, ne znam šta da mu kažem, osim da ga zagrlim i kažem držite se Đuro, a on mene teši i kaže "Ne daj Srbiju Aleksandre, ne smemo da damo državu onima koji će Srbiju da unište" - rekao je predsednik Vučić.

- Pitao sam sta je to što možemo da uradimo kao država. Od prvog dana znao sam da moramo da pokrenemo pitanje odgovornosti.

ĐURO RACA, OTAC TRAGIČNO PREMINULE GORANKE: Pad nadstrešnice u Novom Sadu izazvan terorističkim činom​

ĐURO Raca, otac tragično preminule Goranke Raca koja je stradala u padu nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu, rekao je danas da se 1. decembra protekle godine obratio tužiocu Višeg suda u Novom Sadu i obrazložio mu da je pad nadstrešnice izazvan terorističkim činom spoljnog i unutrašnjeg faktora.​

ĐURO RACA, OTAC TRAGIČNO PREMINULE GORANKE: Pad nadstrešnice u Novom Sadu izazvan terorističkim činom

Novosti

On je tokom Svenarodnog sabora koji se od petka održava u Beogradu rekao da je tužiocu sve objasnio na stručan način, ali da tužilac još uvek nije to uzeo u obzir.

"To sam mu uputio 1. decembra, a do današnjeg dana nije izgleda uzeo to u obzir. Isto pismo sam poslao 23. februara višem tužiocu u Beogradu. Ni on se ne oglašava. Ja i dalje tvrdim i objasnio sam stručno i naučno kako je došlo do pada te nastršnice", rekao je Raca.

Kako je istakao, ''obradovala ga je vest da je optužnica vraćena na doradu'' i ''nada se da će tužilac uzeti njegovo objašnjenje u obzir''.

"Drago mi je što sam juče čuo vest da je optužnica vraćena na doradu, i želim da mi pomognete da tužilac uzme u obzir ove činjenice i da dozvoli da istražni organi krenu u pravcu pronalaženja terorista koji su to svesno planski izazvali", naglasio je on.

Raca je rekao da nije slučajnost to što je 1. novembar odabran za datum rušenja nadstrešnice jer je to dan kada katolici proslavljaju dan mrtvih.

"Znalo se da ta brza pruga Novi Sad-Subotica tih dana treba da pusti u saobraćaj. Namerno se želeo izazvati haos i to je bio samo povod da se stvori svih ovih pet i više meseci ovakve situacije u zemlji", istakao je on.

https://www.novosti.rs/amp/vesti/po...esnice-novom-sadu-izazvan-teroristickim-cinom

Ne znam za vas ali meni je baš upadljivo koliko se porodica žrtava nadstrešnice izjašnjava suprotno studentima.

Firići
https://www.alo.rs/vesti/drustvo/1001707/ispovest-porodice-firic-tragedija-novi-sad/vest

Milosavljevići
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/o...resnice-ne-zelim-razdor-medju-narodom/rdegk6t
Znaju da se njihovi koriste politički. Ima i N1ova svoje ljude u toj priči.

Meni je poznata samo ova porodica sa studentske strane.

Dijana Hrka traži odgovornost Informera zbog medijskog linča njene porodice​

FoNet29.03.2025. 19:09
Dijana Hrka, doček studenata
Izvor: N1

Dijana Hrka, majka Stefana Hrke, nastradalog u padu nadstrešnice u Novom Sadu, pridružila se danas učesnicima protesta ispred redakcije „Informera“ i pozvala predstavnike te televizije da se suoče sa njom zbog, kako navodi, „medijskog linča kojem je izložen njen drugi, mlađi sin – Nemanja“.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...nformera-zbog-medijskog-linca-njene-porodice/

Poslednja izmena:

ĐURO Raca, otac tragično preminule Goranke Raca koja je stradala u padu nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu, rekao je danas da se 1. decembra protekle godine obratio tužiocu Višeg suda u Novom Sadu i obrazložio mu da je pad nadstrešnice izazvan terorističkim činom spoljnog i unutrašnjeg faktora.

. . . , kontra - kontra spin, vanzemaljci teroristi srusili nadstresnicu, i eto ko je kriv, a mi nismo

Ja i dalje sumnjam da je nadstresnica pala sama od sebe. Nekako je to pogurano.
Kao i sto nikad nisam uspeo da se dovoljno ubedim da je jedno dete tako efikasno poubijalo svoje drugove.

Kategorija teroristickog napada je vrlo moguca u oba slucaja. Jedino sto obican narod nema niti moze da ima uvid u to. Mozda bi se znalo nesto vise da postoji istrazivacko novinarstvo ali mi smo jako daleko od te kategorije takodje.

