Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, na to sam mislila
Pa meni i nije daleko od togaJa sam dugo verovala da su čupavci neki embargo kolač varijanta smišljena devedesetih, kad ono
Pa da, realno patišpanj uvaljan u malo čokolade i kokos, dosta sirotinjskiPa meni i nije daleko od toga
Simit - ali uvek se zvao đevrek.Šta se smatra đevrekom u vašem kraju? Simit ili nešto drugo?
@Kćerka Direktora Cirkusa posebno me zanima tvoje mišljenje
to nije kolac!Pa da, realno patišpanj uvaljan u malo čokolade i kokos, dosta sirotinjski
U celoj Turskoj se to pecivo zove "simit"; Jedino ga u Anadoliji (Izmir) zovu "đevrek" (hrskav, lomljiv), pa smo i mi od njih preuzeli baš tu reč.
U pitanju je pecivo oblika torusa, obično posuto susamom.
Koliko ja znam, nema drugih značenja, princes krofne svakako nisu đevrek.
Od kad zatvoriše pekaru u Bulevaru nema kuvanog đevreka da valja. Mislim da ih više niko ni ne pravi. Bar ih ja nigde ne nalazim.Jao kuvani djevrek - odavno nisam video dobar
Testo za čupavce nije patišpanj.Pa da, realno patišpanj uvaljan u malo čokolade i kokos, dosta sirotinjski
vajkadašnji kolač.Ja sam dugo verovala da su čupavci neki embargo kolač varijanta smišljena devedesetih, kad ono
što to pričaš, bog te ubio!to nije kolac!
to je ocima radost d.petu zalost
kolaci su samo austrougarski i orjentalni i to je to. Ostatak sveta posebno anglo-saksonci - nemaju pojma sta su kolaci.
ju da nisam porusio neki svet mozda?vajkadašnji kolač.
što to pričaš, bog te ubio!
![]()
Nije, lošije je od patišpanja pa ja volim klasično sponge testo, kao lamingtonTesto za čupavce nije patišpanj.
Probaj na uglu sarajevske i birčaninove, gugl maps mi kaže da se zove "Probaj i ti".Od kad zatvoriše pekaru u Bulevaru nema kuvanog đevreka da valja. Mislim da ih više niko ni ne pravi. Bar ih ja nigde ne nalazim.
Kao i uvek, nedovoljnoKoliko ja znam
Hvala, ako me put nanese svratiću.Probaj na uglu sarajevske i birčaninove, gugl maps mi kaže da se zove "Probaj i ti".
Ovo je klasican djevrek..plus ima i onaj kuvani..koji je bio najbolji u pekari "Djevrek" kod Djeram pijace![]()
Ово је код мене ђеврек.
Pljeskavica punjena kajmakom.Šta se smatra đevrekom u vašem kraju? Simit ili nešto drugo?
To bi zapravo bilo nešto poput perece, ali kada sam guglao izašao mi neki kuhar iz Srbije koji radi u Zagrebu i pravi đevrek u mesnoj verziji.To ti nije košer
![]()
Kod mene takođe postoje samo perece, a đevrek je - kremasti kolačTo bi zapravo bilo nešto poput perece
Onda bi one perece bile simit, ili?Kod mene takođe postoje samo perece, a đevrek je - kremasti kolač
Pa neka varijanta def, mislim pecivo ko pecivoOnda bi one perece bile simit, ili?