Djindjiceva politika nas je unistila

O Slobodanu nemam pravo govoriti, rođen sam posle, ali činjenica da je on makar probao da uradi nešto. O Đinđari i njegovim saradnicima mogu reći da prstom nisu mrdnuli 2004 kad se rušile crkve na KiM, a ni 2007/8 kad proglasili nezavisnost... Što je sramotno, a i sva ona javna izvinjavanja.. kakva bruka.
Ti si previse mlad da shvatis... Milosevic je trebao da bude osudjen za genocid NAD SRBIMA, toliko se trudio dobro.
A 2004 je vec Djindjic bio pokojni, tako da je pomalo iluzorno pricati da nije prstom mrdnuo- bilo je nemoguce. Ono sta ti nisu rekli stariji ( a ocito je da slusas neke starije koji su rusofili i komunisti) je da je Djindjic vec 2002 trazio da se sprovede deo iz rezloucije 1244 - srpska vojska i policija na Kosovu.
Nije sve tako crno - belo kako ti zamisljas.
Nego, sta je juce uradio naslednik Milosevica i Seselja, kad su pucali na Srbe u KM?

Ti si previse mlad da shvatis... Milosevic je trebao da bude osudjen za genocid NAD SRBIMA, toliko se trudio dobro.
A 2004 je vec Djindjic bio pokojni, tako da je pomalo iluzorno pricati da nije prstom mrdnuo- bilo je nemoguce. Ono sta ti nisu rekli stariji ( a ocito je da slusas neke starije koji su rusofili i komunisti) je da je Djindjic vec 2002 trazio da se sprovede deo iz rezloucije 1244 - srpska vojska i policija na Kosovu.
Nego, sta je juce uradio naslednik Milosevica i Seselja, kad su pucali na Srbe u KM?
Sa moje tačke gledišta, Sloba je radio šta je mislio da je najbolje, ali grešio je. Sad ja sam rođen posle njegove vladavine, pa nemam šta toliko reći. Što se Đinđića tiče, 2004 jeste bio pokojni, al je pre nego što se upokojio opustošio i ono malo Srbije što je ostalo, privatizovano, ukradeno. A ljudi koji su bili tu 2004 bili su svi njegovi prijatelji, saradnici.

Pričao mi je otac, koji je nit komunista nit rusofil, čovek koji nikad nije bio u stranci, mrzi politiku bolje reći, 90tih išao na antislobine proteste, kaže posle se razočarao, jer su posle Slobe došli još gori. Ako je tražio 2002. zašto nije ništa urađeno? Sloba je još 1989. Krenuo da radi na KiM vraćanje.

Ја, као и велика већина овог народа сам "жртва" таквих као ти, који су узурпирали политички простор са полу-знањем, полу-истинама, вас инструментализованих промотера западњачких технологија наметања става; чим вам неко оспори "јеванђеља", крећете у хистеричну вриску и прогон, мутите и забашурујете, јер вам то омета продају магле...
НЕ читам ја тебе од јуче.
Тачно знам шта радиш, а прилично је јасно и за кога. :lol:
И не труди се око мене, јер немаш никаквих изгледа на успех.
А ја ћу наставити да скидам маске и теби, и твојима; неко мора... :flert:
Špijun, knjige u šake malo da se obrazuješ.

Za početak, kao što sam ti preporučio, autobiografiju Mihaila Pupina.

Sa moje tačke gledišta, Sloba je radio šta je mislio da je najbolje, ali grešio je. Sad ja sam rođen posle njegove vladavine, pa nemam šta toliko reći. Što se Đinđića tiče, 2004 jeste bio pokojni, al je pre nego što se upokojio opustošio i ono malo Srbije što je ostalo, privatizovano, ukradeno. A ljudi koji su bili tu 2004 bili su svi njegovi prijatelji, saradnici.

Još bolje što si rođen posle Slobine smrti. Prvo, nisi proživeo napaćeno slobino vreme koji većina nas jeste. Drugo, bez mnogo pristrasnosti možeš analizirati vreme uništavanja Jugoslavije a naročito Srbije i izvući zaključke daleko objektivnije jer danas imaš mnogo više informacija o svemu nego što smo mi tada imali.

