Дивна плавуша

• Začetnik teme Začetnik teme milsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

milsu

Domaćin
Poruka
3.283
Отприлике једном месечно, ујутру док се возим аутобусом на посао, уђе једна плавуша из снова и изађе након пар станица. То је толико кратко да немам времена да започнем причу, и сваки пут толико желим да сиђем и останем са њом. А онда се сетим да се возим са људима који раде на истом месту где и ја, и да не знам како бих им објаснио зашто сам одједном изашао. Такође, знам да ме колега из ноћне смене нестрпљиво чека да би отишао кући, а следећи аутобус имам тек за пола сата. Плавуша је тако дивна да бих је зграбио и оженио истог тренутка, без обзира што се налазим на дну друштвене лествице и једва преживљавам. Са друге стране она ми изгледа као добростојећа жена која воли да флертује, и плашим се да би ме врло брзо одбацила када би схватила да хоћу да се вежем за њу. Ах, како је разум злочиначка творевина. Разум нас увек кочи, док срце показује прави пут. Како је разум глуп а срце је паметно. Тако бих волео да имам само срце и да немам разум, онда бих већ био са њом, макар ми се људи подсмевали, макар каснио колеги. И ето сада опет цмиздрим и љутим се на себе што нисам искористио прилику. До сад сам је срео свега неколико пута, и не знам ни да ли ћу је више икада видети.

Ccc ... Rat razuma i srca.

Mnogo je teže kajati se zbog propuštene prilike nego zbog pogrešnog poteza.

Zamislimo sledeću situaciju:
Jednog dana shvatiš da se vreme, neophodno za ostvarenje prvog kontakta, meri sekundama a ne autobuskim stanicama. Priđeš toj divnoj plavuši i jednostavno joj kažeš: "Video sam Vas nekoliko puta, i ne mogu da prestanem da mislim na Vas." Ona ti sa smeškom odgovori: "Interesantno, ni ja ne mogu prestati da mislim na Vas."
To je prvi korak da nateraš razum na ćutanje.
Zatim dami predložiš da zajedno siđete na stanici i sednete negde na piće. Sve ostalo - obzir prema kolegi s posla (uostalom, on bi verovatno razumeo razlog tvog kašnjenja), odgovornost prema drugim obavezama ... sve to pada u vodu pred pobednosnom maršu srca.
Dalji tok priče sam izmaštaj.
Najgore što može da ti se desi jeste da te prezrivo pogleda kada joj se obratiš, i okrene se na drugu stranu.
Ali, nikada nećeš znati šta bi se dogodilo ukoliko ne pokreneš tok događaja.
Uključi razum u planiranje, a srce će već samo da odradi stvar kada zavrtiš kolo sreće.
Ne budi kukavica, ne budi lažno skroman, ne potcenjuj sebe, ne precenjuj i ne procenjuj težnje žene koju ne poznaješ. Uostalom, postoji ona stara, Paskalova misao: Srce ima svoje razloge koje razum ne poznaje.
Eto jedinstvene prilike da staviš srce na probu.

Poslednja izmena:
Ха ха, па овде су само њиве около, хе хе да седнемо на пиће то би било фантастично. Она преседа на прави аутобус којим се даље вози до посла, а ја настављам... па... у њиву... то јест међу њивама. Сасвим си у праву, ипак не знаш са друге стране да је на мени велики притисак зато што сам раније једном приликом већ исправно следио срце а не разум, па су ми се сви други након тога подсмевали укључујући на првом месту и ону због које сам следио срце, тако да сам изгубио и њу, и многе друге људе до којих ми је стало, и свој дом, и да не спомињем пуно новца који је најмање битан (нисам га потрошио на њу да не буде забуне). Тако да се још увек борим како да се изборим са тим притиском свог непосредног окружења које ме прекорева да морам да следим разум уместо срца.

Ах, имам контакт очима са дивном плавушом, ипак нисам сигуран да ли јој се стварно допадам или само жели да флертује са мном. Она највероватније ради у некој канцеларији у центру, и њој није толико битно да ли ће на посао стићи мало раније или касније. Вероватно се чуди зашто ништа нисам покушао, јер мисли да сам и ја у истој ситуацији као она. Ах, да је само тако, баш би ме било брига и да цео дан не дођем на посао само због ње. Али кад знаш да те други човек жива душа чека, онда баш није свеједно ни опуштено. Знам како бих се ја наљутио на колегу кад бих сазнао да је каснио или није дошао на смену зато што је јурио женске около на путу до посла. Само нека ми дође на смену, па нека после јури женске у слободно време. Ах, кад бих бар знао где могу да је сретнем у слободно време.

