Đevrek

U celoj Turskoj se to pecivo zove "simit"; Jedino ga u Anadoliji (Izmir) zovu "đevrek" (hrskav, lomljiv), pa smo i mi od njih preuzeli baš tu reč.

U pitanju je pecivo oblika torusa, obično posuto susamom.

Koliko ja znam, nema drugih značenja, princes krofne svakako nisu đevrek.

U celoj Turskoj se to pecivo zove "simit"; Jedino ga u Anadoliji (Izmir) zovu "đevrek" (hrskav, lomljiv), pa smo i mi od njih preuzeli baš tu reč.

U pitanju je pecivo oblika torusa, obično posuto susamom.

Koliko ja znam, nema drugih značenja, princes krofne svakako nisu đevrek.

a i nosili su se na stapu, lako za transport, cinimi se da je nekako oduvek ono sto se zove street food.

hq720.jpg

Ово је код мене ђеврек.
Ovo je klasican djevrek..plus ima i onaj kuvani..koji je bio najbolji u pekari "Djevrek" kod Djeram pijace

To ti nije košer
😁
To bi zapravo bilo nešto poput perece, ali kada sam guglao izašao mi neki kuhar iz Srbije koji radi u Zagrebu i pravi đevrek u mesnoj verziji.

Nego, baš neki dan ručam svinjsku kobasicu i nakon toga otvorio pivo, pa pomislio - joj, da me muftija vidi.

:mrgreen:

Uglavnom, prošli mjesec je bio Bajram ili onaj druhi praznik i zaboravili mi isplatiti duplu dnevnicu, ja rekao da ću pisati ombudsmanu i islamskoj zajednici u Hrvatskoj zbog vjerske diskriminacije, ovi odmah skočili kao digo kvasac, pa će mi tu nepravdu kompenzirati jednim slobodnim danom do kraja mjeseca.

Back