Гамбино
Elita
- Poruka
- 18.598
Када ћете ви латиничари схватити да странци не разумеју ни српску латиницу.Pa nabrajam sve strane laste jer kod nas vise ni nema komunista nit pravih levicara, tu gradjansku, neolibaralnu struju uopste ne smatram nikakvom levicom narocito ne onom pravom.
Uostalom cak i komunizam kao sekularna ideologija je nastao na nekim izvornim hriscanskim vrednostima i po uzoru na prvobitne hriscanske zajednice komune, pa otud i ime komunizam.
Takodje biti vernik i biti komunista nije uopste u suprotnosti jedno sa drugim, cak sta vise, mislim bez ikakvih problema i nesuglasica neko moze biti Srbin po nacionalnosti, Pravoslavac po veroispovesti i komunista po politickom opredeljenju, kao sto recimo u Venecueli se bez problema moze biti Venecuelanac po nacionalnosti , Katolik po veroispovesti a komunista po politickom ubedjenju ili u Brazilu, na Kubi, u Rusiji ili gde vec.
Sto se tice srpske latinice, mislim nemam nista protiv, da se razumemo i ja preferiram cirilicu i ja licno pisem cirilicom, ali mi imamo 2 pisma na neki nacin ravnopravna i to treba pre smatrati kao prednost nego kao hendikep, ok cirilicu treba negovati kao nase izvorno i tradicionalno pismo ali ok je da postoji i latinica kao alternativno pismo, takodje ja ne komuniciram samo sa Srbima, u kontaktu sam sa devojkom, sa raznim ljudima sirom sveta koji ne razumeju srpski i ne znaju cirilicu.
Као што и познавање српске ћирилице ти неће омогућити да разумеш руски језик.
Српска латиница служи само неписменим Србима, било да су са ових простора или у дијаспори, који не знају српско писмо, као и неким балканским народима у окружењу.
Што се тиче Србина православца комунисте, то је могуће и наравно да се ради о маргиналним појавама, само што за већину комуниста то су изроди, отпадници од идеологије и они њих називају национал-комунистима или ако баш желе да их увреде називају их национал-социјалистима.
Ја немам ништа против њих, довољно је да буду националисти, небитно је да ли су атеисти или не, да ли су комунисти мање или више, јер свако ко је националиста, он већ у сукобу са неким основним начелима комунизма.
Нека се комунисти договоре, да ли ће радити за интересе српске нације, југословенске или неке треће.
Национализација, централизација, антикапитализам, борба против демократије у данашњем облику су циљеви и националиста, тако да ту нема проблема.
Свако ко пређе на десну страну је добро дошао, ако пре свега може да прихвати да национални интереси су изнад идеологије, а да је све остало у служби националних интереса.