Ха ха, па овде су само њиве около, хе хе да седнемо на пиће то би било фантастично. Она преседа на прави аутобус којим се даље вози до посла, а ја настављам... па... у њиву... то јест међу њивама. Сасвим си у праву, ипак не знаш са друге стране да је на мени велики притисак зато што сам раније једном приликом већ исправно следио срце а не разум, па су ми се сви други након тога подсмевали укључујући на првом месту и ону због које сам следио срце, тако да сам изгубио и њу, и многе друге људе до којих ми је стало, и свој дом, и да не спомињем пуно новца који је најмање битан (нисам га потрошио на њу да не буде забуне). Тако да се још увек борим како да се изборим са тим притиском свог непосредног окружења које ме прекорева да морам да следим разум уместо срца.

Ах, имам контакт очима са дивном плавушом, ипак нисам сигуран да ли јој се стварно допадам или само жели да флертује са мном. Она највероватније ради у некој канцеларији у центру, и њој није толико битно да ли ће на посао стићи мало раније или касније. Вероватно се чуди зашто ништа нисам покушао, јер мисли да сам и ја у истој ситуацији као она. Ах, да је само тако, баш би ме било брига и да цео дан не дођем на посао само због ње. Али кад знаш да те други човек жива душа чека, онда баш није свеједно ни опуштено. Знам како бих се ја наљутио на колегу кад бих сазнао да је каснио или није дошао на смену зато што је јурио женске около на путу до посла. Само нека ми дође на смену, па нека после јури женске у слободно време. Ах, кад бих бар знао где могу да је сретнем у слободно време.

Odvedi je u njivu da tražite detelinu s četiri lista. :cool:
Barem je originalno, a može da bude i romantično.

Šalim se. ;)

Hm...
Dragi milsu,
muškarcima danas nedostaje inicijativa. Suviše su opterećeni pričama o sponzorušama ... ili barem o ženama koje prvo prouče ima li muškarac fakultetsku diplomu, dobar posao, solidnu platu, auto, svoj stan, pa se tek onda upuštaju u vezu sa njim.
Pade mi na pamet priča jednog sada već sredovečnog lekara koji se još nije oženio. Pre nekoliko godina pohađao je neki kurs, i na njemu upoznao devojku koja mu se jako dopala.Izmenili su par rečenica ali on se nije usuđivao da produbi kontakt jer je smatrao da kod nje - tako zgodne i večito u centru muške pažnje - nema šanse.
Jednog dana,međutim,ona je njega pozvala na piće. On se doslovce prepao, jer u novčaniku nije imao skoro ništa ... ali nije hteo da propusti priliku.
Seli su kafić na Trgu Republike; ona je naručila piće,on čašu kisele.
Pitala ga je onako uzgred, gde stanuje. Odgovorio joj je da živi na Bežanijskoj Kosi. Onda ga je, onako uzgred, pitala koliki mu je stan, i da li živi sa nekim. Rekao joj je da je sa majkom i bratom u 70 kvm.
Zatim ga je pitala (onako, uzgred) kojim prevozom će kući. Odgovorio joj je da ide autobusom. "Nemate auto?" začudila se. "A gde radite?"
"Trenutno sam bez posla."
(Propustio je da joj kaže kako će naslediti stan od ujaka, i kako polaže doktorat, te da planira pokretanje sopstvene, privatne prakse.)
"Ah, pa ja sa Vama ovde gubim vreme!" uzviknula je, bacila novčanicu na sto (za svoje piće), ustala i otišla.

Ova priča možda deluje obeshrabrujuće ... Ali, devojka iz opisanog događaja je kliše, prototip nečega što će unesrećiti svakog muškarca.
Vinovnik ove male tragedije toliko se demoralisao, da godinama nije smeo da priđe nijednoj iole zgodnoj (i upadljivijoj) ženskoj osobi.

Ženama je, zapravo, jako bitan prvi utisak. Ako postoji kontakt očima, onda postoji i skrivena poruka. Ta divna plavuša možda smatra da si privlačan, i pita se dokle ćete se samo gledati ... zašto joj se ne obratiš - zato što si,možda,oženjen, ili zato što ti se ne dopada dovoljno za tako važan potez.
Ko zna zašto se ona vozi autobusom, i to ne svakodnevno?
Jesi li razmišljao o tome?
Žene su mahom iracionalne, milsu. U iskrenim kontaktima važnija im je boja tvojih očiju nego debljina tvog novčanika. Kasnije,kada se odnos iskristališe i, eventualno, stabilizuje, moguća su ispoljavanja nekih razlika, ali boja očiju, na primer, nikad ne izgubi na važnosti, baš kao ni sećanje na trenutak prvog susreta.

