Pa prvo sto ovde treba uraditi jeste razdvojiti produkciju i dj-ing jer su to dve potpuno odvojene stvari .
Produkcija je proces stvaranja muzike , i producent ne moze biti svako a da ne govorimo koliko je godina potrebno postati ime u tom poslu.
Shto se tice dj-inga nema tu neke velike filosofije , uhvatiti beat, ubaciti neki efekat ili sempl . Taj tehnicki deo je danas umnogome olaksan zahvaljuci nizu hardverskih i softverskih resenja , uzmimo samo na primer grdosiju Xone : 3d povezan sa Abletonom .
Ono sto po meni odlikuje dobrog dj-a pored naravno podrazumevanih tehnika je taj muzicki deo , odnosno izbor numera i kompozicija koje pusta , jer u krajnjem slucaju dj-evi su i promoteri muzike .
Moj omiljeni dj i definitivno jedno od legendarnih imena tehno/trance muzike je Sven Vath , do sad po meni najkompletniji dj , covek koji u svaki novi set unosi nesto novo , a posebno emocije sto sam retko video kod drugih dj-eva .
Od ostalih imena napomenuo bih Tiesta , Paul Van Dyka , Adam Beyera , Fatboy Slima , Yoji Biomehaniku , Aleksandra Kowalskog a od nasih 

, pa mislim da nijedan nije vredan pomena ...