Đoković odglavljen sa aerodroma

За разлику од- које то државе? :roll:
Увек и свуда је неки лични интерес у питању.
Питање је само да ли се "нама" свиђа ова или она држава, па ћемо њу да бранимо, а пљујемо по некој другој; у српском народу- омиљени спорт...
ne znam sta hoces
sam si izneo tvrdnju
da srbiji nije nista duzan
jer je od nje dobio q

nemoj trolovati
ili imas stav a ne na istoj strani
da menjas dva

nole ima manje u bg nego djindjiceva udova
a i to je zaradio na mutrpan rad
promovisuci srbiju

a ne na prvi posao u zivotu
gde je onaj bio premijer i gde se napljackao
za 3 zivota

zato mu se majka i onesvestila na
ostavinskoj raspravi kada su pobrajali imovinu
i racune po belom svetu
Jel tačno da je tvoj voljeni ppicousti ukrao stan u Yu Biznis Centru 1998

Мени су "најјачи" ови билмезоиди што прозивају Новака за "неплаћање пореза" у Србији... :lol:
...која му је, иначе- помогла да постане ово што је постао, тако што је дозволила његовом оцу и мајци да распродају своју имовину да би га финансирали у почетку... :roll:
Колико је добио од Србије- превише је дао.

Pa po tom principu, niko ko radi u privatnom sektoru ne treba da plaća porez, jer šta mu država daje - ništa. Tako da je taj argument šupalj ko i njegov autor.

Ni Španija nije dala Nadalu ništa dok se razvijao, finansirala ga porodica, trenirao stric. Pa ipak, Nadal je uredno prijavljen na Majorci gde mislim plaća još i veći porez nego što bi ovaj plaćao u Srbiji.

Ali ja to Novaxu nisam nikad zamerao suštinski, i ja bih na njegovom mestu prijavio prebivalište van Vuqleristana, to više volim da potegnem malo da trigerujem nolomane.

Pa po tom principu, niko ko radi u privatnom sektoru ne treba da plaća porez, jer šta mu država daje - ništa. Tako da je taj argument šupalj ko i njegov autor.

Ni Španija nije dala Nadalu ništa dok se razvijao, finansirala ga porodica, trenirao stric. Pa ipak, Nadal je uredno prijavljen na Majorci gde mislim plaća još i veći porez nego što bi ovaj plaćao u Srbiji.

Ali ja to Novaxu nisam nikad zamerao suštinski, i ja bih na njegovom mestu prijavio prebivalište van Vuqleristana, to više volim da potegnem malo da trigerujem nolomane.
Sumnjam da Spanija nije odlicno mjesto za razvijanje mladih teniskih nada, i ne samo teniskih, cini se da mnogo ulazu u sport ... ti to znas de facto, ili bubas ? :D

Sta je on dao njima, a da oni njemu nisu ?
Ђовак ти је класична другосрбијанско-гастарбајтерска прича.Одселио се у западњачки порески рај, асимиловао се у западњачку културу, прихватио популарне навике и начин живота у западњачкој култури(веганство, њу ејџ духовност, космополитизам).

Но, и даље га западњаци подсвесно мрзе и само треба да пружи неки повод да сва та мржња изађе на површину.Сажвакаће га и испљунути, јер је то судбина оних који прихвате туђу културу, а одрекну се своје.

Ђоковић је добио прилику да игра у ТК "Партизан" што је ваљда један од најјачих тениских клубова у Србији.Није му нико могао пружити више, јер овде нема Вилблдона и Ролан Гароса.

Možete da ponovite pitanje
Ћути, озбиљне чике разговарају.

Ђовак ти је класична другосрбијанско-гастарбајтерска прича.Одселио се у западњачки порески рај, асимиловао се у западњачку културу, прихватио популарне навике и начин живота у западњачкој култури(веганство, њу ејџ духовност, космополитизам).

Но, и даље га западњаци подсвесно мрзе и само треба да пружи неки повод да сва та мржња изађе на површину.Сажвакаће га и испљунути, јер је то судбина оних који прихвате туђу културу, а одрекну се своје.
Pa dobro, jel on imao koristi od svega toga ? :D
Sjecam se starog Noleta, prije nego sto je sreo dr. Cetojevica, kako je hvalio cevape, sarme i tradicionalnu srpsku kuhinju ... da se nije batalio pecenice **** bi ista napravio ... osim sto bi bio mjeri prosjecnih ... kmh ljudi.