Srušićeš iluziju, milsu, ako joj tražiš broj mobilnog. To jest, tada san prelazi u javu.
E sad .... jedino ukoliko ti san nije draži od jave.

Poslednja izmena:
Отприлике једном месечно, ујутру док се возим аутобусом на посао, уђе једна плавуша из снова и изађе након пар станица. То је толико кратко да немам времена да започнем причу, и сваки пут толико желим да сиђем и останем са њом. А онда се сетим да се возим са људима који раде на истом месту где и ја, и да не знам како бих им објаснио зашто сам одједном изашао. Такође, знам да ме колега из ноћне смене нестрпљиво чека да би отишао кући, а следећи аутобус имам тек за пола сата. Плавуша је тако дивна да бих је зграбио и оженио истог тренутка, без обзира што се налазим на дну друштвене лествице и једва преживљавам. Са друге стране она ми изгледа као добростојећа жена која воли да флертује, и плашим се да би ме врло брзо одбацила када би схватила да хоћу да се вежем за њу. Ах, како је разум злочиначка творевина. Разум нас увек кочи, док срце показује прави пут. Како је разум глуп а срце је паметно. Тако бих волео да имам само срце и да немам разум, онда бих већ био са њом, макар ми се људи подсмевали, макар каснио колеги. И ето сада опет цмиздрим и љутим се на себе што нисам искористио прилику. До сад сам је срео свега неколико пута, и не знам ни да ли ћу је више икада видети.

Ma brate sta ce ti u zivotu ta nedoumica shbb kbb..ono ceo zivot da se kajes sto nisi nesto tako prosto uradio sto samo od tebe zavisi..nema potrebe sad da prosipamo ovde razne zvake za start i sta bi upalilo..nego lepo broj telefona na papir i kazi izvini nesto ti je ispalo

Odvedi je u njivu da tražite detelinu s četiri lista. :cool:
Barem je originalno, a može da bude i romantično.

Šalim se. ;)

Srušićeš iluziju, mislu, ako joj tražiš broj mobilnog. To jest, tada san prelazi u javu.
E sad .... jedino ukoliko ti san nije draži od jave.
Ех, немаш појма, па у њивама нема детелине, тренутно је само спаљени коров... :p

Један рођак је пре пар месеци покушао да ме упозна са неком плавушицом, додуше овога пута доста млађом, међутим био је проблем што не студирам, па јој се нисам допао... :roll: Као да је студирање неко мерило... чега... љубави, романтике, верности, културе... Факултет је ионако предвиђен за просечне, није за генијалце, што би рекла госпођа Јасминка Хасанбеговић. :D Моја перспектива ипак није ни мало светла, чак најозбиљније говорим постоји реална могућност да умрем од глади. А њен први утисак је да сам ја неки добростојећи лепотан, јер тако изгледам. ;) Иако ми се тло измиче под ногама горе него да сам у Јапану. Тако рећи ја сам класични мућак, споља гладац а изнутра јадац. Хм, "докле ћемо се само гледати", до сада смо се погледали свега неколико пута, али ипак значајно. Надам се да ћу је срести још који пут. Мислим да сам је једном видео да вози ауто док сам се враћао са посла аутобусом, тако да вероватно обично иде колима на посао, али се понекад деси да не оде колима него аутобусом. Хе хе, не бих рекао да су жене ирационалне, размишљају и процењују брже од светлости, само што на жалост или на срећу не поседују у првом тренутку довољно информација, што ми у овом случају може пружити макар прилику да се прописно обрукам, а и то је нешто боље него ништа.

Сањао сам је јутрос заиста, и онда је сретнем... Шта је боље, живети у лепом сну који траје тако диван и чист и пун љубави, или отрезнити се ружном јавом и изгубити макар ту љубав која реално постоји у сну... Хммм :think:

Poslednja izmena:
nesto pametno od dzordzija. :D @milsu, bas tako, daj joj papiric sa svojim telefonom, ako joj se svidjas i ima zelju da te upozna poslace ti poruku. ako te iskulira, barem si pokusao. nema tu neke velike filozofije, samo akcija.

uh fala ti na proceni mnogo mi znaci:lol:nego ne moze on da se njoj svidi na prvi pogled posto devojka verovatno ne zvera okolo po busu trazeci muza..nego mora nesto reci smesno..to jes ono sto jeste da je cesto tu vidja i da misli jos cesce na nju

Ipak bolje da budeš oprezan...Čuvaj se emotivnih povreda...Na telu se i zaleči,duša ne.

zaleci se goxy, sve se zaleci kad tad. a i ne moze ceo zivot da se cuva povreda. sta ima od toga sto zivi u slatkom snu, kad tad morace da se probudi. ostaje mu ili da pokusa, pa sta ispadne ili da ne pokusa, a to znaci da sigurno nista nece ispasti. treceg nema.
glasam za papiric.

