Divljačke cene voća u srbiji 2025

mario80

Stara legenda
Poruka
81.629
Ajdara skuplja od banana, kajsija skuplja od... zlata! Samo nemoj da mi nešto khenjate, nije rodilo ovo ono, kruška u dvorištu rodila ko i svake godine sve se žuti.
Autorska tema.

1000007751.jpg
1000007752.jpg

Poslednja izmena:
То је стварно превазишло и Кафку,и Ничеа,и Маркса и Енгелса и Канта...
Значи до пре годину Дана сте били скупљи од Немачке,сада сте сКУПЉИ И ОД ШВАЈЦАРСКЕ...
те сиромашне шв. којој Трамп увео Царине од 39%.

СВИ НА УЛИЦЕ,да видимо гмазу леђа

Ajdared rađa početkom oktobra (najranije kraj septembra), tako da ovo što se sad prodaje to je sad kraj prošlogodišnjih zaliha. One se tokom godine čuvaju u specijalnim hladnjačama i to svakako povećava cenu, plus činjenica da su ovo poslednje zalihe pred sledeću berbu.

U Nemačkoj su oko 5 evra po kg sada.

1754976669333.png

Kajsije su propale skroz ove godine, rod je desetkovan, kao i neke druge sorte. Šljiva je otišla dođavola, ja ove godine nisam imao za teglu džema a imam brdo stabala u Valjevu. Ubio ih dvodnevni mraz u periodu cvetanja, bilo je i do minus sedam.

Inače se slažem da su cene nenormalne, ali sve to ima uticaja, i kraj zaliha od prošle godine i što su neke sorte stvarno propale ove godine.

Па и треба да буде. Е сад, видиш, постоје старе сорте јабука, које нико и не бере. Оне су обично 12 динара килограм на велико. И сњима једноставно не можеш ништа. Јер је то мешавина. Неке су огромне, ( КОлачаре, Кожаре, Будимке), а неке ситне и киселе, ( Бириџика), неке изразито укусне, и средње величине, ( Шаромке). То се једноставно не негује и не бере. Па да видимо. КОме је скупо да купује јабуке из плантажа, које се ненормално прскају 15 пута годишње, можда би могао да се прошета по селима, и да набере себи колико му треба. Али не.... заборавио сам да сељобери из градова презиру српско село, и да су потпуно несвесни да су Марксисти.

Back