DIVLJA ZIVOTINJA KAO KUCNI LJUBIMAC

enzo12

Početnik
Poruka
13
Pa kao sto pise u naslovu hteo bi da znam jel neko od vas ima neku divlju zivotinju koju cuva kao kucnog ljubimca i kakva su vam iskustva sa njima??
Ako bi ja cuvao neku to bi definitivno bio vuk, ali mislim da je to malo surovo jer mislim da su velicanstvene samo kada su slobodne..
Pisite svoja iskustva. :D:D:D

Nikad ne bih držala ljubimca kom je bolje na nekom drugom mestu i koji ima prirodno stanište. Najbliže što sam bila kućnom ljubimcu-divljoj životinji je jež koji je svake večeri celog jednog leta dolazio na večeru u vreme kad sam hranila svoju kuju i mačke. Skoro se potpuno pripitomio za to vreme, ali izgleda nije dočekao sledeću godinu. Jeo je mačije granule, inače, balansirane i prilično adekvatne za ježeve. Nisam sigurna, ali pretpostavljam da je stradao od traktorskih priključaka ili požara, pošto mislim da je živeo kod komšija na imanju.

Evo mog ljubimca.

PdEm79Q.jpg

Divlja životinja koja je rođena u rezervatu ili nečijem zoo vrtu tu mora ostati. Ona ne bi ni jedan dan preživela u prirodi jer je navikla da je čovek hrani.
Tu je bezbedna i niko je ne lovi.
Koliko je to ispravno, držati u zatočeništvu ne znam. Ipak one žive i bezbedne su.

Evo fotke iz jednog takvog rezervata. Raspoložene za fotkanje.

uxED15u.jpg

Divlja životinja koja je rođena u rezervatu ili nečijem zoo vrtu tu mora ostati. Ona ne bi ni jedan dan preživela u prirodi jer je navikla da je čovek hrani.
Tu je bezbedna i niko je ne lovi.
Koliko je to ispravno, držati u zatočeništvu ne znam. Ipak one žive i bezbedne su.

Evo fotke iz jednog takvog rezervata. Raspoložene za fotkanje.

uxED15u.jpg

da

i navikle su na lica koje ih i hrane

pa i da se lepo nameste za fotkanje

kada je Marsovac , pokusao da

napravi par snimaka

pobegle su sve ...

i sto se mene tice , trebalo bi skolsku decu , dovoditi sto vise i da osete , nauce sta je priroda i zivotinje.

- - - - - - - - - -

2eckk8o.jpg

Back