Auh, zeznuh se sa ovom detelinom! :rumenka:

Hej,milsu, setih se kako sam se ja puna dva meseca "pogledavala" sa jednim momkom.:neutral:
Al tada nije bilo mobilnih, i imali smo oboje po šesnaest godina.
Bio je letnji raspust. On je radio na skuterima na Tašmajdanu, a ja sam svakog dana dolazila sa drugaricama (šatro zbog šetnje po parku).
Ne sećam se kako se zvao, ali pamtim da je imao divne oči.
Naravno, potrudila sam da se informišem o njemu, a informisao se i on o meni. Međutim, ništa se nije desilo, iako sam danas ubeđena da sam tada za njega bila "divna plavuša" (ili makar "slatka plavuša"). :neutral:
Ipak, nešto lepo u svemu tome: sećam ga se iako je prošlo nekoliko decenija, a sećam se i svoje ushićenosti kad god bih ga ugledala. E ovo drugo je znatno važnije, i vrlo oplemenjujuće.

dobrostojeće žene se ne voze autobusom... a bogami ni one koje zaista umeju da odaberu flert - metu... :lol:

p.s. da ti srce nije pomešao sa nekim drugim organom?

Ma brate sta ce ti u zivotu ta nedoumica shbb kbb..ono ceo zivot da se kajes sto nisi nesto tako prosto uradio sto samo od tebe zavisi..nema potrebe sad da prosipamo ovde razne zvake za start i sta bi upalilo..nego lepo broj telefona na papir i kazi izvini nesto ti je ispalo

meni se ovo desilo par puta... prošlo mi kroz glavu, ali svaki put; koji paćenik, ebo te, kad mora da startuje u busu... i redovno bacam.

i kako na osnovu vizuelnog uopšte možete bilo šta da procenuite, da ste nešto propustili? par nogu, pramen kose, šta kad ni reč niste progovorili?
izvini, ali meni je ovo nebulozno... pa na svakom koraku može poneko da ti zapadne za oko, ali nećeš tek tako deliti broj telefona? ili se to ipak tako radi, mislim, ja sam malo ispala iz svih tih klinačkih priča... :lol:

meni se ovo desilo par puta... prošlo mi kroz glavu, ali svaki put; koji paćenik, ebo te, kad mora da startuje u busu... i redovno bacam.

i kako na osnovu vizuelnog uopšte možete bilo šta da procenuite, da ste nešto propustili? par nogu, pramen kose, šta kad ni reč niste progovorili?
izvini, ali meni je ovo nebulozno... pa na svakom koraku može poneko da ti zapadne za oko, ali nećeš tek tako deliti broj telefona? ili se to ipak tako radi, mislim, ja sam malo ispala iz svih tih klinačkih priča... :lol:

To ti se desilo vise puta?paz da ti ne poverujem:lol:kao u busu se ne startuje..jok nego treba da je prati do ulaza..do bolje lokacije:lol:

Pade mi na pamet priča jednog sada već sredovečnog lekara koji se još nije oženio. Pre nekoliko godina pohađao je neki kurs, i na njemu upoznao devojku koja mu se jako dopala.Izmenili su par rečenica ali on se nije usuđivao da produbi kontakt jer je smatrao da kod nje - tako zgodne i večito u centru muške pažnje - nema šanse.
Jednog dana,međutim,ona je njega pozvala na piće. On se doslovce prepao, jer u novčaniku nije imao skoro ništa ... ali nije hteo da propusti priliku.
Seli su kafić na Trgu Republike; ona je naručila piće,on čašu kisele.
Pitala ga je onako uzgred, gde stanuje. Odgovorio joj je da živi na Bežanijskoj Kosi. Onda ga je, onako uzgred, pitala koliki mu je stan, i da li živi sa nekim. Rekao joj je da je sa majkom i bratom u 70 kvm.
Zatim ga je pitala (onako, uzgred) kojim prevozom će kući. Odgovorio joj je da ide autobusom. "Nemate auto?" začudila se. "A gde radite?"
"Trenutno sam bez posla."
(Propustio je da joj kaže kako će naslediti stan od ujaka, i kako polaže doktorat, te da planira pokretanje sopstvene, privatne prakse.)
"Ah, pa ja sa Vama ovde gubim vreme!" uzviknula je, bacila novčanicu na sto (za svoje piće), ustala i otišla.

to bila izgleda olja crnogorac...tarifa joj je 10.000 € za noc po jednom sportisti ili celom timu posto je kazu izdrzljiva.

kod takih racio nema sta da trazi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back