Duhovnost mu isto pomaze, inace ko bi bez nje mogao da podnosi pritiske koje podnosi on ... sta vise, malo ko je u istoriji morao da se toliko cesto nosi sa njima kao on, i nije dovoljno to sto ih prima iz skoro cijelog svijeta, vec i od kuce, od tamo nekih prosjecniih ... khm ljudi :D

Ovaj drugi dio posta ti je ko neka utjeha, valjda, tako mi nekako izgleda, kao neko besmisleno utociste .... sta god :D

Sumnjam da Spanija nije odlicno mjesto za razvijanje mladih teniskih nada, i ne samo teniskih, cini se da mnogo ulazu u sport ... ti to znas de facto, ili bubas ? :D

Nadal je to pisao u autobiografiji. On je kao igrač bukvalno nastao u dvorištu svoje kuće. Toni je bio trener u lokalnom teniskom klubu, a finansirala ih porodica. Kad je imao 14 godina i kad su shvatili da je talenat, Teniski savez im je prišao i nudio da pređe u neku njihovu akademiju u Barseloni. Ali porodica je odbila, jer nisu hteli da napusti školu i ode od kuće, a i napredovao je dobro sa Tonijem, Tako da su na kraju nastavili da plaćaju sami njegov razvoj.

Dobro, očito je mnogo velika pomoć kad ne moraš da plaćaš trenera, ali svejedno, nije niko osim porodice uložio u njega.

https://bleacherreport.com/articles...afael-nadal-the-making-of-a-champion-part-one

Nadal je to pisao u autobiografiji. On je kao igrač bukvalno nastao u dvorištu svoje kuće. Toni je bio trener u lokalnom teniskom klubu, a finansirala ih porodica. Kad je imao 14 godina i kad su shvatili da je talenat, Teniski savez im je prišao i nudio da pređe u neku njihovu akademiju u Barseloni. Ali porodica je odbila, jer nisu hteli da napusti školu i ode od kuće, a i napredovao je dobro sa Tonijem, Tako da su na kraju nastavili da plaćaju sami njegov razvoj.

Dobro, očito je mnogo velika pomoć kad ne moraš da plaćaš trenera, ali svejedno, nije niko osim porodice uložio u njega.

https://bleacherreport.com/articles...afael-nadal-the-making-of-a-champion-part-one
Zato sto je porodica imala, jer je jedan od striceva bivsi igrac Barse, a da nije, kao sto nije imala Novakova, ne bi bio problem. Ljudi su mogli sebi da piuste dijetetov ostanak, dok Novakovi roditelji to nisu, vec su balavca sa parama od zelenasa poslali u pm tamo negdje

Било би сулудо да држава даје новце да би неко постао врхунски спортиста и зарађивао паре.Шансе да неки дечак/девојчица постане врхунски спортиста су врло мале 1: 1000(да живи искључиво од спорта и да буде врхунски спортиста) , а да постане неко као Ђоковић, шансе су још мање.
Дакле, треба 1000 деце убацити у машину, тренинге, запуштање школе, да би једно од њих завршило у неком високом рангу такмичења

Znas da je Djokovic svojevremeno u live prenosu izbacio recenice, parafraziracu

Pozitivna misao moze da procisti zagadjenu vodu,

I jos je tvrdio da je "naucno" dokazano da nase emocije uticu na molekule vode

Meni se cini da je samo Novak pukao ili je debelo neobrazovan, a uz to je i malcice lagao nedavno. Samo jos nismo definitivno utvrdili koja od 2 radne verzije je lazna a koja istinita.

Nemam pojma !

Kako ti to lepo studiraš ... :zimag:... ko neka snajperbaba

Jesti neka alapača građanštine ?