A koji to plitičar nije radio šta je mislio da je najbolje?

Prouči malo biografiju Miloševića i istaknutih političara toga vremena. Ko su bili, šta su radili, čime su se bavili. Sloba je bio trećerazredni političar, za njega niko nije ni čuo kakvih je imena tada bilo. A onda ga je neka ekipa iz senke za par godina izgradila u najvećeg Srbina u istoriji čovečanstva. Ne znam da li je ijedan političar posle njegga imao veću kampanju od njegovih na početku njegove političke karijere. Nije postojala bandera, autobusko stajalište, autobus koji nije bio oblepljen slobinim plakatima. Svuda se govorilo kako na čelo Srbije, jel te, posle decenija komunizma, napokon dolazi Srbin na čelo. Niko nije ni razmišljao da postoji bilo kakva druga opcija osim Slobe i svi smo glasali za Slobu.

Mogla se prevara najušiti odmah jer je zapravo sve bilo veoma sumnjivo.

Slobodan Milošević je bio bankar u Americi, pre nego što se počeo baviti politikom u Jugoslaviji. Među uticajnim jugoslovenskim bankarima na američkoj i svetkoj bankarskoj sceni bila je i Borka Vučić koja je kasnije upoznala Miloševića sa Dejvidom Rokfelerom i kasnije njiih dvojica postaju jako bliski. Prouči malo ko je bio Dejvid Rokfeler. Tako počinje Slobina politička karijera u Jugoslaviji.

Dejvid Rokfeler nije bio amerikanac, a nije ni jevrej iako se tako ta bankarska porodica predstavlja u javnosti koja je inače jedna od značajnih bankarskih porodica koje čine globalnu bankarsku elitu - de fakto svetsku vladu. Njihov portparol za Jugoslaviju bio je Slobodan Milošević. On nije poslat u Jugoslaviju da širi američke ili neke druge nacionalne ciljeve, već da sprovodi ciljeve svetske vlade - nadnacionalnog tela. Niko posle Slobe u Srbiji nije imao takvu zaleđunu.

DOS je došao na sličan način, pod podrškom svetskih sila, prvenstveno Zapada, jer se Imperija Sovjetskog Saveza raspala te ih spaljena Jugoslavija više nije preterano interesovala, osim što ih je interesovalo da se raspadne kao trn u oku boljševicima u Moskvi prethodnih 50 godina, a Kina se i danas ne meša, ali ne sa podrškom tako moćnog tela kao što je bankarska elita, i DOS je nastavio da sprovodi ono što je Sloba započeo, ono što je Sloba trebalo da dovrši. Pa nije DOS počeo sa privatizacijom, već Socijalisti na čelu sa Slobom početkom devedesetih sa ciljem tranzicije iz socijalizma u kapitalizam, oni uvode i prve izbore sa ciljem tranzicije ka demokratiji.

To su bili ciljevi koji su postavljeni Jugoslaviji. Tranzicija iz društvene svojine u privatnu, iz socijalizma u kapitalizam, iz jednopartijskog sistema u više partijski. O tim promenama se govorili već naveliko još krajem 80tih. To samo po sebi nije problem, problem ja kako su ovi delegati poput Slobe ili DOSa to uradili. To je problem. Pa nije došao Dejvid Rokfeler iz Amerike i pljačkao po Srbiji, nego su ove naše njuške, zinula im ****** kad su dobili moć nakon potpisivanja patka sa Đavolom, pa su otimali i pljačkali gde god su mogli svi od reda. Nema tu crno bele podele, tu samo ima nijansi od crne do sive. Slobini su krali novac u džakovima, sve ono što je već na tacni ostalo od Jugoslavije u bankama, devizne štednje, penzioni fond, ono što samo treba da ispružiš ruku i uzmeš. Kad je došao DOS te kamare su već bile prazne pa je njima ostalo da kradu preko privatizacije. A sve vreme to bila jedna te ista ekipa, jedini te isti ljudi, koja je iz senke ovih estradnih političara poput Slobe ili Đinđića krala i otimala, dva sjajna primera su Mišković i Željko Mitrović, a za državu i narod nisu marili ni 2%, pa su posledice toga bile sva katastrofa o kojoj govorimo.

