Djecija vakcina" POLIO" (smrt ili zivot)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ognjen Hercegovac

Početnik
Poruka
3
KO u RS vrsi kontrolu i odobrava nabavku lijekova?
U toku jucerasnjeg dana u BL nakon redovne vakcinacije protiv djecije paralize, cetvoro (a mozda i vise ) djece od 2-3 mjeseca zamalo nisu zavrsila u komi radi nezeljnih dejstava ovog lijeka!!! DTP vakcina može da izazove neželjene efekte kod dece, pri tome ne mislim na povišenu temperaturu i tsl. Mislim na trajne mentalne poremećaje kod dece. Potpuna vakcinacija protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja sprovodi se kombinovanom vakcinom protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja (u daljem tekstu: DTP vakcinom), u tri doze. Razmak između dve doze DTP vakcine ne sme biti kraći od jednog meseca. Pored opštih kontraindikacija iz člana 8. ovog pravilnika - posebne kontraindikacije za vakcinaciju protiv velikog kašlja DTP vakcinom su evolutivna neurološka oboljenja (nekontrolisana epilepsija, infantilni spazmi, progresivna encefalopatija).

"postoje dve varijante vakcine DTP, standardna namenjena za zemlje u razvoju (to smo mi) i vakcina koja se koristi u ostalim zemljama.
Obe varijante DTP vakcine su zadovoljavajuce,ovde se primenjuje tzv DTwP. Ovo wP znaci da se u vakcini nalazi cela celija pertusisa (veliki kasalj). U nekim drugim zemljama se primenjuje DTaP. Ovo aP znaci acelularni pertusis, sto ce reci da su iz celije pertusisa odstranjene komponente koje izazivaju reakcije (lipidi), a ostavljene su komponente koje izazivaju imunitet.

Poenta priče jeste da se ZNA za potencijalne opasnosti od obične DTP vakcine (koja se btw. prima kod nas) a da NIKO ne govori roditeljima o tome!! Pretpostavljam da bi svako na ovaj ili onaj način našao sredstva da svom detetu kupi DTaP ili onu pentax... (ne znam kako se zove)

Ako vec vodite djete na vakcinaciju , prvo probajte da se dobro informisete o svemu,!!!

Pentaxim или Pentex, тако се зове та боља варијанта вакцине.
Свака вакцина има нежељене ефекте и свако ко каже да су минорни или да их нема или лаже или појма нема.
Ја не смем ни да замислим какав је квалитет вакцина данас у Србији кад се не зна ко пије, а ко плаћа.
Тешка је то ситуација.
Ми смо клинца вакцинисали пре три године Pentaxim-ом, сами смо га купили. Тад је био, ако се не варам, око 5000 динара.
А што је најбоље, морате дете вакцинисати, јер закон налаже. неће моћи да се упише у школу ако му картон вакцинација није уредан.

I šta, sad nije kriva vakcina, nego Srbija? Republika Srpska? Tamo gde se najviše ulaže u medicinu (Amerika), tamo nema ovih slučajeva? Pa tamo ih ima ubedljivo najviše. Daj ljudi uozbiljite se.

Ovde je izneto nešto o vakcinama:

Činjenica je da jednom roditelju treba da umre sopstveno dete od vakcine da bi ovaj razumeo koliko je ona otrovna. Namerno podvlačim sopstveno, jer nas za tuđu decu baš briga....kao da je to nešto normalno da vakcina ima neželjene efekte i da ako izazove smrt to pretstavlja nešto normalno...Pa da, normalno iz ugla posmatrača...pitaj majku tog deteta je li to normalno...