Било би сулудо да држава даје новце да би неко постао врхунски спортиста и зарађивао паре.Шансе да неки омладинац постане врхунски спортиста су врло мале 1: 1000(да живи искључиво од спорта и да буде врхунски спортиста) , а да постане неко као Ђоковић, шансе су још мање.
Дакле, треба 1000 деце убацити у машину, тренинге, запуштање школе, да би једно од њих завршило у неком високом рангу такмичења.
Zato imaju strucnjaci koji vrse selekciju, zovu se cesto i treneri :D

Они изврше селекцију али од тих одабраних сваки 1000-ти ће постати неки велики баја у том спорту.
Vjerovatno, a onda taj baja postane dio marketinske masinerije, pa dovlaci narod na stadione, pa bude ambasador zemlje, i onda milioni ljudi zarade nekako na njemu .... isplativo vrlo

Msm, skoro svugdje, ovdje na Bakanu kad uspijes, ljudi to zovu grijehom :D

Zato sto je porodica imala, jer je jedan od striceva bivsi igrac Barse, a da nije, kao sto nije imala Novakova, ne bi bio problem. Ljudi su mogli sebi da piuste dijetetov ostanak, dok Novakovi roditelji to nisu, vec su balavca sa parama od zelenasa poslali u pm tamo negdje

Pa dobro, milion je takvih priča... otac Šarapove je prodao šta je mogao i plus se uzajmio da bi mogao da kupi kartu za Ameriku i dovede je kod Bolitijerija. Došao na Floridu sa ćerkom i 700 dolara u džepu, ne znajući reč engleskog. Radio po dva posla da bi mogao da joj plaća treninge.

Al ne pričamo o tome, već dal u takvoj situaciji treba da si moralno oslobođen od poreza. I ja kažem, evo ima primera ko Nadal gde ljudi ipak plaćaju porez, iako nisu uzeli od države ništa.

Шта рећи на ово ! Па ништа културолошки !

Као што ни вино не може бити добро, без доброг порекла, географије (земље, географске ширине и климе) и традиције посвећених, тако ни талентована и супериорна деца не падају смарса.

- -
Антропологија = 0 бодова !... :kafa:

Немој после да плачеш када те боли задњица од мене ...

Jedna stvar mi nije jasna... on je dobio izuzeće od lekarske komisije teniskog saveza i države Viktorije, na osnovu smernica koje donosi taj njihov organ za imunizaciju pri ministarstvu zdravlja - ATAGI. Osnov za izuzeće je nedavna infekcija kovidom.

E sad mene zanima, oni su njemu ukinuli vizu jer taj propis više ne važi uopšte ili je važeći i dalje, ali se traži da infekcija bude akutna, što kod njega nije kao nije bio slučaj?

ATAGI pravilnik iz decembra kojim se rukovode federalci, a u cijoj je i nadleznosti kontrola granica, propisuje da prethodna infekcija covidom nije dovoljan razlog za medicinsko izuzece odnosno ulazak u zemlju nevakcinisane osobe. Moze biti samo u slucaju da pored toga postoji i neka bolest koja odlaze vakcinaciju. Tim pravilnikom su se rukovodili i granicni policajci kada su trazili Djokovicu dodatnu dokumentaciju o postojanju jos nekog razloga zasto nije vakcinisan pored prethodne infekcije, jer po recima federalaca, Djokovic je dobio negativan test posle 4 dana (22.12.), dakle, mogao je da zapocne proces vakcinacije vec tada.

Drugi problem je sto je svrha te odredbe (prethodna infekcija moze odloziti vakcinaciju na 6 meseci) pravilnika, po recima Alena Chenga bivseg predsednika ATAGI-ja, preporuka za Australijance kada mogu sigurno da se vakcinisu i nikada nije ni sluzila za putnike iz inostranstva, iz razloga sto je tesko dokazivati verodostojnost dokumentacije iz inostranstva i zbog toga jer razlicite zemlje imaju razlita pravila o izuzecu.

Kljucni problem je u nadleznosti. Drzava moze da odobri ulazak bez karantina (sto je Djokovic dobio od drzave Viktorije) jer se vodila po svojim smernicama, ali to ne obavezuje federalne vlasti na odobravanje vize za nevakcinisanog putnika bez validnog izuzeca po ATAGI pravilniku. Sam sistem za dobijanje vize je automatski. Cekiraju se neophodna polja a dokazi se proveravaju kada putnik sleti.

Back