Ovde kod nas samo postoji propagandno novinarstvo (koje nije poznato kao 'iskreno') i sluzi za postavljanje vunice preko ociju.

Kao i sto nikad nisam uspeo da se dovoljno ubedim da je jedno dete tako efikasno poubijalo svoje drugove.

Kategorija teroristickog napada je vrlo moguca u oba slucaja. Jedino sto obican narod nema niti moze da ima uvid u to. Mozda bi se znalo nesto vise da postoji istrazivacko novinarstvo ali mi smo jako daleko od te kategorije takodje.

Ovde kod nas samo postoji propagandno novinarstvo (koje nije poznato kao 'iskreno')
Ма да, као што је Ивановић убио сам себе, као што је у Јовањици гајен парадајз, као што је пилот хеликоптера био пијан, као што никада није била рађена реконструкција, као што српска власт не поседује звучне топове...

Ма да, као што је Ивановић убио сам себе, као што је у Јовањици гајен парадајз, као што је пилот хеликоптера био пијан, као што никада није била рађена реконструкција, као што српска власт не поседује звучне топове...
vidi, dugacak je spisak propagande,
u ovoj zemlji cim neko zine da kaze nesto sa nekog iole vaznijeg mesta odma postaje jasno da se neko djubre gura pod tepih.

vidi, dugacak je spisak propagande,
u ovoj zemlji cim neko zine da kaze nesto sa nekog iole vaznijeg mesta odma postaje jasno da se neko djubre gura pod tepih.
Па ето, 5 месеци касније најбоље што су смислили је да је сад тероризам у питању.
Чудим се да није Ђилас у фантомци дошао да саботира надстрешницу, или можда Грухоњић и Маја са Шолаком, само како би Вучићу наудили. :mrgreen:

Meni je poznata samo ova porodica sa te strane.

Dijana Hrka traži odgovornost Informera zbog medijskog linča njene porodice​

FoNet29.03.2025. 19:09
Dijana Hrka, doček studenata
Izvor: N1

Dijana Hrka, majka Stefana Hrke, nastradalog u padu nadstrešnice u Novom Sadu, pridružila se danas učesnicima protesta ispred redakcije „Informera“ i pozvala predstavnike te televizije da se suoče sa njom zbog, kako navodi, „medijskog linča kojem je izložen njen drugi, mlađi sin – Nemanja“.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...nformera-zbog-medijskog-linca-njene-porodice/
Ta, i ja sam mislio na nju. Samo nisam znao da li ima još neko.

Па ето, 5 месеци касније најбоље што су смислили је да је сад тероризам у питању.
Чудим се да није Ђилас у фантомци дошао да саботира надстрешницу, или можда Грухоњић и Маја са Шолаком, само како би Вучићу наудили. :mrgreen:

Uopste nije rec o tome.

Postoji snimak pada nadstresnice. U trenutku pada cuje se eksplozija, a zatim i tresak padanja delova.

Ovde kod nas samo postoji propagandno novinarstvo (koje nije poznato kao 'iskreno') i sluzi za postavljanje vunice preko ociju.
:rotf: :dash: :klap: :cepanje: :think::rotf::dash::cepanje::hahaha::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje:

Uopste nije rec o tome.

Postoji snimak pada nadstresnice. U trenutku pada cuje se eksplozija, a zatim i tresak padanja delova.
Teško da ne bi bilo tragova od tako nečega i vlast bi to jedva dočekala da obelodani.

Novosti

Firići

Milosavljevići
Na njegovu percepciju utiče strah Goranaca od Albanaca, Kurti je odmah krenuo u eksploataciju nadstrešnice, isto kao i litijuma pre toga. Kao da je u pitanju prvi slučajan događaj sa teškim posledicama koji se eksploatiše radi političkog marketinga - stvar je poznata još od stare Grčke.

Na njegovu percepciju utiče strah Goranaca od Albanaca, Kurti ke odmah krenuo u eksploataciju nadstrešnice, isto kao i litijuma pre toga. Kao da je u pitanju prvi slučajan događaj sa teškim posledicama koji se eksploatiše radi političkog marketinga - stvar je poznata još od stare Grčke.
Сад је Курти?
Боже глупости. Нове дирекције из штаба?
Шта је следеће? Шолак, Грухоњић и Ђилас раде са Куртијем да би јадном Вучићу наудили?

Леле, мора да су пљеске и кобаје биле баш жестоки ГМО

Back