ĐACI ĆE PADATI RAZRED ZBOG JEDINICE IZ VLADANJA? Završen sastanak u Ministarstvu, hitno se menjaju propisi!

ne sad nego sa izmenama zakona
Jedno veliko nepoznavanje materije može kod većine da dovede do šoka i neverice:

Nigde ne piše da Zakon mora da se poštuje za razliku od Uredbi.
Zakon često ne definiše sankcije već ostavlja na razmatranje u zavisnosti od okolnosti (težina prestupa, povratnik itd)

Na kraju krajeva, svaki sudija ima pravo na 5% predmeta da okonča po ličnom nahođenju (sin pevaljke pregazio pešake, policija došla kad mu isparilo alkohol i sl.)

Nije e izvela na veće, nego mi dala a najmanju moguću iz vladanja, pa rešila da mi sudi u otsustvu na veću - tada je nastavničko o što je jedan - nije ocena, ali se žena nadala da mi prilepi koji ukor i sl, da zaplaši i ostale koji su joj dizali nos i nisu pokorno i skrušeno primali k znanju da ona ne smatra da su za bolje.
Tvoj slučaj je bio na NNV. Pošto ti je bila razredna, umesto da štiti, kao što su razredne štitile, ona je tražila sankcije za tebe.

Ti si se zeznuo što nisi tražio da promeniš odeljenje. Možda bi ti ostala kao prof.ne znam, ali bi te tvoja nova razredna uzela u zaštitu, jer to prosto tako ide. Ukor i ukor pred isključenje se dobijao samo za teške prekršaje. Smanjenu ocenu iz vladanja popravlja veće,kako si i napisao.

Ja sam u 4. gimnazije imala 2 iz vladanja, ali vladanje se ne ocjenjuje samo na osnovu ponašanja. Meni je uvijek bilo 2 jer sam imala puno neopravdanih a roditelji nisu htjeli da lažu za mene i da mi pravdaju bježanja i kašnjenja. Onda sam plakala jedno dva dana ispred zbornice jer sam čula da mi ta ocjena umanjuje šansu pri upisu na fakultet pa su se sažalili i dali mi 4. :D
U Srbiji bi bila neocenjena sa preko,.ako se sećam dobro, 30 i više izostanaka,, pa bi morala da polažeš predmete u avgustu.

I ko još brži sa časova pred maturu. Pa ni oni najgori.....realno. Zavšna je i najliberalnija.

To je skroz uredu. Plašim se samo da ne bude ko sa ocenama za uspeh, tj. da razredni ne sredjuju i te ocene. Da ne bude brate popuštanja, prolaza preko veze, tj. kroz iglene uši.
Kakve iglene uši? Pa dotični bez problema prolaze gde hoće, sistem ih štiti i ljudi samo nauče da treba da prave veće incidente da bi uspeli.

U Srbiji bi bila neocenjena sa preko,.ako se sećam dobro, 30 i više izostanaka,, pa bi morala da polažeš predmete u avgustu.

I ko još brži sa časova pred maturu. Pa ni oni najgori.....realno. Zavšna je i najliberalnija.
Dobro, ne moraš mi i ti zvocati :manikir:

Back