Djeca i izazovi

limunada

Buduća legenda
Poruka
38.572
Citam sad da se pojavio novi "tik tok" izazov...turpijanje zuba.Nedavno sam cula da je dijete zbog slicnog izazova samo sebi izbilo zube.
Razumijem da su djeca djeca i da im svasta pada na pamet,ali da li je moguce da djeca budu bas toliko glupa?
Umjesto,sad kad su sve informacije dostupnije,da budu pametnija,ono obratno.
I ko smislja sve to smece od izazova i ubacuje djeci u glavu?

Razumijem da su djeca djeca i da im svasta pada na pamet,ali da li je moguce da djeca budu bas toliko glupa?
Današnja deca su digitalno pismenija, ali sve više "hendikepirana" za realan život.
Uopšteno to važi za ove tkzv. "new age" generacije." Svako vreme, nosi i svoje breme".

Izgleda da misle da je sve virtuelno...i zivot,i ozljedjivanje i smrt....
Ako jednom isturpijam zube,nici ce novi... :roll:
To je dosta i do krivice roditelja,...kad mu daš mobilni telefon, moraš i da mu i objasniš čemu služi i šta znači (jer uputstvo za upotrebu im ne treba). Ali misle da ako znaju da barataju modernim tehnologijama, znaju i da se snalaze u životu. Nije baš tako.
I šta ako zaboraviš telefon, nemaš GPS,...onda su izgubljeni u svemiru.
Na stranu to što Internet NE MOŽE da im zameni školu, edukaciju, obrazovanje i vaspitanje. To "rodili li smo se pametni", stoji samo dok imaju Net-a.

Poslednja izmena:
Izgleda da misle da je sve virtuelno...i zivot,i ozljedjivanje i smrt....
Ako jednom isturpijam zube,nici ce novi... :roll:
Živimo uveliko u Orvelovoj "Životinjskoj farmi". Život postaje ono što nam se servira preko medija, ne više ono što mi sami kreiramo. Nije potrebno da više misliš, samo da budeš "konzument". Pametni su već sve smislili.

Citam sad da se pojavio novi "tik tok" izazov...turpijanje zuba.Nedavno sam cula da je dijete zbog slicnog izazova samo sebi izbilo zube.

Moguće je da djeca nisu glupa ali je moguće da pritisak vršnjaka utiče na djecu

Deca vide svašta, svakakve likove koji rade svakakve bizarne stvari i zbog toga bivaju veoma popularni, imaju i svoje obožavatelje koji im u onim lajvovima šalju neke kao poklone koji se valjda unovčavaju i uzimaju pare za to. Ne znam da li ste videli onog momka što kao liže wc šolju i onu četku za wc šolju u zamenu za te poklone. Ima tu i gomila ljudi koji to gledaju i komentarišu. A deca su od ranog detinjstva danas navučena na tu instant popularnost. Nemaju jasno razvijen osećaj šta je baš pametno i moralno raditi i kakve to posledice sutra može imati po njih.

Ljudi krive roditelje ali nisam baš siguran koliko oni i mogu da kontrolišu šta oni sve tamo rade i pretražuju. Recimo, od svih obaveza koje imaš, ti bukvalno moraš da viriš detetu od 10 godina u telefon non stop umesto da ga mirno pustiš da se igra ili druži sa svojim vršnjacima. To je vrlo teško izvodljivo.

Back