DivX player za sporiji računar

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pravljenje butabilnog auto-start DivX player-a (i onako sigurno neces nesto raditi dok gledas film, pa zasto uopste podizati sistem)... Ima mnogo kombinacija, a od onih koje sam probao:

GeeXboX - Definitivno bez premca. Manje od 5 MB ;) ... Moze da ide na CD, DVD, butabilni USB drajv, ma sta god pozelis ;) ... Pustao sam DivX filmove na P166, 32MB RAM njime i sve je radilo besprekorno...
- http://www.geexbox.org/ (i razne modifikacije istog: http://www.geexdb.net/ )

eMoviX, MoviX i MoviX² - Evo ti paket za sve... mozes koristiti eMoviX da napravis film/muziku koja sama sebe pokrece. Znaci, nikakva intervencija... bootujes sa CD-a, zavalis se, odgledas film, resetujes, izvadis CD, i eto tvog sistema nazad k'o da nista nije bilo. Ni klik misem ne moras da napravis. Naravno, za postojece filmove koje imas a neces da ih prerezujes tu su MoviX i MoviX². Oni su napravljeni na slicnoj filosofiji GreeXboX-a - boot-uje se sa CD-a, podigne mplayer i neki GUI za njega, i to je to... Izvadis CD, stavis svoj CD sa filmom, muzikom ili cime vec, i pustis... nista lakse... Takodje, njim mozes da pustas i DVD filmove (za razliku od eMoviX-a). Sto je najbolje, postoje i verzije za floppy disk (tj 2 ili 3), pa ako ti ploca ne podrzava boot-ovanje sa CD-a, floppy ce priteknuti u pomoc... - http://movix.sourceforge.net/

Eto, probaj pa ces videti rezultate... Brze stvari za komforno pustanje DivX-a jednostavno nema...

Incognito:
GeeXboX - Definitivno bez premca. Manje od 5 MB ;) ... Moze da ide na CD, DVD, butabilni USB drajv, ma sta god pozelis ;) ... Pustao sam DivX filmove na P166, 32MB RAM njime i sve je radilo besprekorno...
na sajtu pise da preporucuju P2@400MHz!

Inace, ovo me interesuje, jer sam kod drugarice (P1@266, 192MB, 4MB grafika) pokusavao mnogo toga, ali nije islo...

dakle, mislis da bi to bilo dobro resenje?

GreeXboX je radio i na 166-ici provereno... Zahtevnost se odnosi na gomilu slicica i GUI dodataka (ceo izgleda kao meni igrice, a ne Linux koji kuca iza njega). Zato sam dao sajt na kome imas customize-ovano sve

U svakom slucaju, ako nece da potera GreeXboX, eMoviX ili MoviX sigurno hoce... Moj drug vec godinu dana tako gleda na svom PI 233Mhz i jos se nije ni jednom pozalio...

Proba nista ne kosta ;)

Skinuo sam ISO fajl... Otvorio sa WinRar i vidim da unutra ima neka struktura foldera i subfoldera a da u ROOTu arhive ima samo jedan folder u okviru kod je sve ostalo... tamo ima i BIN folder i BOOT folder, pa sam u dilemi ŠTA od toga treba da narežem, ili prosto da ceo ISO fajl iskoristim kao imidž i narežem bez ikakvog raspakivanja? Plašim se da neće hteti tako da se bootuje jer u ROOTU praktično nema nikakvih fajlova. Help?

GreeXboX je malko problematican, mada kad proradi radi k'o zmaj... Zato probaj sa MoviX-om (ili MoviX² ako imas recimo nVidia-inu karticu novije generacije jer ce podizanje X-a i nVidia-inih drajvera stvarno ubrzati stvari, a da ne pominjem izgled i interfejs)...

Sizife, nisi rekao sta pokusavas da instaliras. eMoviX ima specijalan program koji podesi config i ostalo, pa se onda reze zajedno sa filmom. Sve ostale verzije (MoviX, MoviX², GreeXboX) su ustvari 'standalone' distribucije koje se ucitaju u RAM, pa onda ubacis CD sa filmom ili cime vec (mada mozes i na istom da snimis na ostatku diska)... Dakle, ako rezes ove standalone, samo narezi ISO image iz bilo kog programa koji to podrzava (90% njih). Tako neces morati da brines o boot sektoru i ostalim stvarima, jer je sve to zapisano u ISO fajlu.

Back