Divlje životinje

Jesu! :D

senkecopyxn1.jpg

Canon EOS REBEL XTi
1/320 second
F/11.0
ISO 100
18 mm

najboljsija...

ali i onaj anfas grupni portret isto nije los...

f1-1.jpg

U ravnom Banatu, u Elemiru, daleko od rodnog gnezda, prošle srede je oko podneva, na spektakularan način uhvaćen mlađani beloglavi sup, retka vrsta orla lešinara, najveće ptice koja živi u Srbiji, i to isključivo u specijalnom rezervatu prirode Uvac. Zalutali orao, za kojim je potera trajala više od mesec dana i to u najneobičnijim okolnostima, dopao je u šake Stefana Miloševa, radnika Zavoda za zapštitu prirode Srbije, koji se neustrašivo ispeo na elemirski vodotoranj, na visinu od preko 44 metra, kako bi orla spasao.

f2-2-1.jpg

Poduhvat koji je teško opisati rečima trajao je oko pola sata, zahtevao je vertikalan uspon na vrh vodotornja, a potom još teži „spust“, ali se Milošev, na kraju, pojavio na uzanim vratancima vodotornja, sa orlom teškim oko osam kilograma u rukama. Tu mu je u pomoć pritekao i kolega iz Zavoda Nebojša Stojanović. Pticu su neozleđenu smestili u kavez, a zatim se automobilom zaputili u Suboticu, u prihvatilište za životinje, gde je za mlađanog orla planirano privremeno stanište i oporavak.

f3-1-1.jpg

Text: Slavko Surla (Dnevnik)
Fotografije: Dusan Bartolovic (Dnevnik)

Bravo dulle za foto-reportažu, jel to vidim "dnevnik"...odlična prva fotka...ovo su prave priče i fotografije za novine...lepo je čuti da ima takvih ljudi koji pomažu životinjama, što je sasvim normalno u normalnom svetu (chanel AnimalPlanet)...ne verujem, ustvari ne želim da verujem da će sup završiti u Zoo...

hvala :) ne verujem ni ja da ce zavrsiti u zoo-u .. nikako to ... zato sto je propraceno mediJski pa ne bi trebalo da bude problema.. mislim ne moze palicki zoo reci GLE ! NASLI MI ORLA! he he

offtopic

da to su fotke iz dnevnika, mislim ja radim za Zrenjaninske i za Dnevnik (sto je ista firma) za sad honorarno :)

imam jako potresne fotke sa sahrane pilota sto je poginuo pre neki dan ... dvoumim se da li da ih postavim ...

da...znam.. a i ja lupam gluposti ..... rodbina je dozvolila da se objave fotke sa sahrane, ali ne daju da se objave fotke iz kapele :S ne kontam zasto, jer su fotke gde ga sahranjuju 100% gore i potresnije...

Back