Divni policajci

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
231.706
Ali stvarno, ne šalim se. Jeste, bude ih baš nezgodnih, ali ti su tamo dole južnije. Nego da vidimo kakvih ima ovde:

Policajac i policajka vratili ženi 50.000 evra​

Policijski službenici iz Vrbasa pronašli su izgubljeni novčanik njihove sugrađanke u kom se pored ličnih dokumenata nalazila kreditna kartica za stambeni kredit na kojoj se nalazilo 50.000 evra.

U novčaniku su se nalazila lična dokumenta njihove sugrađanke, ali i kreditna kartica za stambeni kredit na kojoj se nalazio iznos od 50.000 evra.
Oni su izgubljeni novčanik vratili njihovoj sugrađanki, a odbili su da uzmu i novčanu nagradu koju im je zahvalna žena ponudila.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/policajac-i-policajka-vratili-zeni-50-000-evra/

Eto, ovde u Vojvodini je i policija drugačija. Da li ste vi čuli za neki ovakav slučaj?

Cekaj, vratili su joj KREDITNU KARTICU a ne kesh?
Tudju kreditnu karticu mozes beskontaktno da koristis za manje sume (red velicine 200-300$), za vece sume moras da znas pin code a za ovakve namenske (za stambeni kredit) moras da pokazes i dokumenta (LK, pasos) sem tog pin coda ako je u pitanju recimo placanje materijala ili radova. U svakom slucaju u trenutku kada je ta zena izgubila tu kreditnu karticu mogla je da je blokira i dobije novu. Znaci naslov je prenaduvan, besmislen i nema veze sa istinom. Kao, i sve uostalom sto objavljuju te "novine" koje se odazivaju na ime Danas.

Poslednja izmena od moderatora:
Ali stvarno, ne šalim se. Jeste, bude ih baš nezgodnih, ali ti su tamo dole južnije. Nego da vidimo kakvih ima ovde:

Policajac i policajka vratili ženi 50.000 evra​

Policijski službenici iz Vrbasa pronašli su izgubljeni novčanik njihove sugrađanke u kom se pored ličnih dokumenata nalazila kreditna kartica za stambeni kredit na kojoj se nalazilo 50.000 evra.

U novčaniku su se nalazila lična dokumenta njihove sugrađanke, ali i kreditna kartica za stambeni kredit na kojoj se nalazio iznos od 50.000 evra.
Oni su izgubljeni novčanik vratili njihovoj sugrađanki, a odbili su da uzmu i novčanu nagradu koju im je zahvalna žena ponudila.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/policajac-i-policajka-vratili-zeni-50-000-evra/

Eto, ovde u Vojvodini je i policija drugačija. Da li ste vi čuli za neki ovakav slučaj?
Nikad cuo.Lepo sa njihove strane.Da ih je malo vise takvih.

Cekaj, vratili su joj KREDITNU KARTICU a ne kesh?
Tudju kreditnu karticu mozes beskontaktno da koristis za manje sume (red velicine 200-300$), za vece sume moras da znas pin code a za ovakve namenske (za stambeni kredit) moras da pokazes i dokumenta (LK, pasos) sem tog pin coda ako je u pitanju recimo placanje materijala ili radova. U svakom slucaju u trenutku kada je ta zena izgubila tu kreditnu karticu mogla je da je blokira i dobije novu. Znaci naslov je prenaduvan, besmislen i nema veze sa istinom. Kao, i sve uostalom sto objavljuju te "novine" koje se odazivaju na ime Danas.
To je tako ako gledaš direktnu finansijsku korist. Zaboravio si da bi ženi taj gubitak doneo glavobolje i bez toga. Meni je jednom pre nekoliko godina doneo čovek ličnu kartu koja mi je ispala na pijaci. Poštedeo me je muka s redovima i administracijom što mi je puno značilo. Naravno da sam ga nagradio.

To je tako ako gledaš direktnu finansijsku korist. Zaboravio si da bi ženi taj gubitak doneo glavobolje i bez toga. Meni je jednom pre nekoliko godina doneo čovek ličnu kartu koja mi je ispala na pijaci. Poštedeo me je muka s redovima i administracijom što mi je puno značilo. Naravno da sam ga nagradio.
To je to sto sam napisao: panduri (pogotovo vojvodjanerski) NISU vratili 50 hiljada eura nego su vratili kreditnu karticu. Da su nasli 50 hiljada u keshu sumnjam da bi danas citao u novinama o njima.

Zašto ti sad ističeš to ''vojvođanerski''?

Zato sto si ti napisao sledece:
Pa ako sam naglasavas da je u Vojvodini sve ili gotovo sve drugacije recimo u odnosu na Macvu ili Sumadiju zasto ne bih potezao to "vojvodjanerski"? Jer, za tim "vojvodjanerskim" razlicitostima najvise potezu bas takvi kao ti, dodjosi koji nemaju korene u tom delu Srbije, dodjosi koji su dosli "vlakom bez voznog reda" ili jos kasnije. Dakle, ako se u tu ravnicu od II svetskog rata naselilo oko milion ljudi u zadnjih 70 godina, od 2 miliona koliko inace zivi tu, po cemu ste vi drugaciji u svemu kako tvrdis od ostatka Srbije?

Moja supruga je Bacvanka, rodjena je u Ujvideku, njeni zive od seobe pod Carnojevicem u sajskaskom kraju ali ni ona ni njeni ne insistiraju da su drugaciji od nekog iz spomenute Macve ili Sumadije samo na osnovu mesta stanovanja. Jer te mesto stanovanja ne pravi covekom, postenim ili nepostenim, vrednim ili lenjim, istinoljubcem ili lazovom. Tako da ni te policajce nije nacinilo postenim jer nemas pojma da li su juce dosli iz Kosovske Mitrovice ili Kikinde, nemas pojma u kakvim porodivcama su odrasli, nemas pojma da li su stvarno posteni jer su u rukama imali, pazi 'vamo, kreditnu karticu a ne 50 hiljada jurica kesha.

Back