Divljanje Zapadnih investitora u Novom Sadu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
MudriMag:
Odmah da na pocetku kazem nisam nacionalista nikad bio ! Da me ne shvatite pogresno. Radi se vise - manje o ekonomskom opstanku ali je pitanje POLITICKO. Dakle ja sa bavim web dizajnom ( radim web sajtove ) i pomalo programiram, nemam za sad firmu ali mi je dobro islo poslednjih 7 - 8 godina. naplacivao sam od 200 do 800 Eura sajt u poslednje vreme , zavisi za koga i sta se radi. Pre par meseci pojavila se u Novom sadu
neka firma koja je na sav glas reklamirala izradu web sajtova za 50 do 100 E i to sve sa .Com domenom i hostingom. Ubrzo se ispostavilo da je lik koji je gazda , bas i nije gazda i da su prave gazde ameri.Naravno...Ameri su dali pare pa se on ovde malo zeza.... Opet stara prica koja se ponavlja u svim granama privrede. Dolaze veliki ( Ameri ili neko drugi ) i obaraju cenu do besmisla !!! Naravno oni vide racunicu , ali to UNISTAVA domacu privredu . Nema sanse da bilo ko od nas prezivi radeci normalno . Isto je sa MERKATOROM , METRO-om , ..... Doslo je sada i do ovoga u nasem poslu. ovome MORA da se stane na put i da se odredi minimalna cena nekog proizvoda. NE MOZE se praviti sajt za 5999 din !!!! a hosting i domen davati za dz. ( idite na www.rentasajt.com pa vidite sami ).MORA da se zabrani strancima da investiraju svoje pare u nasu privredu ako to steti nasim privrednicima. Iako sam mislio da otvorim radnju i prijavim se , ali sad necu iz principa. Ne dam ni dinara drzavi koja ne brani domacu proizvodnju !!! Globalizam SUX.
Blah, blah, blaaaah nepraaavdaaaa... oh cry me a river.
Da si pregledao šta nude shvatio bi da nisu nikom ozbiljna konkurencija... svi sajtovi su im zapravo gotovi šabloni, kojima samo menjaju sadržaj.. pitanje kakav im je taj hosting... a s obzirom da su sve šabloni nije ni čudo što su tako jeftini s obzirom da imaju izuzetno malo posla oko istih. Pogodnosti koje nude su stvarno minimalne.. mislim njihov naj napredniji paket nudi mogućnosti koje imaju besplatne PHP skripte koje se mogu lako naći na internetu. Kreativnosti nema, ni malooo!!! Nijedna ozbiljna firma neće uzeti sajt izrađen na osnovu šablona koji svako mođe da ima. Gde je tu individualnost...?
A to tvoje za cene kako obaraju... pa može neko da radi sajt i za 20e.... sem toga.. ja sam uz moj hosting paket dobio online aplikaciju za instant izradu sajtova poput njihovih... čak u rangu njihovih najnaprednijih i najskupljih sajtova... a ja moj hosting + domen plaćam 2500 dinara godišnje. Uuuuu možda treba i hosting firmu tužiti... tek oni obaraju cene... :roll:

MudriMag:
Ja povlacim sve sto sam rekao u vezi www.rentasajt.com projekta. Izvinjavam se ljudima koji rade i koji se trude da ovom napacenom trzistu pruze kvalitet po pristupacnim cenama. JJa jednostavno u jednom trenutku nisam verovao da je to moguce. Sada vidim da moze. A znam i zasto.
Moze zato sto su veliki. Industrija cini cuda. Godaddy hosting , .COM domen , veliki stoje iza ovog projekta. Inace sajtovi se rade rucno. Ovo nisu klasicni templejti , nego samo okvirna resenja koja dizajner kasnije modifikuje prema potrebama , dodaje Flash animacije ,video playere i sl, programer dodaje kontakt forme na pr. Primeri na www.rentasajt.com su samo najosnovniji. Inace prave i daleko komplikovanija resenja. ( u ponedeljak plata :))

LOCK, Bre!

katanac.jpg

MudriMag:
Odmah da na pocetku kazem nisam nacionalista nikad bio ! Da me ne shvatite pogresno. Radi se vise - manje o ekonomskom opstanku ali je pitanje POLITICKO. Dakle ja sa bavim web dizajnom ( radim web sajtove ) i pomalo programiram, nemam za sad firmu ali mi je dobro islo poslednjih 7 - 8 godina. naplacivao sam od 200 do 800 Eura sajt u poslednje vreme , zavisi za koga i sta se radi. Pre par meseci pojavila se u Novom sadu
neka firma koja je na sav glas reklamirala izradu web sajtova za 50 do 100 E i to sve sa .Com domenom i hostingom. Ubrzo se ispostavilo da je lik koji je gazda , bas i nije gazda i da su prave gazde ameri.Naravno...Ameri su dali pare pa se on ovde malo zeza.... Opet stara prica koja se ponavlja u svim granama privrede. Dolaze veliki ( Ameri ili neko drugi ) i obaraju cenu do besmisla !!! Naravno oni vide racunicu , ali to UNISTAVA domacu privredu . Nema sanse da bilo ko od nas prezivi radeci normalno . Isto je sa MERKATOROM , METRO-om , ..... Doslo je sada i do ovoga u nasem poslu. ovome MORA da se stane na put i da se odredi minimalna cena nekog proizvoda. NE MOZE se praviti sajt za 5999 din !!!! a hosting i domen davati za dz. ( idite na www.rentasajt.com pa vidite sami ).MORA da se zabrani strancima da investiraju svoje pare u nasu privredu ako to steti nasim privrednicima. Iako sam mislio da otvorim radnju i prijavim se , ali sad necu iz principa. Ne dam ni dinara drzavi koja ne brani domacu proizvodnju !!! Globalizam SUX.
Dobrodosao u svet kapitalizma momak...To sto se ti branis da nisi nacionalista nema mnogo veze.Protiv takvih stvari se bore i levicari,a to znaci da strane firme i kompanije angazuju VISE RADNIKA,a manje ih placaju i naravno da ti kao pojedinac protiv svih njih ne mozes.Oni rade efektnije i brze,pa im je zato tolika cena.

U svemu tome ne profitiraju ni ti pojedinci kod gazde u firmi,a ni ti.Najvise profitira amerikanac-kapitalista. :wink:

Obersturmfuehrer:
MudriMagu, kako bi se osecao da prvi rezultat te tvoje firme bude na primer neki blog koji zestoko pljuje po njoj? Ne bi bio problem ni naci nezadovoljne musterije.
A to da su veliki i "ozbiljni" to pricaj nekom drugom, nijedna ozbiljna firma se ne reklamira spamom i to putem foruma...
Ovo i nije reklama nego zabava sa ovom studentarijom i ostalim dzabalebarosima. Kad im tata ne da kintu onda balave ovde na forumu. Mene ovo uveseljava.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back