Pričao mi je otac, koji je nit komunista nit rusofil, čovek koji nikad nije bio u stranci, mrzi politiku bolje reći, 90tih išao na antislobine proteste, kaže posle se razočarao, jer su posle Slobe došli još gori. Ako je tražio 2002. zašto nije ništa urađeno? Sloba je još 1989. Krenuo da radi na KiM vraćanje.

Danas Slobu voli samo onaj ko je držao Slobinu sliku kao ikonu, ili dete roditelja koji su držali slobinu sliku kao ikonu u kući. :)

Šta je to Sloba uradio da vrati KiM? Pri tome, da te potsetim, KiM je pre njega bila u sastavu Srbije, posle njega više ne.

Iašo sam i ja na proteste protiv Slobe, ali ne žalim jer takvog nikad nismo trebali postaviti na čelo. Ali to je već bilo kasno. Pojeo vuk magarca. A koga si imao kao oponenta? Imao si bradatog Draškovića, koji je išao na priču o četnicima i Kraljevini - stvaranje nove Srbije po ugledu na Kraljevinu i oživljavanje duhova tog vremena. I taj Drašković čim je dobio političku moć u Beogradu, nakrao se koliko je mogao. Ene ga sad šuruje sa Vučićem.

A Vučić, isto ***** iz Slobinog vremena. Sve je njih izgradio Sloba i slobinu vreme. Vreme koje je stvorio tandem srbomrzaca Mire Marković i Milošević, kralja i kraljice sa Belog dvora. Najveće zlo je verovatno i poteklo od Mire sa cvetićom u kosi, jer je ona nosila pantalone. On umro od alkohola u zatvoru, a ona dama sa milijardama u Moskvi.

Ko je bio Milošević to je najbolje rekao njegov rođeni brat: "Ja sam Crnogorac, i Slobodan, od oca i majke Crnogoraca! Slobodan je bio Srbin zbog karijere"
A mi svi Srbi naseli i zapeli za njega kao volovi. Skupo nas to koštalo.

Dačić isto, iz vremena Slobe.

Isti političari, iste kurwe, isti prevaranti već 30 godina, samo rotiraju pozicije i fotelje. Sve ista banda, samo druga imena i značke. Tu nema razlike. I svi oni imaju komunjarsko poreklo. Svi su oni iz komunističkih, udbaških, privilegovanih porodica koje drmaju vuda već 70 godina. Igraju se sa ovim napaćenim narodom kao sa ovcama. Razlika je ta što su njihovi dedovi i očevi pre devedesetih ostavili nešto ovom narodu, izgadili su nešto, fabrike, mostove, privredu, ogromne rezerve u bankama, a njihova đeca nadoboduna i šizofrena sve sjargali za par godina i kakvu državu ostavljaju mladima? Kakva je ovo država? Ne znaju joj se ni granice. Bog na pomoći...

U Srbiji imaš udbašku elitu, privilegovanu kastu koja danas može da se nazove mafijaško-politička elita koja drma Srbijom i kojoj se sve može. Mogu da pljačkaju koga hoće i kako hoće, neće odgovarati. Mogu da ubijaju ljude, i ubijaju ljude, političke neprijatelje ili gaze decu na pešačkom prelazu kad se malo nadrogiraju pa ne znaju šta rade. Niko tu ne odgovara jer ova država štiti takve.

Malo, malo pa Olivera pojede mrak, malo malo pa Cvijana pojede mrak. Kako je to lepo opisao Krcun kad su ga pitali da li su mu ruke krvave do laktova i svi očekivali da će da negira, a on kaže: ne, nisu meni ruke krvave do laktova, meni su ruke krvave do ramena. E to ti je Srbija bajo moj.

Back