Moram da se slozim sa tim da klasicna DTP vakcina svakako ima nuspojave, e sad sto se na nekoj deci manifestuju a na nekoj ne...
Moje dete je prakticno prestalo da prica nakon primanja DTp vakcine i zaista ne mogu to da taj prestanak govora mogu da povezem sa bilo cim u njegovom zivotu osim sa vakcinom, jednostavno kao da mu je uticala na mozak.
Niti ja imam dokaze niti bi oni priznali ali ja znam da je usporila govor i razvoj. Ali eto...to je obavezno u Srbiji :(

На дечијој клиници у Тиршовој улици постоји један професор, коме сам на жалост име заборавила, који већ годинама прича о леукемији изазваној вакцинама. Мислим да је он посебно издвајао баш MMR (morbili, mumps, rubela).

На дечијој клиници у Тиршовој улици постоји један професор, коме сам на жалост име заборавила, који већ годинама прича о леукемији изазваној вакцинама. Мислим да је он посебно издвајао баш MMR (morbili, mumps, rubela).
Poznato je da vakcine koje se prave od tkiva iz bubrega majmuna izazivaju leukemiju.

Видиш, једино чега се сећам јесте да су тог професора листом исмевали. :confused:
Оно, као, затуцана будала, нема он појма шта је наука и имунологија.
А ја сам тој ''затуцаној будали'' веровала.

Nisam citao temu skroz... ali kako pise u jednom putopisu, nas covek koji je dosao posetio Afriku... i pricao sa radnicima iz nevladinih organizacija... i jedan od uticajnijih je rekao "napokon je i ovde dosla koka kola, a nju mozemo da stavimo lekove i ostala hem. sredstva za borbu protiv bolesti"... tako da ko zna sta ima i u tim vakcinama...

KO u RS vrsi kontrolu i odobrava nabavku lijekova?
U toku jucerasnjeg dana u BL nakon redovne vakcinacije protiv djecije paralize, cetvoro (a mozda i vise ) djece od 2-3 mjeseca zamalo nisu zavrsila u komi radi nezeljnih dejstava ovog lijeka!!! DTP vakcina može da izazove neželjene efekte kod dece, pri tome ne mislim na povišenu temperaturu i tsl. Mislim na trajne mentalne poremećaje kod dece. Potpuna vakcinacija protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja sprovodi se kombinovanom vakcinom protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja (u daljem tekstu: DTP vakcinom), u tri doze. Razmak između dve doze DTP vakcine ne sme biti kraći od jednog meseca. Pored opštih kontraindikacija iz člana 8. ovog pravilnika - posebne kontraindikacije za vakcinaciju protiv velikog kašlja DTP vakcinom su evolutivna neurološka oboljenja (nekontrolisana epilepsija, infantilni spazmi, progresivna encefalopatija).

"postoje dve varijante vakcine DTP, standardna namenjena za zemlje u razvoju (to smo mi) i vakcina koja se koristi u ostalim zemljama.
Obe varijante DTP vakcine su zadovoljavajuce,ovde se primenjuje tzv DTwP. Ovo wP znaci da se u vakcini nalazi cela celija pertusisa (veliki kasalj). U nekim drugim zemljama se primenjuje DTaP. Ovo aP znaci acelularni pertusis, sto ce reci da su iz celije pertusisa odstranjene komponente koje izazivaju reakcije (lipidi), a ostavljene su komponente koje izazivaju imunitet.

Poenta priče jeste da se ZNA za potencijalne opasnosti od obične DTP vakcine (koja se btw. prima kod nas) a da NIKO ne govori roditeljima o tome!! Pretpostavljam da bi svako na ovaj ili onaj način našao sredstva da svom detetu kupi DTaP ili onu pentax... (ne znam kako se zove)

Ako vec vodite djete na vakcinaciju , prvo probajte da se dobro informisete o svemu,!!!
Moj decak je na zalost ima jednu od tezih nezeljenih dejstava upravo te vakcine kao mali.Posle druge doze vakcine,nakon dva sata,krenulo je nezaustavno plakanje,temperatura preko 40,telo je pocelo da mu se koci,ruka u predelu lakta da otice i da se pojavljuju crvena polja po telu(doktorka rece da se zovu-lividna polja).Hitno u bonicu,odmah mu je data terapija i zadrzani smo radi pracenja.Sifra reakcije je bila 157.Sutradan su nam rekli da smo imali veliku srecu pa nema nikakvih posledica.Objasnjeno mi je da je u pitanju bilo povecanje pritiska u mozgu(on je u stvari imao strasnu glavobolju).Treca doza DiTe-Al) mu je data pod
nadzorom lekara na decijem odeljenju posle bukvalne pretnje s moje strane da cu otici u Ministarstvo i traziti ekspertizu vakcine koju je moje dete primilo.To je nase pravo kao zdravstvenih osiguranika.
Od mmr vakcine je dobio zauske,visoku tem. i oticanje zlezda na vratu.
U zabavistu nije primio re;mmr-a.Doktorka je rekla da ga oslobadja te vakcine...Ja nisam medicinski radnik,ali nikada se necu nacuditi takvom bahatom ponasanju nekih lekara,jer nijednom nam nije predlozeno da se ispita zasto ima tako uzasne reakcije na vakcine?On je sada devetogodisnjak i predstoje mu jos razne,obavezne vakcinacije koje ja,kao njegova majka,iscekujem sa ogromnim strahom posle svega sto smo proziveli.

Kad procitam sve ovo,shvatim da ima zaista puno dece koja su imala nezeljene reakcije na ovu vakcinu(iako je meni receno da je prihvatljivo da jedan odredjen broj dece prodje kako prodje zarad sprecavanja epidemija i bolesti.Samo sto je taj neki broj necije dete)i pitam se ko sebi daje za pravo da se kocka decijim zivotima?!Jezivo.

Pentaxim или Pentex, тако се зове та боља варијанта вакцине.
Свака вакцина има нежељене ефекте и свако ко каже да су минорни или да их нема или лаже или појма нема.
Ја не смем ни да замислим какав је квалитет вакцина данас у Србији кад се не зна ко пије, а ко плаћа.
Тешка је то ситуација.
Ми смо клинца вакцинисали пре три године Pentaxim-ом, сами смо га купили. Тад је био, ако се не варам, око 5000 динара.
А што је најбоље, морате дете вакцинисати, јер закон налаже. неће моћи да се упише у школу ако му картон вакцинација није уредан.

det MOŽE da se upiše u školu ako nije vakcinisano
naravno roditelj se potpisuje u zdravstveni karton i potvrdu koju dobije od lekara i koju nosi u školu kod sekretara pri upisu
znači roditelj se potpisuje na dva mesta da vakcinu odbija na vlastitu odgovornost
školu pohađa normalno, nilakve smetnje, ništa...

Kad procitam sve ovo,shvatim da ima zaista puno dece koja su imala nezeljene reakcije na ovu vakcinu(iako je meni receno da je prihvatljivo da jedan odredjen broj dece prodje kako prodje zarad sprecavanja epidemija i bolesti.Samo sto je taj neki broj necije dete)i pitam se ko sebi daje za pravo da se kocka decijim zivotima?!Jezivo.
To što oni kažu: "zarad sprecavanja epidemija i bolesti" je najveća laž...pa neka iznesu u javnost šta su to sprečili, koju epideiju? Koju bolest?...i neka to kažu pred suprotnom stranom koja kritikuje vakcinaciju...pa da vidiš kako bi prošli. Ali oni to vešto izbegavaju. Mediji su okupirani i javnost sluša samo jednoumlje, kako je vakcina zarad sprečavanja polesti, kako se ulaže u sprečavanje bolesti i td. a u praksi vidimo nešto sasvim suprotno. Umesto da je sve manje bolesnih jer medicina napreduje i sve se više u nju ulaže, mi vidimo da čovek nikada u istoriji nije bio bolesniji. Pa ko je onda tu lud....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back